-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Novikovas po gniuždančio pralaimėjimo: „Aš neturiu žodžių“

Milžiniškas nusivylimas, savigrauža ir sunkumai ieškant tinkamų žodžių – tokie buvo Lietuvos rinktinės futbolininkai po itin skaudaus pralaimėjimo 1:2 prieš Farerų salas šeštadienio vakarą.
Arvydas Novikovas
Arvydas Novikovas / Elvio Žaldario/LFF nuotr.

Nors po Fiodoro Černycho įvarčio šeštąją minutę lietuviai buvo priekyje, galiausiai varžovai mušė dukart dar iki pertraukos.

„Įvartis džiugina, o vėliau matėt, kas buvo“, – atsiduso F.Černychas.

11 metrų baudinys už Dominyko Barausko pražangą 20-ąją minutę virto Viljomuro Davidseno tiksliu smūgiu, o 45-ąją minutę Jakupas Andreasenas pasiuntė kamuolį į tinklą įspūdingu šūviu iš toli.

„Tokia mūsų bėda. Pramiegame, gauname tuos įvarčius. Dažnai 11 metrų baudinį patys pasidarome, nelaikome rankų, praleidžiame paskutinėmis minutėmis. Tai visada skaudu, sunku po to atsigauti. Žinojom, kad reikia antrajame kėlinyje atsilošti, bet, kaip matėt, nebuvo lengva. Nepavyko“, – 15min kalbėjo F.Černychas.

Dar sunkiau žodžius po mačo rinkti sekėsi Arvydui Novikovui.

„Viskas blogai, pralaimėjome. Ką čia daugiau sakyti“, – sakė geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas.

„Aš neturiu žodžių. Sunku kalbėti, nežinau...“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ką reikia daryti, kad galiausiai Lietuvos rinktinė išliptų iš duobės, A.Novikovas atsakė paprastai – pradėti žaisti futbolą.

„Sunku kalbėti, kai gauni nuo Farerų 1:2. Dar pirmavome, iš viso... Neišlaikėme persvaros, labai blogai. Tokie kaip Farerai grįžta, dar į priekį išeina. Sunku“, – kalbėjo Turkijoje karjerą tęsiantis futbolininkas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija

Vis dėlto nei vienas iš kalbintų futbolininkų, paklausti, ar komanda tiki treneriu Valdu Ivanausku, nesiryžo visų problemų nurašyti jam.

„Bandome daryti viską, ką jis sako, – sakė F.Černychas. – Išeiname žaisti už Lietuvą, už visus vyrus, už trenerį. Tokioje situacijoje esame, kad rungtynių laimėti negalime. Kažką reikia mąstyti, analizuoti, daryti, kad kuo greičiau tai pasikeistų.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Ivanauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Ivanauskas

„Aišku, tiki. Kodėl netikėti? Kuo čia dėtas treneris... Mes žaidžiame, – dėstė A.Novikovas. – Aišku, treneris irgi duoda savo, bet žaidėjai išeina žaisti. Mes pralaimime. Visi kaltins trenerį, atsistatydinti, taip toliau. Mes išeinam žaisti. Mes parodėme blogą rezultatą, mes praleidome įvarčius. Taip pat mes juos ir mušam. Aišku, lengviausia kaltinti trenerį, bet taip nėra. Mes visi kartu šitoje valtyje.“

1:10 – toks dabar Lietuvos rinktinės įvarčių santykis po rungtynių su Liuksemburgu, Turkija ir Farerų salomis. Paskutiniosios šio lango rungtynės bus sužaistos antradienį Izmire su Turkija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius