Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Čilės WRC ralio finišas: O.Tanako triumfas ir apmaudi T.Sunineno avarija

Čilėje nepaaiškėjo, kas taps 2023 m. WRC čempionu. Savo pranašumą akivaizdžiai saugojęs K.Rovanpera greičiu ralyje nusileido jį bendroje čempionato įskaitoje besivejančiam E.Evansui. Kol dėl titulo besivaržantys „Toyota“ komandos lenktynininkai suklydo pasirinkdami netinkamo mišinio padangas, antrą kartą karjeroje pergalę Čilėje pelnė O.Tanakas.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

SS16 („Powerstage“)

Čempionato lyderių K.Rovanperos ir E.Evanso kova paskutiniame greičio ruože buvo įspūdinga. Elfynas perspaudė, eilė kartų pavojingai slidinėjo ir net apdaužė savo automobilį, tačiau vis tiek nepavijo savo komandos draugo. Kalle artimiausią konkurentą dėl WRC čempiono titulo SS16 ruože aplenkė 3,1 sek. skirtumu.

Pademonstruotas įspūdingas tempas leido K.Rovanperai laimėti „powerstage“ ruože. Finišavęs jis žurnalistams sakė: „Tai tikrai man nebuvo geriausias savaitgalis. Turėjome problemų nuo pat pradžios. Taip pat grubiai klydome pasirinkdami padangas. Nepaisant to, šiame GR aš tikrai paspaudžiau iš visų jėgų.“

Nepaisant to, šiame GR aš tikrai paspaudžiau iš visų jėgų.

Tuo tarpu T.Neuville „powerstage“ nusileido tiek K.Rovanperai, tiek E.Evansui. Tai reiškia, kad „Toyota“ laimėjo 2023 m. konstruktorių taurę!

Čilės ralio rezultatai:

Galutiniai Čilės ralio rezultatai
Galutiniai Čilės ralio rezultatai

SS15 Netikėtas posūkis!

Visa sekmadienį tarp T.Sunineno ir T.Neuville virė kova dėl antrosios vietos, kol prieš šį GR antroje vietoje dar buvęs Teemu pažeidė važiuoklę ir netikėtai nuvažiavęs nuo kelio sudaužė savo „Hyundai“ automobilį. Taip priešpaskutiniame ralio greičio ruože prarasdamas jau atrodytų ranka pasiekiamą vietą ant podiumo!

T.Sunineno avarijos vaizdo įrašas:

Nors ir SS15 laimėjęs T.Sunineno komandos draugas T.Neuville atkirpo nuo Otto Tanako turimos persvaros dar 13,7 sek, estas jau buvo nepavejamas. Likę lenktynininkai akivaizdžiai neskubėjo ir tiesiog ruošėsi paskutiniam ir labai svarbiam „powerstage“ greičio ruožui.

SS14

Susirašymų metu su šiuo („El Ponen 1“) greičio ruožu ralistai norėjo susipažinti kuo geriau, kadangi ralio pabaigoje jis buvo panaudotas kaip „powerstage“ ir jame teko rizikuoti labiausiai.

Antrame greičio ruože iš eilės geriausią laiką užfiksavęs T.Neuville savo atsilikimą iki Teemu Sunineno (P2 ralyje) sumažino iki vos 6,7 sekundžių.

SS13 T.Neuville sumažino savo atsilikimą

Po T.Neuville pergalės SS13 įvyko kiek didesni pokyčiai bendroje įskaitoje. Beveik penkiomis sekundėmis Teemu Sunineną (P2 ralyje) pranokęs T.Neuville‘as (P3) sumažino savo atsilikimą (iki suomio) bendroje įskaitoje tik iki 9,1 sek. Buvo aišku, kad sekmadienį pamatysime artimą konkurenciją dėl antros pozicijos bendroje ralio įskaitoje.

Sekmadienį 23-iąjį gimtadienį švenčiantis Kalle Rovanpera šiame GR užėmė tik 5 vietą. Daugiau nei 2 minutes nuo lyderio bendroje įskaitoje atsiliekantis sportininkas žurnalistams prasitarė, kad iki „powerstage“ tiesiog stengsis mėgautis likusiais greičio ruožais ir „powerstage“ pasistengs iškovoti kuo daugiau taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius