Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštuntasis Dakaro greičio ruožas: kam nepasiseks, tas liks nakvoti kopose

Šio greičio ruožo pavadinimas – „Super Ica“. Lenktynininkai per dieną turės įveikti 576 km, iš kurių greičio ruožas sudarys 361 km. Iš San Chuano de Markonos Dakaro karavanas pasieks Piską
Šeštasis greičio ruožas Dakare
Šeštasis greičio ruožas Dakare / Scanpix nuotr.

Daugiau Dakaro 2019 naujienų rasite paspaudę čia

Apie šio greičio ruožo specifiką papasakojo „Agrorodeo“ komandos šturmanas Saulius Jurgelėnas.

„Organizatoriai sakė, kad jeigu jums atrodė, kad septintas greičio ruožas buvo sunkus, tai aštuntasis – dar didesnio sunkumo lygio. Reiškia, kad laukia tikrai sunkesnė diena. Startuosime gana greitose atkarpose, o paskui pereisime į bekelę. Bus du baseinai feš-fešo. Vienas kelių kilometrų ilgio, kitas – penkių. Jis klastingas tuo, kad po feš-fešu dar paslėpti ir akmenys.

Nuo 170-o kilometro prasideda smėlis ir kopos. Jų turėtų būti daugiau nei vakar. Bus tikrai sunkiai paimamų taškų. Vairuotojams teks tikrai nemažai padirbėti. Jei ekipažas padarys klaidą, teks su šturmanu pasimojuoti kastuvėliais ir bandyti išvaduoti automobilį. Pati pabaiga bus neilga – apie 18 km iki finišo bus tiesiog bjaurus kelias su pakratymais ir tramplinais. Ir ten jau reikės neleisti vairuotojams įsijausti, kaip jie mėgsta paskutiniuose kilometruose“, – sakė Saulius Jurgelėnas.

Beje, šios dienos starto tvarka bus labai įvairi – 10 geriausių automobilių, motociklininkų, keturratininkų ir 5 sunkvežimių ekipažai startuos ne pagal klases, o pagal vakar pasiektus rezultatus. Jie bus išrikiuoti į vieną bendrą eilę ir pajudės kas tris minutes.

VIDEO: Saulius Jurgelėnas: „Kam nepasiseks, tas liks nakvoti kopose“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius