Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ladoga 2015“: vieni lietuviai kyla aukštyn, kitus kamuoja gedimai

Rusijoje toliau vyksta bekelės varžybos „Ladoga 2015“. Vienose sunkiausių pasaulyje bekelės lenktynių varžosi ir keletas lietuviškų ekipažų.
„Ladoga 2015“: antra bekelės maratono diena
„Ladoga 2015“: antra bekelės maratono diena / Gedmanto Kropio nuotr.

Trečioji diena

Trečiąją „Ladoga 2015“ dieną organizatoriai surengė 24-ių valandų iššūkį visureigių vairuotojams.

Galiu drąsiai teigti, kad šiandien vyksta atranka.

„Gana lepinti. Šios dienos, tiksliau paros, trasai įveikti skriame 24 valandas. Žinoma, bus tokių, kurie pasirodymą baigs anksčiau, nes bekelė šiandien parodys tikrąjį savo charakterį. Galiu drąsiai teigti, kad šiandien vyksta atranka. Nepakankamai pasiruošę pasitrauks, o likusiųjų kova persikels į kitą lygį.“, – prieš trečios dienos startą pasakojo organizatorius J.Ovščinikovas.

Šių metų varžybose dalyvaujantys vokiečiai įspūdžiais dalijasi su itin dideliu entuziazmu ir smagiu nusiteikimu.

„Nelengva, nors oras ir lepina. Saulei šviečiant kova purvuose malonesnė. Dar patinka tai, kad mes bandome išgyventi Rusijoje, kur taip dažnai liekame nesuprasti. Kalbu ne apie organizatorius, varžybas ar gyvenimą stovykloje. Į tokias situacijas patenkame, kai tiesiog sustojame parduotuvėje ko nors nusipirkti“, – kalba vokietis Stefanas Frenzevas.

Per visureigių poilsio dieną didieji išbandymai persikels motociklininkams. Antradienio taškų skaičius specialiame greičio ruože yra penkis kartus didesnis nei šiomis dienomis. Tai reiškia, kad dienos rezultatą gali pakirsti gaunamos baudos minutės už praleistus ar nepaimtus taškus.

Pirmadienį Aidas Bubinas ir Mindaugas Aškelėnas parodė itin gerą rezultatą ir šoketelėjo į penktąją vietą. Nuo ketvirtoje vietoje važiuojančių rusų V.Pusnojaus ir V.Cykanovo lietuviai atsilieka 22 minutėmis.

TR1 įskaitoje važiuojančių lietuvių ekipažo „Toyota Land Cruiser 70“ užklupo techniniai nesklandumai – variklio gedimas.

Ketvirtoji diena

Pirmosiomis dienomis užliūliavę organizatoriai galiausiai praskleidė „Ladogos“ varžybų šydą ir parodė, kaip sudėtinga čia gali būti. Jono, Tomo ir Pavelo „Toyota Land Cruiser 70“ vis dar neištraukta iš pelkės, tyliai tuno ir laukia savo evakuatoriaus.

Pliaupiantis lietus it aptikti meškų pėdsakai nesukūrė romantikos ir jaukumo, bet paryčiais atkeliavusi pagalba su maistu ir sausais rūbais pažadino ekipažo narių entuziazmą.

Gedmanto Kropio nuotr./„Ladoga 2015“: antra bekelės maratono diena
Gedmanto Kropio nuotr./„Ladoga 2015“: antra bekelės maratono diena

Kitų lietuvaičių ekipažai stabiliai neapleidžia savo prozicijų. „Proto“ įskaitoje R.Malaiška ir V.Paškevičius su BBR-3 laikosi penktoje vietoje, o A. ir V.Dzikevičiai su TRT-Evo įsitvirtino aštuntoje.

Tuo metu motociklininkai Aidas Bubinas ir Mindaugas Aškelėnas sėkmingai kopia į viršų įskaitos lentelėje. Išbandę Karelijos regiono miškų smėlį, akmenis ir pelkėtus kelių pravažiavimus šiandien dienos trasoje finišavo treti.

Belieka tik tikėtis, kad navigacijos įgūdžiai nepavedė ir jiems pavyko surinkti visus šiandienos taškus. Anot Aido Bubino, samanoti ir po visą naktį pliaupusio lietaus slidūs akmenys norėjo, bet nesugebėjo nuslopinti lietuvių pasiryžimo važiuoti ne tik greitai, bet ir techniškai.

Gedmanto Kropio nuotr./Varžybų akimirka
Gedmanto Kropio nuotr./Varžybų akimirka

Specialiame greičio ruože motociklininkams prisėsti nebuvo kada – purų smėlį keitė slidūs akmenys, kurie netikėtai peršokdavo į pelkėtas ir molingas balas. Permainingas kelias įdarbino fiziškai, o gausus taškų skaičius pažadino visus pojūčius ir įjungė aukščiausią aplinkos suvokimo pavarą.

Varžybos dar tik įpusėjus, o motociklininkų komanda puikiai dirba kartu. Belieka palaikyti ritmą ir kryptingai judėti aukštyn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius