Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Rallycross Challenge Europe“ varžybose Vilkyčiuose – Lietuvos ir užsienio sportininkų kovos

Jau sekmadienį Vilkyčiuose bus duotas startas „Rallycross Challenge Europe“ varžyboms. Jų metu į Lietuvą atvyks būrys greitų ralio kroso lenktynininkų iš užsienio šalių, kuriems pirštinę mes ir Lietuviai. Varžybų dalyvių sąrašas žada, kad susirinkę žiūrovai tikrai nenuobodžiaus.
Finalo akimirka
Finalo akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Super Cars“ įskaitoje šiuo metu jau užsiregistravę devyni dalyviai. Jų gretose galima matyti ir vieną lietuvį. Čia „Mitsubishi Lancer EVO“ automobiliu startuos Šarūnas Glikas.

Trasoje taip pat pasirodys du vengrai, italas, vokietis, britas, rusas, baltarusas bei estas. Daugiausia dalyvių čia varžysis „Ford Fiesta“ ar „Ford Focus“ automobiliais, tačiau bus ir tokių modelių kaip „Audi S3”.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Finalo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Finalo akimirka

„Super 1600“ įskaitoje užregistruoti šeši dalyviai. Jų gretose – lietuvis Ernestas Staponkus. Čia taip pat lenktyniaus ir kaimyninės šalies Latvijos atstovas Edijs Oss. Du lenktynininkai atvyks iš Čekijos, po vieną iš Nyderlandų ir Suomijos.

„Super Touring Cars-“ įskaitoje lietuvių nebus. Čia startuos du belgai, čekas, britas, vengras ir sportininkas iš Nyderlandų. Tuo metu „Super Touring Cars+” įskaitoje dominuoja Belgijos atstovai. Prie jų prisijungs ir vienas austras. Lietuvių šiose klasėje registruota nėra.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Antra kvalifikacija
Tomo Markelevičiaus nuotr./Antra kvalifikacija

„Rallycross Challenge Europe“ metu bus vykdomos ir papildomos varžybos. Čia numatytas Lenkijos ralio kroso čempionato etapas.

Kol kas varžyboms registruota 20 dalyvių. Prie lenkų prisijungs ir vienas sportininkas iš Lietuvos – Žilvinas Motiejūnas.

Taip pat suformuota ir Lietuvos ralio kroso čempionato pirmojo etapo „Touringcars“ klasė. Čia varžysis penki lenktynininkai – Saulius Kairaitis, Donatas Krasauskas, Mindaugas Sidabras, Edvinas Stravinskas ir Dainius Pilipavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius