Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Benediktas Čirba Omane sieks pagerinti savo drifto pasiekimą

Lietuvos vėliava vėl plazdės Artimuosiuose Rytuose: geriausias Lietuvos šonaslydininkas Benediktas Čirba bus vienintelis Lietuvos atstovas dalyvausiantis 2024-ųjų metų Tarptautiniame Omano drifto čempionate.
Benediktas Čirba Omano drifto čempionate
Benediktas Čirba Omano drifto čempionate / Komandos nuotr.

Nuo 2018-ųjų vykstantis Omano Drifto čempionatas kasmet traukia vis didesnį kiekį žmonių – nuo dalyvių iki žiūrovų.

Pirmuosiuose čempionato etapuose varžėsi vietiniai sporto entuziastai ir atstovai iš Omano kaimyninių šalių. Tačiau sparčiai auganti drifto disciplina Europoje atkreipė OIDC organizatorių dėmesį. Kviestinių europiečių desantas didėjo su kiekvienu čempionatu, o praėjusiais metais pasimatė intensyvesnė įtaka tolimesnei Tarptautinio Omano Drifto čempionato eigai.

Organizatoriai, siekdami sukurti dar geresnes sąlygas sportininkams, nusprendė pakeisti varžybose naudojamų padangų plotį iš 265 į 285, paisydami Drift Masters lygos reglamento.

B. Čirbos Omane lauks nemenkas Europos šonaslydžio profesionalų desantas: olandai C. van Oort ir S. Fontijn, švedų drifto broliai V. ir P. Fredriksson, bei 2023 metų Drift Masters prizininkas, suomis J. Rintanen. Į čempionatą, po pertraukos, grįžta ilgametis šonaslydžio meistras airis J. Deane ir latvių drifto pažiba N. Bertans. Iššūkius mes ir vietiniai: dalyvių sąraše Kuveito atstovas A. Makseed, omanietis A. Al Aamri, bei Jordanijos vėliavą nešantis A. Daham.

Šių metų Tarptautinis Omano Drifto čempionatas intriguoja dar net neprasidėjęs: praėjusių metų lapkritį išplukdę automobilius į Maskatą, sportininkai negalėjo numatyti kas nutiks toliau: dėl neramumų Raudonojoje jūroje, laivai, gabenantys dešimtis tūkstančių eurų vertą įrangą ir detales, buvo nukreipti kitu keliu.

Tai iškėlė savotiškų sunkumų – čempionato organizatoriai turėjo priimti sprendimą perkelti varžybas iš sausio į vasarį. „Dėl ilgesnio laiko drėgnose sąlygose yra tikimybė, jog technika bus paveikta neigiamai. Todėl su komanda vykdami nusprendėm pasiimti daugiau atsarginių detalių, jog esant reikalui spėtume susitvarkyti ir tai nepakištų kojos varžybose“, – komentavo Benediktas.

Dar vienas iššūkis Čirbai – į pirmąjį OIDC etapą jis vyksta be vieno iš svarbiausių komandos narių, spoterio Manto Kulvinsko.

„Šiemet bus sunku – vietiniai varžovai smarkiai tobulėja, kolegos iš Europos taip pat yra labai stiprūs. Čempionato trasa – aikštelėje, todėl visos kovos bus labai artimos ir aštrios, reikės labai pasistengti. O pirmose varžybose dar nebus ir mano spoterio Manto. Siekiam tikslo pagerinti turimą rezultatą, o tai bus tikrai sudėtinga“, – pamąstymais dalijosi B. Čirba

Pirmasis Tarptautinio Omano Drifto čempionato etapas vyks vasario 8-9 d., antrasis – 15-16 d., trečiasis 22-23 dienomis Maskato Drift Arenoje, Omano Sultonate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius