Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Klaipėda Drift City“: automobilizmo fiesta pajūryje

Lietuvos šoninio slydimo čempionatas įsibėgėja ir toliau keliauja į Klaipėdą. Čia, geriausius Lietuvos ir užsienio šonaslydžio pilotus bei fanus pasitiks vienas įspūdingiausių renginių pajūryje – „Klaipėda Drift City“. Specialiai varžyboms uždarytos miesto gatvės, pašėlęs paradas per visą uostamiestį, bei įtampa alsuojančios varžybos neleis atsikvėpti nei akimirkai.
„Klaipėda Drift City“
„Klaipėda Drift City“ / Organizatorių nuotr.

Renginys Klaipėdą okupuoti žada net dvi dienas: pirmąją vyks treniruočių sesijos, kurių metu bet kuris panorėjęs galės išbandyti „Drift Taxi“ paslaugą – sėskite šalia Lietuvos čempiono ar Jūsų favorito ir įveikite per vingiuotus uostamiesčio viadukus suraitytą trasą, kol į Jūsų dureles kėsinsis iš paskos riedantis ir pasiduoti neketinantis pilotas.

Tokiems pasivažinėjimams renginio organizatoriai nusprendė skirti net septynias valandas, tad pasimėgauti šoninio slydimo malonumais spės tikrai visi norintys.

Organizatorių nuotr./Trasos planas
Organizatorių nuotr./Trasos planas

Pasibaigus treniruotėms, monstrais pravardžiuojami automobiliai pasileis į miesto gatves link kruizinių laivų terminalo, kuriame visi norintys galės iš arti apžiūrėti varžyboms naudojamą techniką ir susipažinti su pilotais. 

Antrąją renginio dieną, Lietuvos ir užsienio „drifteriai“ varžybų imsis iš peties: trumpos treniruotės, kvalifikacija ir TOP32 kovos sudarys vientisą ir galingą sporto užtaisą, kurio metu nebus laiko poilsiui.

Čempionato įskaitos taškai darosi vis brangesni, staigmenų pateikia kiekvienos varžybos, tad pilotai turės padaryti viską, kad patektų į finalinius važiavimus – jei tam prireiks kiek pabraukyti automobilio šonus ar buferius – tebūnie.

Organizatorių nuotr./Kol kas Karaliaus situacija sudėtinga, pergalė Klaipėdoje reikalinga kaip oras
Organizatorių nuotr./Kol kas Karaliaus situacija sudėtinga, pergalė Klaipėdoje reikalinga kaip oras

„Klaipėda Drift City“ taps trečiuoju iš šešių planuojamų Lietuvos čempionato etapų. Kol kas bendroje įskaitoje vyrauja visiškas chaosas – pirmąsias varžybas Rygoje laimėjęs Lietuvos drifto karalius Andrius Čibirka antrojo etapo metu net nepateko į porinius važiavimus.

Trečias Rygoje likęs Andrius Vasiliauskas savo monstrišku 930 arklio galias generuojančių „BMW“ toliau erzina čempionato lyderius, negalinčius pastarojo pasivyti net įsibėgėjimo tiesiojoje, tuo tarpu savo namų sienas stipriai ginti žada ir „Drift Devils“ ekipa, Klaipėdos viadukus pažįstanti ne tik iš varžybų metu vykstančių treniruočių, tad incidentų, gražių važiavimų ir pergalės šampano šiose varžybose tikrai netruks.

VIDEO: Driftas Klaipėdoje 2013-aisiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius