Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Neste Dream 2 Drive“ pusfinaliai – kompiuterinių žaidimų festivalyje „InfoShow Lan Party“

Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionato „Neste Dream 2 Drive“ abu pusfinaliai vyks didžiausiame Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų festivalyje „InfoShow Lan Party“. Balandžio 13–14 dienomis Kauno sporto halėje tradicinį sportą pakeis sparčiai populiarėjantis e.sportas.
Atranka į virtualių lenktynių čempionatą
Atranka į virtualių lenktynių čempionatą / Egidijaus Babelio nuotr.

Dvi paras truksiančiame žaidimų maratone paaiškės ir „Neste Dream 2 Drive“ čempionato finalininkai. Gyvos transliacijos metu virtualiose Poznanės ir Bikerniekų trasose susirungs 16 greičiausių atrankos dalyvių. Jie jau įrodė, kad yra greiti, nes per du atrankos mėnesius aplenkė daugiau nei 700 dalyvių iš visos Lietuvos. Kaip pasakoja čempionato iniciatorius Tauras Tunyla, pirmieji čempionato metai atnešė daug patirties, todėl dabar žiūrovai gaus dar kokybiškesnes transliacijas.

„Šiemet labai daug dėmesio ir jėgų skiriame aukštos kokybės pusfinalių ir finalų tiesioginėms transliacijoms. Komentatoriai visus metus aktyviai ruošėsi ir kelias valandas pasakos, kas vyksta ant specialiai pastatytos pakylos. Čia stovės 8 profesionalūs lenktynių simuliatoriai, kuriuose 16 greičiausiųjų jaunuolių kovos dėl kelialapio į finalą“, – sako jis.

Vienas iš žaidimų kultūros konvento „GameOn“ organizatorių Ridas Bušmanas įsitikinęs, kad tokie čempionatai yra puikus būdas pradėti savo lenktynininko karjerą.

„Užsienyje jau daug metų vyksta panašios varžybos, kurios ne tik sulaukia galybės dėmesio, tačiau jų dalyviams tampa tramplinu į realias lenktynių komandas. Tokias varžybas rengia puikiai visiems žinomos komandos kaip „Nissan“, „McLaren“ bei daugelis kitų. Jų laimėtojai neretai gauna galimybę įrodyti savo įgūdžius ir prie realaus automobilio vairo. Džiugu, kad tokie čempionatai atkeliauja ir į Lietuvą“, – teigia R.Bušmanas.

„GameOn“ organizatorius prideda, kad „Neste Dream 2 Drive“ čempionatas taip pat puikiai iliustruoja ir lenktynių žaidimų teikiamą naudą siekiantiems šios karjeros.

„Žaidimai yra terpė, kurioje mes ne tik susiduriame su realiais iššūkiais, primenančiais realaus pasaulio lenktynes, tačiau galime ir drąsiai eksperimentuoti. Realioje trasoje klaida gali kainuoti ypač brangų automobilį, lenktynininkas gali susižaloti ir panašiai. Šiuo atveju žaidimai yra pranašesni, nes sunkų posūkį galime kartoti daugybę kartų ir nugludinti savo įgūdžius iki smulkiausių detalių, susipažinti su automobilių specifikacijomis ir jų valdymo ypatumais.“

Pusfinalių tiesiogines transliacijas galėsite sekti „Neste Dream 2 Drive“ feisbuke ir 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius