Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikra neapolietiška pica „Margherita“

Pirmą kartą sugalvojau, kad reikia išsikepti tikrą neapolietišką picą „Margherita“, labai sultingą, su daugybe buivolės pieno mocarelos sūriu. Lietuvos picerijoje pica „Margarita“ man būdavo labai neskani ir neverta dėmesio, sausas padas, šiek tiek pomidorų padažo ir sūrio. Visad mieliau rinkdavausi 4 sūrių, Graikišką ar picą su saliami dešra. Tačiau Italijos picerijose ragautos picos yra visiškai kitokios, labai sultingos (čia valgant niekada nenaudojami papildomi padažai) ir skanios. Kodėl verta gaminti picą namuose? Todėl, kad tai labai pigu! Pica kainuos praktiškai tiek, kiek kainuoja mocarelos sūris, nes kiti ingredientai labai pigūs. O jei nesate buvę Neapolyje (ar neapoliečių restorane), argi Jums nėra smalsu, koks yra tikros Itališkos picos skonis?
Pica „Margherita“
Pica „Margherita“
Temos: 2 Pica Receptai

Porcijos: 2 didelės picos (mes vieną suvalgėme tik dviese)

Kalorijos: apie 1625 kcal/vnt. (jei vieną didelę picą valgote dviese, tai sunaudojate apie 815 kcal kiekvienas)

Trukmė: apie 2 val. tešlos kildinimas, kita gamyba apie 20–30 min.

Picos padui reikės:

  • 500 g kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
  • 300 ml vandens (patartina naudoti filtruotą arba pirktą tyrą negazuotą vandenį, nedaudokite vandens iš čiaupo)
  • 5 g šviežių mielių
  • nubrauktas v.š. rupios jūros druskos

Picos garnyrui reikės:

  • 200 ml nekoncentruotos pomidorų tyrės (it. passata di pomodoro)
  • 4 v.š. tyro alyvų aliejaus
  • 400 g buivolės pieno mocarelos sūrio (it. mozzarella di bufola, jei nerandate buivolės pieno, blogiausiu atveju, galite naudoti paprasta karvės pieno mozzarella sūrį)
  • kelių šviežių baziliko lapelių
  • druskos

Paruošimas:

Miltus ir vandenį padalinkite į dvi lygias dalis (tam reikės dviejų indų miltams ir dviejų puodelių vandeniui). Viename puodelyje vandens ištirpinkite mieles, kitame puodelyje – druską. Į vieną dubenį su miltais supilkite mielių tirpalą, iš šio mišinio suminkykite tešlą. Į kitą dubenį su vandeniu supilkite druskos tirpalą ir vėl suminkykite tešlą. Tokiu būdu išvengsite tiesioginio „nedraugiško“ mielių ir druskos sąlyčio. Taigi abiejas tešlas dabar jau galite sumaišyti. Turi gautis drėgna, tampri ir puri masė. Ją padalinkite į dvi dalis (bus dviejų picų padai) ir palikite šiltoje patalpoje apie 2 val., kad pradėtų augti mielės.

Oraitę įkaitinkite iki maksimalios temperatūros. Tikra pica kepama labai kaitriose akmeninėse krosnyje ir iškepa per 90 sekundžių. Kadangi orkaitės maksimali temperatūra yra tik 250°C, tai pica kepsime daug ilgiau ir dvejomis pakopomis (pirma tik su pomidorų tyre, po to jau su sūriu). Picą pašaukite, kai orkaitė bus maksimaliai įkaitusi ir ne anksčiau.

Kai picos pado tešla gerai paauga (taigi po 2 val.), ją gausiai apibarstykite miltais (prieš tai pabarstykite stalą) ir suformuokite apskritą picos padą (per visą orkaitės skardos dydį). Galite kočioti kočėlu arba tiesiog paskirstyti pirštais (kaip aš dariau), nes tešla labai puri. Picos padą nuo stalo perkelkite į orkaitės skardą išklotą kepimo popieriumi. Sakau VALIO tiems, kas picos padą sugeba pagaminti skraidinant jį ore. Kadangi aš taip nesugebu, tai buvo gerai ir paprastas jos išlyginimas pirštais.

Pomidorų tyrę sumaišykite su trupučiu druskos (pagal skonį). Picos pado viršų aptepkite gausiu pomidorų tyrės kiekiu ir apšlakstykite aliejumi. Taip paruoštą picą pašaukite į orkaitę 10 min. Mozzarella sūrį supjaustykite riekelėmis. Apkepusią picą apklokite mozarella sūriu, uždėkite keletą šviežio bazilikų lapelių ir dar kartą pašaukite į orkaitę 5 min. Štai ir baigėte gaminti tikrą neapolietišką picą „Margherita“. Patartina valgyti rankomis :). Skanaus!

Receptas – iš www.isbandytireceptai.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius