-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos buriuotojai varžosi Mozūruose: kai trūksta vėjo, vyksta nervų karas

Gegužės 9 d., ketvirtadienį Mozūruose prasidėjo 12-oji pavasarinė trijų dienų mėgėjų regata „Škvalas“, kurią organizuoja Vilkaviškio jachtų klubas. Regatoje plaukia Antila 33 ir Antila 27 laivai. Pirmąsias dvi dienas vyko ilgieji plaukimai, šeštadienį buriuotojų laukia trumpieji.
Regata „Škvalas“
Regata „Škvalas“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ketvirtadienį vykusiame ilgajame navigaciniame 36 km plaukime su jachtomis Antila 33 pirmoji buvo Andriaus Orlovo komanda, Antila 27 grupėje – kauniečio Edvino Urbono ekipažas.

„Iš pradžių buvo gana sunku dėl jachtos trūkumų, paskui viskas gerai. Turėjom per mažai įgulos, buvo per daug vėjo, bet susitvarkėm“, – apie ketvirtadienio plaukimą nedaugžodžiavo E.Urbono komanda. Penktadienį nurimus vėjui ir pradėjus lynoti kauniečiai prognozavo „nervų karą“ ilgajame plaukime.

Antrąjį ilgąjį 20 km plaukimą Antila 33 grupėje laimėjo Martyno Šepučio komanda, Antila 27 grupėje – Domanto Juškevičiaus įgula.

Šeštadienį prasidėjo trumpieji plaukimai.

Suvedus trijų dienų plaukimų rezultatus, Antila 33 grupėje laimėtoja tapo Martyno Šepučio komanda, Antila 27 grupėje – kauniečio Edvino Urbono ekipažas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Edvinas Urbonas ir Mindaugas Baltrūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Edvinas Urbonas ir Mindaugas Baltrūnas

Organizatorių nuotr./Regatos „Škvalas“ pavasaris 2019 rezultatų suvestinė
Organizatorių nuotr./Regatos „Škvalas“ pavasaris 2019 rezultatų suvestinė

Renginio organizatoriaus Eimanto Inkratos teigimu, dukart metuose vykstančioje regatoje buriuotojai dalyvauja noriai ir jau prieš kelis mėnesius pradeda domėtis bei registruotis. Šiemet į Mozūrus suvažiavo 21 ekipažas iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Vilkaviškio ir Marijampolės – viso 108 dalyviai. Tiesa, būdavo ir gausiau – vienoje regatoje yra dalyvavę 250 žmonių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Regatos „Škvalas“ organizatorius Eimutis Inkrata
Luko Balandžio / 15min nuotr./Regatos „Škvalas“ organizatorius Eimutis Inkrata

„Mūsų varžybos yra dūšios, draugiškos, jos vyksta ne dėl prizų, bet kad yra didžiulis malonumas susitikti, pasivaržyti“, – šypsodamasi sakė ilgametė regatos teisėja Tamara Leonavičienė. Anot jos, Mozūrai ne veltui vadinami buriuotojų rojumi. Gausybė ežerų sujungta kanalais, tad norint juos įveikti galima plaukti daugiau nei savaitę. O kadangi jie apaugę medžiais, vėjas krenta ir sūkuriuoja, todėl buriuotojams veikti tikrai yra ką.

VIDEO: Lėkti su vėju: regata „Škvalas“ buriuotojų rojuje Mozūruose

Visas naujienas apie buriavimą sekite projekto „Su vėju!“ puslapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius