Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Benedikto Vanago automobilio duris išplėšė oro gūsis, smėlio audra negailėjo išbandymų

Trečiadienį, 10-ąją Dakaro maratono dieną,  iš 27 automobilių įskaitos vietos startavęs Benedikto Vanago ekipažas jau pirmajame atskaitos taške susidūrė su „nuotykiais“, o po to važiavo vis greičiau ir po pirmojo greičio ruožo etapo (WP1) nuolat kilo į viršų. Aukščiausiai jis buvo pakilęs į 20 vietą, o finišavo 21-as.
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowski
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowski / Tomo Markelevičiaus/15min.lt nuotr.

„Pagaliau gavom daug smėlio. Buvo labai įdomi diena. Smėlis įvairus – minkštas, klampus, šlapias, kietas, su akmenimis, su uolomis, su krūmynais, žodžiu – visa paletė. 

Vieną kartą stojome keisti ratą. Du kartus buvome užklimpę, bet išsivadavome labai greitai. Pagrindinis niuansas, kuris mums atėmė apie 25 minutes laiko – vieno sustojimo metu smėlio audra man pradarius duris, išplėšė jas iš  rankų ir nubloškė nuo automobilio. Būtų juokinga. Bet, kol sudėjome išplėštas dureles atgal, užtrukome labai daug“, – po finiško sakė B.Vanagas.

„General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komanda  10-tą greičio ruožą įveikė per 5 val. 41 min. 8 sek. ir dienos įskaitoje finišavo 21 vietoje. B.Vanago ekipažas absoliučioje įskaitoje pakilo į 23 vietą. Nuo 10-osios Dakaro dienos lyderio – prancūzo Stephane'o Peterhanselio – B. Vanagas atsiliko apie 1 val. 42 min. 36 sek.

Sausio 2 d. prasidėjusiame Dakaro ralyje sportininkams liko įveikti dar 3 greičio ruožus,  sausio 16 d. lenktynės finišuos Argentinos sostinėje Buenos Airėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius