Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paplotėliai su lašiša

500 g miltų, po žiupsnį druskos ir cukraus, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 80 g sviesto, 200 ml pasukų, kiaušinis, 150 g karštai rūkytos lašišos, keli šaukštai juodųjų ikrų (tinka ir baltyminiai), 3 šaukštai fetos, šaukštas liesos grietinės.
Paplotėliai su lašiša
Paplotėliai su lašiša / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Sūris Lašiša

Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius.

Šaldymo kameroje atšaldytą sviestą rupiai sutarkuokite, sukrėskite į dubenį su biriais produktais ir ištrinkite masę švariomis rankomis.

Supilkite pasukas ir kruopščiai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite rutulį ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Iš atvėsusios tešlos iškočiokite maždaug 2 cm storio lakštą. Tada nedidele stiklinaite išspauskite apskritimus (iš tokio kiekio tešlos turėtų būti 12–14 vienetų). Išdėliokite juos kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, aptepkite plaktais kiaušiniais ir 15–20 minučių pašaukite į 220  laipsnių orkaitę.

Lašišą supjaustykite juostelėmis, fetą ištrinkite su grietine.

Ant atvėsusių paplotėlių dėkite po pusiau perlenktą lašišos griežinėlį, ant viršaus užkrėskite šlakelį su grietine išsuktos fetos, užberkite po žiupsnelį ikrų.

Tiekdami puoškite šviežiais žalumynais.

Kulinaro patarimas

Užkandėlė bus sotesnė, jei prieš perlenkdami pusiau minkšta feta papildomai aptepsite kiekvieną lašišos griežinėlį. Dėl pikantiškumo ir gaivos į fetos masę galite įmaišyti įvairių šviežių smulkintų prieskoninių žolelių.

4 asmenims. Paruošite per 1 valandą 20 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius