Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga – 10 šeštojo turo išvadų

Angliško futbolo gerbėjai pamažu pratinasi „Premier“ lygos turnyrinės lentelės viršuje ir apačioje matyti tuos pačius klubus. Priekyje toliau laikosi daug mušantys ir mažai praleidžiantys Mančesterio klubai, o dugne įsitaisė ir greitai iš jo nepakils „Crystal Palace“ ekipa. 15min tradiciškai pristato ryškiausius turo akcentus.
„Premier“ lygos šeštojo turo išvados
„Premier“ lygos šeštojo turo išvados / „Scanpix“ nuotr.

„Spurs“ – rungtynių išvykoje čempionai

Londono „West Ham United“ – Londono „Tottenham Hotspur“ 2:3

Trejos rungtynės išvykoje, trys pergalės – toks viena talentingiausių komandų „Premier“ lygoje vadinamos „Tottenham Hotspur“ ekipos startas čempionate.

2:0 prieš „Newcastle United“, 3:0 prieš Liverpulio „Everton“ ir dabar 3:2 prieš „plaktukus“ Londono olimpiniame stadione. Pridėkime dvi triuškinančias pergales prieš „Leicester City“ ir „Hull City“ bendru rezultatu 13:2 praėjusių pirmenybių finiše, ir „Spurs“ ims atrodyti itin galinga jėga svetimuose stadionuose.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Harry Kane'as
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Harry Kane'as

Visa bėda – prastoka forma laikinuose namuose. Vemblio stadione „Tottenham Hotspur“ dukart sužaidė lygiosiomis ir sykį pralaimėjo.

Turbūt ne veltui antrą dublį šį sezoną įmušęs „Spurs“ ir Anglijos rinktinės puolėjas Harry Kane'as po šeštadienio mačo išreiškė viltį, kad būtina ir toliau skinti pergales išvykoje, nes Vemblyje žaidėjai dar nesijaučia jaukiai.

Markas Hughesas nori atsikvėpti

„Stoke City“ – Londono „Chelsea“ 0:4

„Stoke City“ strategui Markui Hughesui sezono pradžia tikrai nebuvo lengva.

Nuvargę ir nuolat gintis pailsę „Stoke City“ fubolininkai neturėjo jokių priešnuodžių sklandžiam ir kantriam „Chelsea“ puolimui.

Pirmosiose trejose rungtynėse namuose šiam palyginti kukliam klubui teko grumtis su tikrais galiūnais – „Arsenal“, „Manchester United“ ir „Chelsea“.

Tiesa, „kanonierius“ pavyko įveikti, o su „raudonaisiais velniais“ – sužaisti lygiosiomis. Tačiau dabar nuvargę ir nuolat gintis pailsę „Stoke City“ fubolininkai neturėjo jokių priešnuodžių sklandžiam ir kantriam „Chelsea“ puolimui.

M.Hughesas po mačo neslėpė, kad į artėjančių rungtynių namuose tvarkaraštį žvelgia kur kas optimistiškiau – atvyks „Southampton“, „Bournemouth“ ir „Leicester City“ futbolininkai.

„Manchester City“ pulti moka, o gintis?

„Manchester City“ – Londono „Crystal Palace“ 5:0

Taip, „mėlynieji“ per pastarąsias trejas „Premier“ lygos rungtynes įmušė 16 įvarčių ir nepraleido nė vieno. Įspūdingiau kažin ar būna, o tokie rezultatai būdingesni Ispanijos milžinams – Madrido „Real“ ir „Barcelona“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero

Tačiau futbolo analitikai, net vertindami iš pažiūros lengvą Sergio Aguero ir kompanijos pasivaikščiojimą mače su „Crystal Palace“, atkreipia dėmesį į faktą, kad iki pirmojo šeimininkų įvarčio svečiai iš Londono tikrai turėjo progų kontratakuoti.

Artėjantį savaitgalį „Manchester City“ vyksta į Londoną, kur susitiks su čempione „Chelsea“, o pastarosios strategas Antonio Conte tikrai tikėsis, kad jo iš Edeno Hazardo, Williano, Pedro ir Alvaro Moratos susidedanti puolėjų gauja sudraskys „miestiečių“ gynybą.

J.Mourinho taip nugalėti patinka

„Southampton“ – „Manchester United“ 0:1

Nors „Manchester United“ vyriausiasis treneris Jose Mourinho rungtynes Sautamptone baigė išvarytas į tribūnas, dėl pergalės ten portugalas galėjo tiesiog murkti – jis ir treniruodamas „Chelsea“ visada labai džiaugdavosi protingomis ir apgalvotomis pergalėmis.

J.Mourinho ir treniruodamas „Chelsea“ visada labai džiaugdavosi protingomis ir apgalvotomis pergalėmis.

Šįkart nebuvo įvarčių salvės ir visiško dominavimo aikštėje, o „Southampton“ po pertraukos pabandė šturmuoti Davido de Gea ginamus vartus.

Tačiau svečiams užteko vienintelio Romelu Lukaku įvarčio ir J.Mourinho sprendimo 75 minutę išleisti penktą gynėją – Chrisą Smallingą – bei taip uždusinti šeimininkų entuziazmą.

Dar praėjusį sezoną „Manchester United“ ne vieną panašių mačų paprastai baigdavo lygiosiomis. Šįkart pademonstruota čempioniška branda.

R.Koemanas laiku ištaisė klaidą

Liverpulio „Everton“ – „Bournemouth“ 2:1

„Everton“ sirgaliai choru atsiduso, kai ekipos strategas Ronaldas Koemanas jau, regis, dar kartą šį sezoną į aikštę išleido pavieniui neblogą, tačiau vienu metu visiškai neveikiantį „dešimtųjų numerių“ trio.

Šis kolektyvas – kairėje nežinia ką veikiantis Gylfi Sigurdssonas, „Premier“ lygoje sunkiai pritampantis Davy Klaassenas ir dešinėje izoliuotas Wayne'as Rooney.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oumaras Niasse
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oumaras Niasse

„Bournemouth“ prasidėjus antrajam kėliniui dar ir išsiveržė į priekį, o „Goodison Park“ pakvipo maištu. Bet tada R.Koemanas vietoje D.Klaasseno išleido Tomą Daviesą, o vietoje W.Rooney – Oumarą Niasse, ir pastūmė G.Sigurdssoną į vidurį.

Netrukus šeimininkų žaidimas smarkiai pagreitėjo ir paaštrėjo, o du O.Niasse įvarčiai leido jiems švęsti svarbią pergalę. R.Koemanui dar svarbiau tai, kad jis pataikė su keitimais ir ištaisė savo paties klaidą.

Tik nekaltinkite S.Mignolet

„Leicester City“ – „Liverpool“ 2:3

Abi komandos praėjusios savaitės viduryje tame pačiame stadione susitiko ir Lygos taurės rungtynėse, o nugalėjo šeimininkai. Visgi „Premier“ lyga – kur kas svarbesnė, ir susikaupę „Liverpool“ futbolininkai pagaliau parodė ne tik efektingą, bet ir efektyvų žaidimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simonas Mignolet
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simonas Mignolet

Tiesa, svečiams pirmaujant 3:1 vėl pasipylė klaidos gynyboje: „Leicester City“ sušvelnino rezultatą ir galėjo jį išlyginti. Tačiau Simonas Mignolet atrėmė baudinį ir „Liverpool“ gana ramiai užbaigė rungtynes.

Belgas į „Liverpool“ atkeliavo 2013-aisiais ir nuo to laiko atrėmė 7 iš 15 į jo ginamus vartus muštų smūgių nuo 11 metrų žymos. Tokio rodiklio nėra pasiekęs nė vienos kitos „Premier“ lygos komandos vartų sargas.

Aistros dėl nardymo

„Burnley“ – „Huddersfield Town“ 0:0

Rungtynės „Turf Moor“ labiau išsiskyrė ne įvykiais aikštėje, kur futbolininkai, sukandę dantis, išspaudė kovingas nulines lygiąsias, o abiejų ekipų vyriausiųjų trenerių komentarais po mačo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Seanas Dyche'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Seanas Dyche'as

Tiek „Burnley“ strategas Seanas Dyche'as, tiek svečių treneris Davidas Wagneris tiesiog negalėjo nekalbėti apie „Huddersfield Town“ atstovo Rajivo van La Parros bandymą išpešti baudinį neriant žemės link.

S.Dyche'as per spaudos konferenciją apskritai kalbėjo beveik vien tik apie šį epizodą ir turbūt būtų kalbėjęs dar ilgiau, jei teisėjas būtų parodęs į 11 metrų žymą.

Tai tik parodo, kad apie šias rungtynes tiesiog nėra ką daugiau pasakyti.

P.Grossas – kukli kuklaus klubo žvaigždė

„Brighton & Hove Albion“ – „Newcastle United“ 1:0

„Newcastle United“ futbolininkai tikrai galėjo triumfuoti Braitone, tačiau šeimininkus ištraukė puikus vartininko žaidimas ir dar geresnis Pascalio Grosso pasirodymas. Būtent vokiečio saugo perdavimas po baudos smūgio baigėsi vieninteliu „Brighton“ įvarčiu.

Praėjusį sezoną Bundeslygos „Ingolstadt“ rungtyniavęs P.Grossas pradeda atrodyti kaip puikus ir, svarbiausia, pigus Chriso Hughtono pirkinys.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pascalis Grossas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pascalis Grossas

„Ingolstadt“ pernai iškrito iš Vokietijos aukščiausiosios lygos, tačiau P.Grossas per 2016/2017 metų pirmenybes sukūrė daugiau progų įvarčiams nei bet kuris kitas Bundeslygos futbolininkas.

Atšipęs „Swansea City“ puolimas

„Swansea City“ – Londono „Watford“ 1:2

Toli gražu ne visi „Premier“ lygos klubų treneriai viešai pripažįsta klydę, tad nebuvo nesmagu išgirsti „Swansea“ trenerį Paulą Clementą sutinkant, kad jis apsiskaičiavo prieš „Watford“ išleidęs iš esmės neambicingą ir į gynybą orientuotą vienuolikę.

Šeimininkai po pirmojo kėlinio net buvo nušvilpti, o svečiai galiausiai išsivežė pergalę.

Šeimininkai po pirmojo kėlinio net buvo nušvilpti, o svečiai galiausiai išsivežė pergalę.

Wilfriedas Bony neatrodo toks, koks buvo prieš trejus metus, o Renato Sanchesui reikia laiko įsibėgėti.

Tad kol kas atrodo, kad „Swansea City“ sezoną ilgainiui gali tekti vadinti ilgomis pamainų išvykusiems G.Sigurdssono ir Fernando Llorente paieškomis.

Baudinys, kuris buvo, ir baudinys, kurio nebuvo

Londono „Arsenal“ – „West Bromwich Albion“ 2:0

„Arsenal“ naujokas Alexandre'as Lacazette antrajame kėlinyje ramiai realizavo baudinį ir iš esmės nulėmė rungtynių baigtį. Tačiau svečių strategas Tony Pulisas po mačo negalėjo neužsiminti apie kelias sekundes pirmojo kėlinio pradžioje.

Kai „kanonierių“ gynėjas Shkodranas Mustafi kliudė jį jau apėjusį „West Bromwich Albion“ puolėją Jay Rodriguezą savo baudos aikštelėje, pastarasis ne griuvo, o greitai atsistojo ir smūgiavo – į virpstą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shkodranas Mustafi baudos aikštelėje parverčia Jay Rodriguezą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shkodranas Mustafi baudos aikštelėje parverčia Jay Rodriguezą

Akivaizdi moralinė dilema – kadangi teisėjo švilpukas tylėjo, panašu, kad J.Rodriguezui reikėjo nesistoti. Bet jis žaidė iki galo. Net Arsene'as Wengeras po rungtynių pripažino, kad baudinys į „Arsenal“ vartus „nebūtų buvęs didelis skandalas“.

O tuomet mačo baigtis galėjo būti visai kitokia. Kaip sako anglai, sometimes honesty is not the best policy.

Turnyro lentelė

V. Komanda R. + = - Įm. Pral. Skirt. Taškai

1

Manchester City

6

5

1

0

21

2

+19

16

2

Manchester United

6

5

1

0

17

2

+15

16

3

Chelsea

6

4

1

1

12

5

+7

13

4

Tottenham Hotspur

6

3

2

1

10

5

+5

11

5

Liverpool

6

3

2

1

12

11

+1

11

6

Watford

6

3

2

1

9

10

−1

11

7

Arsenal

6

3

1

2

9

8

+1

10

8

Huddersfield Town

6

2

3

1

5

3

+2

9

9

Burnley

6

2

3

1

6

5

+1

9

10

Newcastle United

6

3

0

3

6

5

+1

9

11

Southampton

6

2

2

2

4

5

−1

8

12

West Bromwich Albion

6

2

2

2

4

6

−2

8

13

Brighton & Hove Albion

6

2

1

3

5

7

−2

7

14

Everton

6

2

1

3

4

11

−7

7

15

Swansea City

6

1

2

3

3

7

−4

5

16

Stoke City

6

1

2

3

5

10

−5

5

17

Leicester City

6

1

1

4

9

12

−3

4

18

West Ham United

6

1

1

4

6

13

−7

4

19

AFC Bournemouth

6

1

0

5

4

11

−7

3

20

Crystal Palace

6

0

0

6

0

13

−13

0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius