Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

„Breitto & Baltic Caps“ ekipos ambicijos Palangoje – greičiausiųjų penketukas

Trečiadienį Palangoje prasidėjo „Aurum 1006 km“ lenktynių formalumai – administracinė ir techninė komisija. 23 komandų sąraše puikuojasi ir „Breitto & Baltic Caps“ ekipos vardas. Jos sudėtyje – du lietuviai ir olandas. Komanda prieš startą neslepia savo ambicijų ir tvirtina, kad jų siekis – kovoti dėl vietos greičiausiųjų penketuke, rašoma pranešime.
„Breitto & Baltic Caps“ komanda
„Breitto & Baltic Caps“ komanda / Komandos nuotr.

„Breitto & Baltic Caps“ komandą „Aurum 1006 km“ lenktynėse sudarys trys pilotai – garsus Nyderlandų lenktynininkas Bas Schouten ir du lietuviai – Povilas Gutauskas ir Klaudas Bučinskas. Komandoje strateginius sprendimus priiminės itin solidžią lenktynių patirtį turintis Edvinas Arkušauskas.

Komanda Palangoje startuos „BMW M4 Silhouette“ automobiliu, generuojančiu 510 arklio galių. Ekipa varžysis SP3 klasėje.

Pats tituluočiausias ekipos pilotas – Bas Schouten. Įvairiais automobiliais žiedinėse lenktynėse dalyvaujantis pilotas Palangoje – ne naujokas. Jis čia yra startavęs ir ankstesniais metais, tad jam ši iš kelio atkarpos suformuota trasa nėra jokia naujiena. Kaip teigia Bas Schouten, jų komandos ambicija yra greičiausiųjų penketukas.

„Manau, kad esame pasiruošę. Šiemet turėjome šiokį tokį galvosūkį dėl padangų. Anksčiau buvo privalomos „Hankook“ padangos, bet dabar šio reikalavimo neliko. Bandysime važiuoti su „Michelin“. Komandoje turime du jaunus vairuotojus, tačiau mūsų ambicijos būti greičiausiems klasėje ir finišuoti bent jau greičiausiųjų penketuke“, – sakė Bas Schouten, pridūręs, kad kol kas sinoptikų prognozuojamas lietus jam lenktynėse jokio diskomforto nekelia.

Kitas komandos vairuotojas Povilas Gutauskas pasakoja, kad jam tai pirmasis sezonas prie sportinio automobilio vairo. Pilotas tvirtina, kad varžybose sieks stabilumo ir bandys laikytis komandos pasirinktos strategijos.

„Tai mano pirmas debiutas šiais metais, šiose lenktynėse. Lūkesčiai tiesiog nenuvilti komandos, nepridaryti daug klaidų ir sudalyvauti taip, kad varžybos būtų įsimintinos. Su šiuo automobiliu teko važiuoti Belgijoje, tai įspūdį paliko tikrai gerą. Jis tikrai greitas. Ypač posūkiuose. Po pirmų treniruočių pažiūrėsime, kaip mums seksis ir toliau su komandos vadovu jau dėliosime lenktynių strategiją“, – sakė Povilas Gutauskas.

Dar vienas komandos pilotas – panevėžietis Klaudas Bučinskas. Kadaise pradėjęs nuo slalomo lenktynių su „Mitsubishi Colt“ vaikinas dabar savo karjerą tęsia ralio varžybose prie BMW vairo. Lenktynės Palangoje Klaudui Bučinskui irgi ne naujiena. Jis čia anksčiau yra startavęs dyzeliniu „Volkswagen Golf“. Lenktynininkas pasakoja, kad dabar lenktynėse startuojant su „BMW M4 Silhouette“ jo laukia nemažai iššūkių. Tačiau pilotas neslepia, jog kur kas daugiau vidinės ramybės atsirado po testų šiuo automobilio Belgijoje.

„Buvome Belgijoje prieš tris savaites, o kiti testai jau bus rytoj per treniruotes trasoje. Po testų įspūdį paliko automobilio sukibimas, stabdymas. Tikrai nepalyginsi su tuo, ką vairavau anksčiau. Turime stiprią komandą, patyrusį komandos vadovą, todėl manau, kad per treniruotes tikrai pagreitėsime“, – sakė Klaudas Bučinskas.

„Breitto & Baltic Caps“ ekipos BMW „Aurum 1006 km“ lenktynėse bus pažymėtas septintuoju starto numeriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius