Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Panevėžio gimtadieniui dedikuotame automobilių slalome niekas neprilygo Agniui Narbutui

Praėjusį savaitgalį Panevėžio miestas minėjo 520-ąjį gimtadienį, o vienu iš tradicinių miesto šventės renginių tapo slalomo varžybos – Lietuvos automobilių slalomo čempionato penktasis etapas, kurį čia kartu su partneriais – Pakruojo ASK ir Panevėžio bendruomenių rūmais organizavo automobilių sporto klubas „Ladasport“.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / 808fotografija nuotr.

Nors renginys ir nevyko miesto centre, o nuošalioje J.Janonio gatvėje, visą dieną trukusios lenktynės pritraukė ir šimtus žiūrovų, kurie tiesiog migruodami po miestą vieną po kito lankė Aukštaitijos sostinėje vykusius renginius.

Prijaučiantys automobiliams ir jų sportui J.Janonio gatvėje apsistojo ilgam, kadangi čia nuo pat ankstyvo ryto prasidėjo ir iki vėlyvos popietės truko Lietuvos automobilių slalomo čempionato penktasis etapas. Dalyvauti jame norą pareiškė kone 80 dalyvių, besivaržiusių net septyniose klasėse.

Per dieną lenktynininkams teko įveikti keturis važiavimus ir dvi skirtingas trasas. Organizatoriai šįkart pasistengė, kad čia dalyviams prireiktų tikrų klasikinio slalomo įgūdžių. Trasos buvo sudėliotos taip, kad čia laimėjo tiksliausiai važiavę ir labiausiai įgudę lenktyniaujant naudoti rankinį stabdį.

Klaidoms vietos čia nebuvo, kadangi kiekviena užkliudyta gairelė reiškė baudos sekundes. Tačiau intrigos įnešė ne tik trasos konfigūracija, bet gatvės pakraščiuose esantys aukšti bortai. Jie ne vienam dalyviui priminė, kad metalas prieš betoną yra bejėgis. Iš pradžių bortą užkliudė ir iš lenktynių pasitraukė Donatas Rudelis. Kiek vėliau kur kas smarkiau į bortus savąjį „Subaru Impreza“ papylė Audrius Brazdžiūnas, kurio ratlankis tiesiog subyrėjo į gabalus. Kiek lengviau bortus grybštelėjo ir keletas kitų dalyvių, tačiau rimtesnių incidentų daugiau neužfiksuota.

Beje, tądien dalyvių laukė ir superfinalas, kadangi greta varžybas organizuoti padėjusių partnerių „Eurobiuras“, „Reklamos Erdvė“ ir „Maistas Sportui“ tradiciškai prisijungė ir „Toyota“ automobilių atstovybė Panevėžyje UAB „Auresa“. Jos vadovas Marius Goštautas įsteigė pačią didžiausią taurę, dėl kurios dienos pabaigoje prie starto lemiamai kovai stojo visų klasių nugalėtojai.

FWD, priekine ašimi varomų automobilių įskaitoje ir vėl niekas neprilygo slalomo vunderkindui, keturiolikmečiui Agniui Narbutui su „Honda Civic“. Dienos pradžioje padaręs klaidą ir gavęs penkias sekundes baudos jis dar suteikė vilties „Mitsubishi Colt“ vairavusiam Tomui Markelevičiui, bet vėliau turėtą atsilikimą panaikino ir užsitikrino Lietuvos slalomo čempiono vardą. Tomas Markelevičius finišavo antras ir pranoko trečioje vietoje įsitvirtinusį Algirdą Gricių su „Honda Civic“.

RWD, galine ašimi varomų automobilių įskaitoje nugalėtoju pripažintas Aidas Valuckas, vairavęs „Mazda MX-5 Miata“. Jam įkandin finišavo Ovidijus Vaštakas su BMW, o trečiosios vietos taurę į viršų kėlė dar vieną „Mazda MX-5 Miata“ vairavęs Karolis Šližauskas.

AWD įskaitos nugalėtoju tapo panevėžietis Aivaras Valentinavičius, startavęs „Toyota GR Yaris“ automobiliu. Antrosios vietos taurę iškovojo iškovojo „Subaru Impreza“ vairavęs Arūnas Vitkevičius. Trečiąją poziciją užėmė Martynas Kavaliauskas, taip pat su „Toyota GR Yaris“.

Tas pats Martynas Kavaliauskas triumfavo OC klasės dalyvių gretose, kur pranoko Aidą Valucką ir Rytį Jankevičių, kurie lenktyniavo „Mazda MX-5 Miata“ automobiliais.

Moterų įskaitoje nugalėtoja tapo Olga Židovlenkova, važiavusi „Audi TT“ automobiliu. Antroje vietoje su beveik 3 sekundžių atsilikimu finišavo per dieną dvi klaidas padariusi Rūta Markelevičienė, kuri sėdo prie „Mitsubishi Colt“ vairo. Trečiosios vietos taurę laimėjo „Renault Clio“ vairavusi Ingrida Jakienė, kurią nuo antrosios vietos skyrė viso labo 0,5 sekundės.

Jaunių įskaitoje niekas neprilygo Agniui Narbutui, kuris čia net 36 sek. pranašumu aplenkė „Peugeot 306“ vairavusį Kornelijų Poškų. Nuo pastarojo dviem sekundėmis atsiliko Gediminas Užkurėlis, vairavęs „Mitsubishi Colt“.

Svečių klasėje triumfavo naująjį savo pirkinį – „Ford Focus RS“ vis dar besijaukinantis Regimantas Nevulis. Antras čia buvo Darius Kutavičius su BMW, o trečias – „Suzuki Swift Sport“ vairavęs Adomas Gulbinas.

Galiausiai visų klasių laimėtojai stojo į kovą superfinale, kur jų laukė vienintelis važiavimas pagal antrąją trasą. Ir čia su rekordiniu trasos įveikimo laiku – 1 min. 8,799 sek., UAB „Auresa“ įsteigtą Panevėžio miesto gimtadienio taurę iškovojo ir į Šiaulius išsivežė Agnius Narbutas.

Komandinėje įskaitoje triumfavo Pakruojo ASK komanda. Antroje vietoje pasirodymą baigė „Slalomo akademija powered by finišas.lt“, o trečioje vietoje įsitvirtino „Ekrosas“ nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius