Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanojimų ceremoniją praleidęs L.Messi teisėjus apkaltino korupcija

Skandalingai susiklosčiusiame „Copa America“ turnyro mače dėl trečiosios vietos Lionelis Messi prieš savo išvydo raudoną kortelę, tačiau savo kaltės neįžvelgęs futbolininkas po susitikimo nusprendė netylėti.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“/AP nuotr.

Argentinai pirmajame kėlinyje pirmaujant 2:0 vienas geriausių planetos futbolininkų bandė pasivyti kamuolį prie galinės linijos, tačiau kelią jam užstojo Čilės rinktinės gynėjas Gary Medelis.

Kamuolys nuriedėjo į užribį, tačiau visas veiksmas prasidėjo tik po to. Futbolininkai keletą kartų agresyviai susirėmė krūtinėmis, tačiau įsiaudrinęs G.Medelis aršiai pradėjo stumti oponentą į priekį ir netgi paleido keletą smūgių galva į Lionelio krūtinę.

Kiti futbolininkai greitai pribėgo raminti susikivirčijusių rinktinių narių, o lemiamą žodį tarė mačo arbitras Mauro Diaz de Vivaras, abiems žaidėjams parodęs po raudoną kortelę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Čilė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Čilė

Barselonos puolėjas raudoną kortelę prieš save oficialiose varžybose išvydo pirmą kartą nuo 2005-ų metų, kuomet debiutavo savo šalies nacionalinėje rinktinėje.

Galiausiai L.Messi nusprendė nedalyvauti bronzos medalių įteikimo ceremonijoje, o tiesu taikymu lėkti pas varžybų organizatorius ir pateikti priekaištus dėl teisėjų darbo.

Argentinietis niršo ne tik del raudonos kortelės, bet ir dėl teisėjų darbo pusfinalio susitikime su Brazilija.

„Tai buvo įprasta situacija. Gary Medelis visuomet žaidžia ties pražangos riba. Teisėjas situaciją įvertino neteisingai. Būtų užtekę abiems parodyti po geltoną kortelę ir viskas būtų pasibaigę“, – situaciją komentavo Messi.

„Jaučiuosi piktas dėl to, nes nenusipelniau raudonos kortelės, o komandai taip puikiai sekėsi žaisti. Mes pirmavome, tačiau kaip ir minėjau anksčiau, vyrauja korupcija... Turnyrą paliekame su mintimi, kad teisėjai tiesiog mums neleido žaisti finale.“

VIDEO: Raudona kortelė Lioneliui Messi ir Gary Medeliui

Argentiniečio išvarymas reiškia, kad futbolininkui teks praleisti atrankos į pasaulio futbolo čempionatą rungtynes kovo mėnesį. Pats žaidėjas teigė, kad nėra susirūpinęs dėl papildomos nuobaudos dėl kritikos po rungtynių.

„Jie gali daryti, ką nori, tačiau tiesa privalo būti paviešinta. Turnyrą palieku ramus ir aukštai iškelta galva. Didžiuojuosi vyrukais, kurie aikštelėje paliko visas jėgas.“

Paklaustas apie „Copa America“ turnyro finalo baigtį, L.Messi prognozavo, kad auksu pasidabins Brazilijos rinktinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius