-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt išvadų po 19-ojo turo

„Manchester City“ pozicijos sužaidus lygiai pusę „Premier“ lygos sezono yra tokios, kad klubas mėnesį galėtų tiesiog nežaisti, bet vis tiek liktų čempionato lyderis. Mat pirmąją ir antrąją vietas šiuo metu skiria jau net 13 taškų – visi nuo „miestiečių“ atsiliekantys pirmojo šešeto klubai, išskyrus „Spurs“, prarado taškus. 15min pateikia dešimt išvadų jau po 19-ojo pirmenybių turo.
„Premier“ lygos 19-ojo turo apžvalga
„Premier“ lygos 19-ojo turo apžvalga / „Scanpix“ nuotr.

Nuostabiojo ketvertuko mitas?

Londono „Arsenal“ – „Liverpool“ 3:3

Apie smogiamąjį „Liverpool“ ketvertuką – Mohamedą Salah, Philippe'ą Coutinho, Roberto Firmino ir Sadio Mane – dažniausiai kalbama tik su pasigėrėjimu. Tačiau galima ir pastebėti, kad ši žvaigždžių grupė „Fab 4“, žaisdama kartu, nėra labai efektyvi.

Taip, buvo pergalė 7:0 prieš Maskvos „Spartak“ UEFA Čempionų lygoje, taip pat namie 3:0 įveiktas „Southampton“. Tačiau kitus tris kartus, kai mačą pradėjo visi keturi minėti žaidėjai, „Liverpool“ tepasiekė lygiąsias.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./S.Mignolet praleidžia G.Xhakos smūgį į vartus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./S.Mignolet praleidžia G.Xhakos smūgį į vartus

Penktadienio vakarą, tiesą sakant, viskas turėjo būti aišku po pirmojo kėlinio, bet svečiai vieną po kitos švaistė progas. Galbūt smogiamasis „Liverpool“ ketvertas tiesiog per daug puola – čia išradingumo jiems netrūksta, bet nei, pavyzdžiui, M.Salah, nei R.Firmino nepersistengia ir nespaudžia varžovo, jei praranda kamuolį.

Į gynybą irgi neskubama – svečių „priekis“ negrįžo net į aikštės vidurį, kai „Arsenal“ antrajame kėlinyje pagaliau pagavo bangą ir per 388 sekundes įmušė tris įvarčius.

S.Allardyce'as nenugalimas

Liverpulio „Everton“ – Londono „Chelsea“ 0:0

Taip, galima kalbėti apie faktą, kad į „Goodison Park“ atvykusių čempionų gretose nebuvo puolėjo Alvaro Moratos. Kad „Chelsea“ ekipa greičiausiai pernelyg priklausoma nuo Edeno Hazardo, kuris vėl žaidė puikiai, bet turėjo arti vienas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Michaelas Keane'as sėkmingai stabdė „Chelsea“ atakas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Michaelas Keane'as sėkmingai stabdė „Chelsea“ atakas

Vis dėlto tikrai negalima neįvertinti ir „Everton“ bei šio klubo vyriausiojo trenerio Samo Allardyce'o nuopelnų. Paprastas faktas: nuo tos dienos, kai šis veteranas strategas stojo prie Liverpulio ekipos vairo, „Everton“ dar nepralaimėjo. „Aristokratai“ dominavo, bet puikiai sustyguotos šeimininkų gynybos taip ir nepralaužė.

Solidžiai žaidė ir vartininkas Jordanas Pickfordas, ir Michaelas Keane'as, ir Morganas Schneiderlinas, o rezultatu džiaugėsi ne tik „Everton“, bet ir „Chelsea“ persekiotojai turnyrinėje lentelėje.

Šimtą, šimtą...

„Manchester City“ – „Bournemouth“ 4:0

Net ir trumpai apžvelgiant „Manchester City“ rungtynes, pradeda stigti žodžių. Pergalė? Taip. Gniaužė kvapą? Be abejo. Šįkart per rungtynes „Etihad“ stadione ypač žavėjo tai, kad šeimininkai svečius sutriuškino net pernelyg nepersistengdami.

Belieka skaičiuoti statistiką. Per pirmąją sezono pusę „Manchester City“ surinko net 55 taškus, įmušė 60 įvarčių, iškovojo 18 pergalių ir nė karto nepralaimėjo, Negana to, klubas šeštadienį įmušė 100-ąjį įvartį „Premier“ lygoje per kalendorinius 2017 metus – pirmąkart nuo 1982-ųjų, kai tai buvo padaręs „Liverpool“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero

Ypatinga šeštadienio popietė buvo ir puolėjui argentiniečiui Sergio Aguero. Dukart pasižymėjęs futbolininkas, kuris, beje, nebuvo patenkintas, kai trenerio Josepo Guardiolos sprendimu nežaidė Mančesterio derbyje, dabar yra įmušęs jau 101 įvartį „Etihad“ stadione.

„Watford“ nesėkmės tęsiasi

„Brighton & Hove Albion“ – „Watford“ 1:0

„Brighton“, kurio gretose vėl žibėjo vienas geriausių „Premier“ lygos naujokų Pascalis Grossas, iškovojo pirmąją pergalę per aštuonis mačus ir gali lengviau atsikvėpti – iškritimo iš čempionato pavojus kiek nutolo.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pascalis Grossas ir Chrisas Hughtonas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pascalis Grossas ir Chrisas Hughtonas

Vis dėlto turbūt aktualiau klausti, kas nutiko „Watford“. Dar neseniai klubo treneris Marco Silva buvo vadinamas vienu didžiausių atradimų Anglijoje, o klubas taikėsi į europines pozicijas turnyro lentelėje, tačiau dabar patyrė jau penktąją nesėkmę per šešerias pastarąsias rungtynes.

M.Silva, tiesa, nepanikuoja, nes ekipa vis dar palyginti aukštoje 10 vietoje. Jis taip pat paneigė, kad vis prastesni „Watford“ pasirodymai – šįkart per visą mačą sukurtos dvi pusprogės – susiję su nesenomis kalbomis apie galimą trenerio persikraustymą į „Everton“.

Karšta M.Pellegrino kėdė

„Southampton“ – „Huddersfield Town“ 1:1

Šioje sezono stadijoje „Southampton“, tradiciškai „Premier“ lygoje rungtyniaujantis visai neblogai, tikrai tikėjosi jau būti atitolęs nuo rizikos zonos. Tačiau Mauricio Pellegrino auklėtiniai ir toliau blaškosi visai netoli turnyrinės lentelės dugno, o šeštadienį buvo net nušvilpti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pellegrino
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pellegrino

Pietų Anglijos klubas per pastaruosius 10 mačų laimėjo vos sykį, tad dabar panašu, kad susitikimas su „Crystal Palace“ po Naujųjų metų bus išties labai svarbus. Tiesa, rungtynėse gali tekti verstis be centro gynėjo Virgilo van Dijko, kuris šeštadienį nežaidė ir, panašu, jau kraustosi daiktus.

Turint omenyje, kad „Southampton“ dabar laukia šventinės išvykos pas „Tottenham Hotspur“ ir „Manchester United“, M.Pellegrino turėtų rimtai susimąstyti, jei nori išlikti ekipos treneriu.

Šventinė dovana M.Hughesui

„Stoke City“ – „West Bromwich Albion“ 3:1

„Stoke City“ vyriausiasis treneris Markas Hughesas sulaukė tokios prieškalėdinės dovanos, kokios ir norėjo – jo vadovaujamas klubas nutraukė trijų pralaimėjimų seriją ir iškovojo pelnytą pergalę prieš svečius iš Vest Bromvičo.

Strategas dabar bent laikinai galės atsikvėpti. M.Hughesas po mačo net padėkojo WBA valdybos pirmininkui Peteriui Coatesui, kuris atsispyrė spaudimui pakeisti trenerį po kelių prastų pasirodymų lygoje.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Alanas Pardew
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Alanas Pardew

Tuo pat metu WBA savininkai turbūt nė nežino, ką galvoti apie Alaną Pardew ir pirmuosius penkis jo mačus vadovaujant klubui. Praėjusį mėnesį ekipa kapanojosi šiek tiek virš iškritimo zonos, tačiau dabar nukrito net į 19 vietą. Nereikia nė pridurti, kad komanda jau nuo rugpjūčio žaidžia be pergalių.

„Gulbės“ neišskleidžia sparnų

„Swansea City“ – Londono „Crystal Palace“ 1:1

„Swansea City“ tikrai nežaidė blogai, tačiau susitikimas su vienu pagrindinių varžovų jau dabar vykstančioje kovoje dėl išlikimo „Premier“ lygoje „gulbėms“ nesibaigė taip, kai norėjo Velso klubas. Norint pagerinti pozicijas lentelėje pavienių taškelių neužteks – reikia pergalių, ir ne vienos.

Kol kas „Swansea City“ – paskutinis, o nuo saugios 17 vietos klubą skiria 4 taškai. Be to, komanda vis dar rungtyniauja be trenerio – laikinuoju strategu paskirtas Leonas Brittonas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Swansea City“ ir „Crystal Palace“ rungtynės
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Swansea City“ ir „Crystal Palace“ rungtynės

Graužtis dėl lygiųjų gali ir „Crystal Palace“ – kaip bebūtų, Londono klubas nepralaimėjo jau aštuonerių rungtynių iš eilės. Tiesa, treneris Roy Hogdsonas patikino, kad yra patenkintas 4 taškais, kuriuos ekipa parsivežė iš Lesterio ir Svonsio.

Išvengė nemalonumų

Londono „West Ham United“ – „Newcastle United“ 2:3

Devynis mačus – tiek buvo užsitęsusi „Newcastle United“ atkarpa be pergalių. Tačiau tokia serija baigėsi, o „šarkos“ šoktelėjo iš iškritimo zonos įveikdamos pastaruoju metu išties gyvybingai rungtyniavusius „West Ham United“ futbolininkus.

Jei svečiai nebūtų iškovoję pergalės, Kalėdų dieną iškritimo zonoje šis klubas būtų praleidęs pirmą kartą per visą „Premier“ lygos istoriją. Visgi treneris Rafa Benitezas pažymėjo, kad klubo savininkas Mike'as Ashley per sausį atsidarysiantį žaidėjų perėjimų langą atverti piniginę – kitaip nuotaika subjurs.

Aišku, nuotaika – bent jau asmenų, prižiūrinčių „Newcastle United“ paskyrą tviteryje – jau prieš mačą buvo puiki. Paskyros administratorius toli gražu ne subtiliai priminė, kad futbolo stebėjimui Londono olimpinis stadionas, švelniai tariant, nepritaikytas:

H.Kane'as muša naujus rekordus

„Burnley“ – Londono „Tottenham Hotspur“ 0:3

„Spurs“ gražiu stiliumi įrodė, kad pamiršo itin nesėkmingą mačą prieš lyderį „Manchester City“ (1:4), ir svečiuose nušlavė šių pirmenybių atradimą „Burnley“. Pasinaudojęs varžovų kluptelėjimais, „Tottenham Hotspur“ pakilo į penktąją vietą ir priartėjo tiek prie „Liverpool“, tiek prie „Chelsea“.

Jau nestebina, kad ryškiausiai aikštėje spindėjo puolėjas Harry Kane'as, „Burnley“ atseikėjęs tris įvarčius. Tai buvo jau septintasis anglo „hetrikas“ per jo karjerą „Premier“ lygoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Harry Kane'as
„Scanpix“/AP nuotr./Harry Kane'as

H.Kane'as „Premier“ lygos rungtynėse išvykose įmušė jau 50 įvarčių – kadangi prireikė vos 67 mačų, tai naujas pirmenybių rekordas.

Be to, jis per kalendorinius metus – 2017-uosius – pelnė jau 36 įvarčius ir antradienį per mačą su „Southampton“ gali pagerinti Alano Shearerio rekordą, pasiektą dar 1995 metais. A.Sheareris jau pasivytas, o Robinas van Persie ir Thierry Henry – jau aplenkti.

Pralaimėjimo vertos lygiosios

„Leicester City“ – „Manchester United“ 2:2

Jose Mourinho tikriausiai turėjo nujausti, kad atsitiks tai, kas ir atsitiko. „Raudonieji velniai“ neišnaudojo tokios galybės progų įmušti ir padvigubinti persvarą, kad Harry Maguire'as mačo pabaigoje tiesiog negalėjo neišlyginti santykio ir atimti dviejų taškų iš svečių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./H.Maguire'as ką tik išlygino rezultatą
AFP/„Scanpix“ nuotr./H.Maguire'as ką tik išlygino rezultatą

„Manchester United“ persvaros 2:1 padidinti nesugebėjo net žaisdamas prieš 10 priešininkų – iš aikštės buvo išvarytos Danielis Amartey, ir dabar klubą nuo lyderio „Manchester City“ skiria jau 13 taškų.

J.Mourinho po rungtynių prabilo apie „vaikiškas klaidas“, ir nors pavardžių neminėjo, gali būti, kad portugalas kalbėjo apie gynėją Chrisą Smallingą.

Anglijos rinktinės narį iš pradžių neįtikėtinai lengvai suklaidino Riyadas Mahrezas, atidavęs rezultatyvų perdavimą Jamie Vardy, o tuomet aukštas anglas baudos aikštelėje tiesiog pamiršo, kad už jo nugaros laukia H.Maguire'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius