Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 10 /18:19

„Rallycross Challenge Europe“ etape Vilkyčiuose taures į viršų kėlė ir Lietuvos sportininkai

Šeštadienį į Vilkyčių autosporto kompleksą susirinkę ralio kroso lenktynininkai tik apšilo kojas. Įveikę vieną kvalifikacinį važiavimą dalyviai techniką ėmė ruošti sekmadieniui, kuomet vyks likę kvalifikaciniai ir galiausiai finaliniai važiavimai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Finalas

„Rallycross Challenge Europe“ etape Vilkyčiuose pergalę „Supercars“ įskaitoje pelnė vengras slapyvardžiu Csu Csu. Jis už savęs paliko Vokietijos lenktynininkę ir vienintelę varžybų damą Mandie August. Trečios pozicijos apdovanojimą iškovojo Martas Tikkerbaras. Per žingsnį nuo apdovanojimų pakylos liko Šarūnas Glikas, kuris užėmė ketvirtą vietą.

„Supertouringcars-“ klasėje nugalėtoju tituluotas čekas Romanas Castoralis. Jis trimis taškais aplenkė Ivo van den Brandtą ir šešiais – Joelį Strackxą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

„Supertouringcars+“ įskaitoje laimėjo Steve`as Voldersas. Jis įveikė antroje vietoje finišavusį Filipą Vanderheydeną ir trečios vietos prizininką Josą Sterkensą.

„Super1600“ klasėje taures į viršų kėlė ir lietuviai. Pirmąją vietą laimėjo Ernestas Staponkus. Jam įkandin visą dieną sekė Sami-Matti Trogenas ir Suomijos. Trečiosios vietos taurę iškovojo Kasparas Navickas, už savęs palikęs dar keturis varžovus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Vilkyčiuose kartu su „Rallycross Challenege Europe“ varžybomis vyko ir Lenkijos ralio kroso čempionato trečiasis etapas. Nacionalinėje „Seicento“ klasėje dalyvavo vos trys sportininkai ir visi jie išsidalijo taures. Pirmąją vietą laimėjo Lukaszas Grzybowskis. Antras finišavo Jakobas Wyszynskis. Trečioje vietoje – Marcelis Grudzinskis.

Lenkijos „Super Nationals“ įskaitoje pergalę šventė Alanas Wisniewskis. Antras – Pawelas Melonas. Penkis varžovus už savęs paliko ir į trečiąją vietą prasibrovė Marcinas Perzyna.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Vilkyčiuose taip pat surengtas ir Lietuvos ralio kroso čempionato pirmasis šių metų etapas. Šešiolika taškų surinko ir pergalę „TouringCars“ klasėje laimėjo Mindaugas Sidabras. Antrą poziciją iškovojo Dainius Pilipavičius. Donatas Krasauskas prasibrovė į trečią poziciją.

„Super1600“ įskaitoje nugalėjo Kasparas Navickas, kuris finale atkakliai kovėsi su apgadintą automobilį vairavusiu ir antrą vietą užėmusiu Žilvinu Motiejūnu. Trečioje vietoje finišą pasiekė Kęstutis Skiezgilas.

Lietuviškoje „Supercars“ įskaitoje, kurioje varžėsi ir kitų šalių atstovai, laimėjo Pawelas Hankiewiczius iš Lenkijos. Šarūnas Glikas išplėšė antrosios vietos taurę ir trečioje vietoje paliko Jakubą Przygonskį.

Komandinėje Lietuvos čempionato įskaitoje triumfavo ASK „Vilkyčiai“ rinktinė, iškovojusi 26 taškus. Su 17 taškų antroje vietoje atsidūrė „Dakaras LT“. Treti, taip pat su 17 taškų bagažu, „Motorsport LT“ ekipos nariai.

Po trečios kvalifikacijos

Trečioje kvalifikacijoje pademonstruoti rezultatai itin daug permainų neatnešė nė vienos klasės dalyvių rikiuotėse. „Supertouringcars-“ ir toliau pirmauja Romanas Castoralis. Už jo rikiuojasi Joelis Strackxas bei Ericas Wilkinsonas.

„Supertouringcars+“ klasėje lyderiu išlieka Steve`as Voldersas. Jam įkandin seka Filipas Vanderheydenas ir Josas Sterkensas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

„Super1600“ įskaitoje kol kas sėkmingai važiuoja lyderiaujantis Ernestas Staponkus. Jis už savęs išlaikė Sami-Matti Trogeną ir Josefą Šustą.

„Supercars“ įskaitoje vis dar pirmauja Csu Csu. Antroje vietoje toliau įsitvirtinusi vokietė Mandie August. Trečias – Martas Tikkerbaras.

Po antros kvalifikacijos

„Supertouringcars-“ įskaitoje po dviejų kvalifikacijų pirmoje vietoje kol kas klasifikuojamas čekas Romanas Castoralis. Ivo van den Brandtas rikiuojasi antroje vietoje. Trečias – Ericas Wilkinsonas.

„Supertouringcars+“ įskaitoje kol kas pirmą vietą užima Steve`as Voldersas. Antroje vietoje klasifikuojamas Filipas Vanderheydenas. Trečioje vietoje šiuo metu Hermanas van Thielenas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

„Super1600“ klasėje galima pasidžiaugti lietuvio Ernesto Staponkaus pasiekimu. Po dviejų kvalifikacijų jo pavardė kol kas lentelės viršūnėje. Jam iš paskos Sami-Matti Trogenas, o trečias – Josefas Šusta.

„Supercars“ įskaitoje lyderiauja Csu Csu. Vokietė Mandie August laikosi įsikibusi antrosios vietos. Tuo metu Mart Tikkerbaras klasifikuojamas trečioje pozicijoje.

Pirmasis kvalifikacinis važiavimas

Šeštadienį po vieną kvalifikacinį važiavimą įveikė visų keturių „Rallycross Challenge Europe“ klasių dalyviai.

„Supertouringcars-“ įskaitoje geriausią rezultatą pademonstravo Romanas Castoralis. Jis keturis ratus įveikė per 2 min. 34,672 sek.

Antrą laiką užfiksavo Ivo Van Der Brandtas, vairavęs „Mitsubishi Colt“. Trečias rezultatas priklausė lietuviui Dainiui Pilipavičiui su „VAZ2105”. Šioje įskaitoje taip pat startavo ir dar keli lietuviai – Donatas Krasauskas, Edvinas Stravinskas ir Mindaugas Sidabras.

„Supertouringcars+“ įskaitoje geriausiai sekėsi Steve`ui Voldersui. Filipas Vanderheydenas pademonstravo antrą laiką, o Josas Sterkensas užfiksavo trečią rezultatą.

„SuperCars“ klasėje geriausiai pirmoje kvalifikacijoje pasirodė Tomaszas Kucharas, vairavęs „Subaru Impreza“. Nuo jo vos puse sekundės atsiliko Csu Csu su „Ford Focus“. Lenkijos atstovas Pawelas Hanklewiczius pademonstravo trečią laiką. Lietuvių gretose geriausiai pasirodė Šarūnas Glikas, užfiksavęs septintą laiką. Iš karto už jo – Kęstutis Gylys.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

„Super1600” įskaitoje savo pranašumą pademonstravo lietuvis Kasparas Navickas. Jis už savęs paliko Sami-Matti Trogeną ir Josefą Šustą. Ketvirtą laiką pademonstravo Ernestas Staponkus, o paskutinis rezultatas priklausė Žilvinui Motiejūnui. Už jo – dar trys dalyviai, kurie pirmoje kvalifikacijoje net nestartavo.

Sekmadienį dalyvių laukia pagrindinės lenktynės. Po dar trijų kvalifikacinių važiavimų įvyks pusfinaliai, o galiausiai ir finaliniai važiavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius