Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Weekend Grand Race“ antrame etape triumfavo „ATV Fanai“ ekipa

Praėjusį šeštadienį Marijampolės autokroso trasoje surengtas jau antrasis šį sezoną debiutavusių „Weekend Grand Race“ varžybų etapas. Jame prie starto linijos stojo beveik trys dešimtys komandų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

„Weekend Grand Race“ dalyvius ir vėl subūrė Marijampolės autokroso trasoje. Pagal renginio nuostatus, čia varžytis galima dviejose klasėse – iki 1,8 litro variklius turinčiais automobiliais ir virš šios ribos. 16 dalyvių užsiregistravo į pirmąją klasę, o dar 12 nusprendė startuoti galingesnių variklių įskaitoje.

Diena prasidėjo nuo susipažinimo su trasa, o vėliau komandos stojo prie starto kvalifikaciniams važiavimams. Čia kiekvienas iš trijų, komandą sudarančių narių, turėjo pademonstruoti kuo geresnį vieno rato įveikimo laiką. Lenktynes dėl sekundžių tradiciškai pradėjo moterys, kurių bent po vieną privalo būti ekipaže.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Galiausiai po trijų kvalifikacinių važiavimų buvo suskaičiuoti rezultatai ir pagal tai sudėliota rikiuotė finaliniam važiavimui. Tie, kurie nepateko į finalą iškart po kvalifikacijos, dėl papildomų vietų galėjo varžytis paguodos važiavime.

Nors planuota, kad į finalą papuls tik du greičiausi paguodos važiavimo dalyviai, tačiau netikėtai atsirado ir trečiasis kelialapis. Tiesiai į finalą po kvalifikacijos patekusi komanda „Zero“ patyrė gedimą, tad savo vietą padovanojo varžovams.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Finaliniame važiavime dalyviai prie starto stojo kovai jau nebe dėl kuo geresnio rato įveikimo laiko, bet dėl pozicijų trasoje. Važiavimui buvo skirti 55 ratai, o varžybas pirmosios ir vėl pradėjo damos. Po kurio laiko jos keitėsi su savo komandos nariais.

Galiausiai po beveik valandą trukusio finalo paaiškėjo, kad absoliučiai greičiausi tądien buvo komandos „ATV Fanai“ nariai, vairavę „Ford Puma“ automobilį. Beje, vienas iš šios ekipos narių, Dalius Mockapetris, į Marijampolės trasą per naktį atvyko tiesiai iš Lenkijos, kur visą savaitę lenktyniavo motobagiu „Rallye Breslau“ varžybose. Taigi, panašu, kad nei nuovargis, nei miego stoka neužgožė vairavimo įgūdžių bei sustyguoto komandinio darbo.

Antrąjį „Weekend Grand Race“ etapą laimėjusi komanda iškovojo ir 555 eurų piniginį prizą mainais į savo „Ford Puma“ automobilį. Beje, jis po finišo iškart buvo parduotas aukcione.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Antrąją vietą absoliučioje įskaitoje iškovojo „Blackstar Motorsport“ komanda, o ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio žengė Šakių ASK ekipa. Taip pat buvo apdovanoti ir abiejų klasių greičiausiųjų trejetukai kvalifikaciniuose važiavimuose.

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis, diplomais bei gausiomis dovanomis. Prizą taip pat įsteigė ir generalinis renginio rėmėjas UAB „Petro metalai“ bei pagrindinis rėmėjas UAB „Autotema“. Greičiausia moterimi vairuotoja tapo komandos „E4racing“ atstovė. Jai įteiktas „Oksana Butkutė permanent make up“ prizas. UAB „Statybų agentas“ apdovanojo greičiausią vairuotoją vyrą, o UAB „Nikstas“ apdovanojo visus Mindaugus, varžybų dieną šventusius vardadienį.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Sportiškiausio automobilio nominacijos nugalėtojai, komandai „Kvartalas“ įteikti „Sportsman“ bei akumuliatorių centro „Autogaliūnas“ prizai. Prizininkams įteikti „Kartlando“ kuponai, o pirmų vietų nugalėtojams galios didinimui ir matavimui kompanijoje „Remapas“ skirti dovanų čekiai.

Organizatoriai dėkoja visiems partneriams – UAB „Stop“, UAB „Rimantra“, UAB „Grupinis pirkimas“, UAB „Detransa“, UAB „Arlenda“, UAB „Kuperis“, be kurių nebūtų įvykusios šios varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius