Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga atvėrė vartus iš čempionato iškritusiam „Kauno Žalgiriui“

Paskutinę vietą 2017 metų Lietuvos futbolo čempionate užėmęs „Kauno Žalgiris“ turėtų sugrįžti atgal. Taip nutarta per A lygos klubų vadovų susirinkimą ketvirtadienį.
Ignas Dedura
Ignas Dedura / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai praėjusį sezoną per 28 rungtynes surinko 15 taškų ir gerokai iki ketvirtojo rato finišo suprato, jog liks paskutinėje aštuntoje vietoje ir turės palikti stipriausią šalies futbolo lygą.

Tačiau ketvirtadienį „Kauno Žalgiris“ įteikė A lygos valdybai prašymą sugrįžti į čempionatą.

Šią žiemą buvusį Vilniaus „Žalgirio“ trenerį Mindaugą Čepą ir buvusį Lietuvos rinktinės futbolininką Liną Pilibaitį pasikvietę kauniečiai turėtų likti A lygoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Linas Pilibaitis sudarė sutartį su Kauno klubu.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Linas Pilibaitis sudarė sutartį su Kauno klubu.

Klubų valdyba patvirtino „Kauno Žalgirio“ prašymą, o galutinį sprendimą turėtų priimti Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas.

Nepaisant sutarčių su žinomomis futbolo asmenybėmis, iki ketvirtadienio kauniečiai nežinojo kuriame čempionate – A lygos ar 1-osios lygos – žais 2018 metais.

Jų vietą pagal sportinį principą užėmė „Palanga“, pernai laimėjusi 1-osios lygos pirmenybes.

„Kauno Žalgiriui“ viltis sužibo, kai pernai lapkritį apie savanorišką spendimą traukti į žemesnę lygą pranešė Utenos „Utenis“, užėmęs šeštąją vietą A lygos praėjusiame čempionate.

Pakeisti „Utenį“ galėjo kiti du 1-osios lygos prizininkai – antrąją vietą užėmusi Gargždų „Banga“ ir Vilniaus „Vytis“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas

„Vis dėlto šios komandos nepateikė dokumentų A lygos licencijoms, – sakė laikinasis A lygos vadovas Vidmantas Murauskas, esantis Lietuvos čempiono Marijampolės „Sūduvos“ prezidentas. – Gargždų klubo atstovai ir viešojoje erdvėje kalbėjo apie ketinimus likti 1-oje lygoje, o galiausiai ir „Vytis“ taip pat pateikė dokumentus 1-ajai lygai.

A lygos licencijoms dokumentus pateikė aštuoni klubai.“

Tad A lygos čempionatą kovo mėnesį turėtų pradėti Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Žalgiris“, „Trakai“, „Jonava“, Klaipėdos „Atlantas“, Kauno „Stumbras“, „Palanga“ ir „Kauno Žalgiris“.

Anot V.Murausko, „Kauno Žalgiris“ pats turėjo savų svertų sugrįžimui į A lygą.

„Pirmiausia dėl infrastruktūros ir vykdomos vaikų futbolo programos“, – teigė A lygos laikinasis vadovas.

A lyga buvo likusi be prezidento, kai pernai gegužę nusivylęs Lietuvos futbolo federacijos požiūriu į klubus pasitraukė Deividas Šemberas.

Vadovaujant V.Murauskui A lyga baigė sezoną, o naujuoju prezidentu turėtų tapti Rytis Davidovičius.

15min praėjusį mėnesį jau rašė, kad Lietuvos regbio federacijai vadovaujantis 37 metų tarptautinės kompanijos verslo analitikas iš Kauno yra pasirengęs derinti pareigas dvejose sporto organizacijose.

Sauliaus Čirbos nuotr./Rytis Davidovičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Rytis Davidovičius

„Jis jau dalyvavo šios dienos posėdyje, o per artimiausius 2-3 mėnesius pakeis mane, – sakė „Sūduvos“ klubo savininkas V.Murauskas. – Man pačiam, kaip vieno iš klubų vadovų, kartais sunku suderinti kai kuriuos klausimus, be to, ir A lygos centras turėtų būti Vilniuje.“

V.Murauskas klubus informavo, jog praėjusį sezoną lygai pavyko baigti be skolų, skirtingai nei 2016 metų čempionatą. 2018 metais A lygos biudžetas turėtų siekti arti 200 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius