-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 03 /17:14

„Formulės 1“ Olandijos GP kvalifikacija: „Ferrari“ turėjo vilčių, bet paskutiniame rate jas prarado

Šeštadienio treniruotėje Zandvoorte (Nyderlandai), Maxo Verstappeno namų trasoje, buvo „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas. Antras – George'as Russellas su „Mercedes“, o tik trečias – Maxas Verstappenas (Red Bull). Tačiau gal Maxas taip gudravo, nes laimėjo kvalifikaciją? Lieka aštuoni pasaulio čempionato etapai, intriga išlieka.
Maxas Verstappenas Olandijos GP
Maxas Verstappenas Olandijos GP / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuostabią kvalifikaciją laimėjo Maxas Verstappenas, bet jam lengva nebuvo – porą kartų į „pole“ poziciją grasinosi Carlosas Sainzas ir Charlesas Leclercas. Tačiau paskutiniame Q3 rate Maxui padėjo ir talentas, ir namų sienos, jis pagerino Ch.Leclerco rezultatą ir nušvilpė jam iš po nosies „pole“ poziciją.

Akivaizdžiai matyti, kad pirmajame ir trečiajame (greičiausiuose) sektoriuose būdavo greitesnis Ch.Leclercas, tačiau antrajame (lėtieji ir vidutinio greičio posūkiai) dominuodavo M.Verstappenas.

Kvalifikacijos eiga

Q3 pabaiga – dar karštesnė – M.Verstappenas nukerpa skirtumą ir dar dviem šimtosiom sekundės dalim lenkia Charlesą. O S.Perezas sugeba apsisukti! Kiek emocijų! Kokia permaininga kova. Galutinė rikiuotė: Verstappenas, Leclercas, Sainzas, Hamiltonas, Perezas.

Q3 pradžia – labai karšta. Nors iš pradžių į priekį šovė Maxas Verstappenas, netrukus vėl blyksteli Carlosas Sainzas. Trečias – L.Hamiltonas.

Antroji kvalifikacijos dalis

Q2 pabaigoje pirmavusį Maxą Verstappeną staiga aplenkė greičiausią ratą įveikęs Carlosas Sainzas. Tą patį pakartojo ir G.Russelas. Taigi Maxas netikėtai nustumtas į P3. „Ferrari“ pilotai, regis, įgauna antrą kvėpavimą.

Puikus Y.Tsunodos pasirodymas – P10. L.Strollas puikiai atstovauja Aston Martin – P8. Mickas Schumacheris – P9.

Vos prasidėjusi nutraukiama, nes Maxo sirgaliai mėto į trasą oranžinės spalvos dūmų fakelus.

Pirmoji kvalifikacijos dalis – Q1.

Greičiausių trejetukas: M.Verstappenas, L.Hamiltonas, Y.Tsunoda!!!

Po Q1 su trasa atsisveikina N.Latifi, S.Vettelis, D.Ricciardo, K.Magnussenas, V.Bottas. Tiesa paskutiniajame rate S.Vettelis iki paskutinio posūkio buvo labai greitas, bet išlėkė iš trasos priešpaskutiniame posūkyje.

Kiek netikėtai trasoje daug balandžių.

Išvažiavę į trasą anksčiau, turi net tris šansus greitam ratui. Tačiau M.Verstappenas apskritai nuvažiavo tik tris ratus, jam daugiau bandymų nereikia.

Labai prastai iš pradžių atrodo S.Perezas ir M.Schumacheris. Tačiau, gerėjant asfalto dangai, greičiai didėja. Verstappenas, Leclercas, Russelas – lyderiai.

Ko galima tikėtis?

Jei prieš savaitę Belgijos GP, Spa trasoje, „Ferrari“ atrodė gana vidutiniškai ir greitoje trasoje nelabai sugebėjo pasipriešinti „Red Bull“ bei „Mercedes“, tai Olandijos GP galima tikėtis daugiau intrigos.

Būtent taip mano ir pats Maxas Verstappenas. Jo teigimu, mažesnis greitis Zandvoorto trasoje suteiks „Ferrari“ daugiau galimybių atskleisti potencialą. Čia svarbesnė yra prispaudžiamoji jėga ir geresnis sukibimas su kelio danga. O prispaudžiamoji jėga, jo teigimu, nėra stiprioji „Red Bull“ pusė.

Viaplay nuotr./Formulė 1, pilotų lentelė iki Olandijos GP
Viaplay nuotr./Formulė 1, pilotų lentelė iki Olandijos GP

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius