Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkyčiai jau gyvena ralio kroso nuotaikomis: techniniai komisarai įvertino dalyvių bolidus

Penktadienį į Vilkyčių automobilių sporto kompleksą susirinko didžioji dalis ralio kroso meistrų, kurie artėjančias dvi dienas, šeštadienį ir sekmadienį varžysis Lietuvos, Latvijos, Šiaurės Europos zonos Baltijos šalių ralio kroso čempionatų etapuose. Po administracinės ir techninės komisijos sportininkai jau keliaus ilsėtis, nes pirmieji startai jų laukia išaušus šeštadieniui, rašoma pranešime.
Techninė komisija
Techninė komisija / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ralis krosas

Penktadienio popietę į 35-erių metų jubiliejų minintį Vilkyčių automobilių sporto kompleksą susirinkę dalyviai turėjo laiko ne tik pasiruošti vakarop prasidėjusioms administracinės ir techninės komisijos procedūroms, tačiau ir išbandyti trasą, kadangi organizatoriai popietę čia surengė ir privačias treniruotes. Nors jos nebuvo privalomos, tačiau susipažinti su artimiausias dvi dienas kovos ringu tapsiančia trasa panoro kelios dešimtys dalyvių.

Galiausiai vakarop prasidėjo administracinė ir techninė komisija. Šiandien šiuos formalumus susitvarkė daugelis tų, kurie jau rytoj ryte pradės kovas Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionatų etape.

Techniniai komisarai šiokių tokių pastabų kai kuriems sportininkams visgi turėjo. Keli pilotai paraginti pašalinti smulkius trūkumus, tačiau tam tikros klasės techniniams reikalavimams nusižengusių sportininkų nepasitaikė ir jiems buvo uždegta žalia šviesa šeštadienio startui.

„Kadangi tai jau nebe pirmas Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionato etapas, daugelis automobilių jau pilnai atitinka visus reikalavimus. Pirmame etape buvo tokių trūkumų kaip netinkamas saugos diržų tvirtinimas ar kiti dalykai, o šįkart pastabų turėjome tik smulkių. Kai kas pamiršo į komisiją pristatyti ekipiruotę, nes jų sportininkas su visais rūbais dar tik pakeliui į trasą, kai kurias komandas informavome susitvarkyti per aštrius slenksčių kampus ir kitas smulkmenas. Taigi, jokių esminių neatitikimų nenustatėme“, – sakė techninės komisijos pirmininkas Algirdas Budėjus.

Organizatorių nuotr./Algirdas Budėjus
Organizatorių nuotr./Algirdas Budėjus

Kelios valandos administracinės ir techninės komisijos formalumams taip pat bus skirtos ir šeštadienį ryte, o po to, nuo 8.10 val. prasidės Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionatų dalyvių chronometruojamos treniruotės. Jose pilotai turės įveikti po keturis ratus.

9.30 val. numatytas pirmasis kvalifikacinis važiavimas, o 11.10 val. įvyks antroji kvalifikacija. 13 val. visi dalyviai bus pakviesti į oficialią renginio atidarymo ceremoniją, kurios metu bus apsuktas parado ratas Vilkyčių trasoje. Iš karto po to, 13.30 val. dalyviai stos prie starto trečiai kvalifikacijai, o nuo 15.20 prasidės pusfinalių ir finalų kovos, po kurių paaiškės greičiausi šeštadienio lenktynių dalyviai visose klasėse. Po oficialios apdovanojimų ceremonijos pilotai keliaus ilsėtis, nes daugelio iš jų sekmadienį laukia naujo kova – mūšis dėl pozicijų Šiaurės Europos zonos Baltijos šalių ralio kroso čempionato etape.

Daugiau informacijos apie visą savaitgalį vyksiančias unikalias ralio kroso varžybas Lietuvoje rasite ASK „Vilkyčiai“ paskyroje „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius