Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 02 /10:49

Dakare liepsnose paskendo vienas iš didžiųjų bagių – ralis baigtas lietuvių draugams

Dakaro ralio dalyvių gretos tradiciškai retėja dėl incidentų ir avarijų bei dalyvių patirtų traumų. Tačiau kasmet vienam ar kitam ekipažui tenka pasitraukti dėl gaisro. Taip jau įvyko ir šiais metais. Ralis baigtas lietuviams, kurie domisi Dakaru, puikiai pažįstamam ekipažui.
Michel Kremer bagis
Michelio Kremerio bagis / Alta Velocidad nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia).

Dar pirmame greičio ruože užsiliepsnojo „Coronel Team“ komandos bagis, kuriuo lenktyniavo Michelio Kremerio ir Thomo De Bois ekipažas. Jiems pavyko nuvažiuoti vos septyniasdešimt kilometrų pirmame greičio ruože, kai automobilį apėmė liepsnos.

Alta Velocidad nuotr. /Michel Kremer bagis
Alta Velocidad nuotr. /Michel Kremer bagis

„Tai baisi nelaimė ekipažui ir visai komandai, tačiau, laimei, Michelis ir Thomas sugebėjo laiku pasišalinti“, – skelbė komandos vadovas Timas Coronelis.

Trasoje liepsnojantį bagį važiuodami matė ir lietuviai. Apie tai savo pranešime kalbėjo „Constra Racing“ komandos pilotas Vaidotas Paškevičius.

„Greičio ruožo pradžioje matėme vieną T1 kategorijos bagį, kuris buvo smarkiai sudaužytas, virtęs. Už keliolikos kilometrų dar vienas bagis degė. Taigi, netekčių rikiuotėje jau yra“, – skelbė Vaidotas Paškevičius.

Lietuviams, kurie domisi Dakaru, šis ekipažas puikiai pažįstamas, kaip ir lenktynininkams iš Lietuvos.

Broliai yra gelbėję mūsų ekipažams. Štai 2021-ųjų Dakare į startą dėl kaistančio variklio vėlavęs Antano Juknevičiaus bei Dariaus Vaičiulio duetas uždarame bivake aptiko tepalų nuotėkį.

Ekipažas nedelsė ir ėmė ieškoti alyvos nuotėkio. Tuo pat metu pro KREDA ekipos „Toyota“ automobilį visiškai nekaltai ėjo du nepailstantys nuotykių ieškotojai iš Dakaro ralį dievinančių Nyderlandų.

Tai buvo broliai dvyniai Timas ir Tomas Coroneliai, vėliau patys atsiradę po minėtąja „Toyota“ bei tvarkę reduktoriaus tepalų prabėgimo priežastį.

„Kartais geriau neturėti daug pinigų, bet turėti daug draugų, – socialinio tinklo „Facebook“ KREDA komandos paskyroje vykusios tiesioginės transliacijos metu tąkart šmaikštavo A.Juknevičius. – Jie (broliai Coroneliai, aut. past.) ėjo pro šalį, pamatė iš po automobilio kyšančias mūsų kojas. Paklausė, kas nutiko. Sakau „leidžia tepalus, žarnelė trūko, nežinome, iš kur tokią gauti“. Ir jie atbėgo su rulonu žarnos, su savo įrankiais...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius