Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trečiajame „Arena Drift CUP“ etape pergalę šventė Vilius Laukys su „Nissan“ bolidu

Sekmadienį Marijampolėje griaudėjo drifto bolidų motorai. Čia vyko priešpaskutinis, trečiasis taurės „Arena Drift CUP“ etapas.
„Arena Drift CUP“ etapas Marijampolėje
„Arena Drift CUP“ etapas Marijampolėje / Luko Šačkaus nuotr.

Prie starto stojo gausus būrys pilotų, kurie varžėsi dėl pergalės bei Parking King titulo. Nors didžioji dauguma dalyvių vairavo BMW bolidus, šiame etape pergalę šventė „Elephant Drift Team” komandos atstovas Vilius Laikys, vairavęs NISSAN markės bolidą. Organizatoriai praneša, kad taurės finalas vyks spalio 1 d.

Šiame taurės etape iš viso trasoje pasirodė 33 drifto pilotai iš skirtingų lygų (STREET, ir SEMI-PRO, ir PRO). Varžybų organizatoriai šiam etapui parengė iš tiesų įdomią trasą, kuri šį kartą pasirodė sunkiai įveikiama netgi Semi-Pro lygos pilotams. Tačiau nepaisant tokios pilotų gausos, renginys įvyko saugiai, pavyko išvengti rimtesnių susidūrimų, todėl važiavimai vyko laiku, o žiūrovai galėjo mėgautis išskirtiniais vaizdais trasoje.

Kvalifikacijoje geriausiai pasirodė Edvinas Savickas iš „BMWFAN“ komandos, antrasis – Aivaras Maciulevičius iš „IRT-OlyBet“ komandos, trečiojoje vietoje – Laurynas Jurčiukonis iš „Side To Side“ komandos. Poriniuose važiavimuose geriausiai pasirodė Vilius Laukys ir Karolis Kolosovas.

Suskaičiavus visus rezultatus, trečiajame „Arena Drift CUP“ etape pergalę šventė Vilius Laukys iš „Elephant Drift Team” komandos, neseniai šventęs pergalę ir trečiajame Semi-Pro etape. Jis, kaip ir dar keli pilotai, vairavo NISSAN markės automobilį. Tad šį kartą NISSAN įveikė visą būrį BMW bolidų, kurie yra dažniausiai matomi drifto varžybose. Antrasis varžybose liko Karolis Kolosovas iš „Motorsport Ukmergė“ komandos, vairavęs BMW bolidą, trečiasis – Simas Kvietkauskas trasoje taip pat valdęs BMW.

Puikius rezultatus pilotai parodė ir organizatorių parengtame naujame Parking King iššūkyje. Jo metu pilotai turėjo slysdami šonu prisiparkuot nurodytoje vietoje. Daugiau nei pusė pilotų nusprendė save išbandyti šioje rungtyje. Čia pilotai parodė savo gebėjimus ir kūrybiškumą. Geriausiu buvo pripažintas Rytis Bužavas. „Džiaugiamės, kad rungtis sudomino pilotus. Tai suteikė dar daugiau įspūdingų vaizdų ir žiūrovams. Kiekvieną piloto pasirodymą jie pasitiko gausiomis ovacijomis“, - sakė varžybų organizatorius Kastytis Alekna. Jis žada, kad ir taurės finale, kuris vyks spalio 1 d. pilotų laukia įdomus iššūkis.

Visi rezultatai čia.

Paskutinis Taurės etapas Marijampolės drift arenoje vyks spalio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius