Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Weekend Grand Race“ lenktynės – su intriga: „stogas“ ir organizatorių įspėjimas

Praėjusį sekmadienį Marijampolės autokroso trasoje įvyko „Weekend Grand Race“ antrasis varžybų serijos etapas „UAB Petro metalai“ taurei laimėti. Varžybose startavo 27 lenktynininkų ekipos. Trasoje netrūko veiksmo ir smarkiai aplamdytų automobilių, o vienas incidentas patraukė organizatorių dėmesį, rašoma pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Varžybų diena buvo gan dėkinga, susirinkusiuosius lepino saulė, o kad trasa būtų lygi ir nedulkėtų buvo naudojama sunkioji technika. Varžybas prižiūrėjo licencijuoti teisėjai, o važiavimo laiką matavo profesionali įranga.

Varžybos prasidėjo nuo treniruočių, trasos pasitikrinimo, įvertinimo ir strategijos pasirinkimo, o po to, suskirsčius visas komandas į dvi grupes, prie starto linijos stojo merginos, kurios ir atidarė lenktynes. Kvalifikacijos metu merginos parodė savo geriausius trasos įveikimo laikus ir keliavo keistis su savo komandų nariais vyrais.

Susumavus visų komandos narių geriausius laikus automobiliai buvo išrikiuoti į finalinį važiavimą, kuris vyko gerokai aistringiau, nei buvę kvalifikacijos važiavimai. Po kvalifikacijos iš 27 komandų liko 24, „Remapas“, „Petro metalai“ ir „TG Motors“ finale nepasirodė dėl nespėtų išspręsti techninių automobilių problemų.

Trasoje nuo pirmojo posūkio prasidėjo įnirtinga kova, o „Du Su Puse“ komandos bolidas net apsivertė ant stogo, tačiau su organizatorių pagalba, šis buvo išstumtas už trasos ribų.

Komanda „Ša“ sulaukė negailestingo verdikto, kai vienas narys, po automobilio gedimo trasoje, išlipo ir užšokęs ant automobilio stogo pradėjo šokti. Trasos palikti neskubėjo, o už tokį neatsargų elgesį teisėjai komandą diskvalifikavo.

Galiausiai apdovanoti visi geriausiai pasirodę vairuotojai. Apdovanojimai įteikti kvalifikacinių važiavimų metu pirmąją vietą klasėje iki 1,8 litro varikliu iškovojo komanda „Ginerda“, kuri taip pat buvo apdovanota ir LR Seimo nario Algirdo Butkevičiaus taure, kaip greičiausia vilkaviškiečių komanda.

Antroje vietoje liko ant stogo apsivertusios komandos „Du Su Puse“ ekipa, o trečioje puikavosi komanda „Antra pavara“.

Virš 1,8 litro variklių klasėje triumfavo „Remapas“, kuris finale galiausiai nepasirodė, antroje vietoje išliko „Construction Agent“, o ant trečiosios vietos pakilos lipo „Žaibas racing team“ komanda.

Trasą 55 ratus greičiausiai įveikė ir pirmąją vietą finale taip pat iškovojo vilkaviškiečių komanda „Ginerda“, Antroje vietoje puikavosi „Be stabdžių junior“, o trečioje „Bazooka“ komanda.

Visiems finalininkams įteiktas rėmėjų prizų kalnas: „H2auto“ kortelės, „Kartlandas“ dovanų kuponai, „Coffe cruise“ kava, „Provincijos mėsa“, „Suvalkijos aliejaus“, „Ratainės“, „Statybų agentas“, A. Vitkausko šilauogės, „Fineura“, „Autotema“, „Mototop“, „Detransa“, „Tentukas.lt“ „Ramirent“, „Drobių namai“, „Aukso ragas“ įsteigti prizai. Visoms varžybų merginoms prizininkėms įteiktos Jolantos Dirgėlienės gėlės.

Apdovanota ir greičiausia varžybų mergina bei vaikinas, jais tapo Gabrielė Aleksynaitė („Petro metalai“), kuriai prizą įteikė „Oksana Butkutė Permanent Make Up“ ir Giedrius Riškevičius („4x4 Kalvarija“), kuris gavo „Uosio“ įrankių rinkinį.

„Weekend Grand Race“ ištikimiausi sekėjai taip pat rinko sportiškiausią šių varžybų automobilį ir juo tapo daugiausiai balsų surinkęs „4x4 Kalvarija“ antros serijos „VW Golf“ automobilis, o kamandą apdovanojo „Sportsman“.

Renginio organizatoriai šiek tiek dėmesio skyrė ir vienam dalyviui iš Italijos, kuris taip pat dalyvavo varžybose, kartu su komanda „Med race team“, jam įteiktos lietuviškos vaišės – „Suvalkijos“ aliejus, „Coffee cruise“ kava ir „Provincijos mėsa“ gėrybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius