-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksiniu keitimu svarbiausią metų dvikovą laimėjęs V.Dambrauskas: „Bulgarijoje turime sužaisti dar geriau“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai trečiadienio vakarą padovanojo futbolo spektaklį, kokio LFF stadione susirinkę sirgaliai neregėjo jau seniai. Pirmieji praleidę įvartį, Lietuvos čempionai pademonstravo ypatingą charakterį, sugebėjo atgaivinti intrigą ir iškovojo įspūdingą pergalę, kuri Čempionų lygos svajonę paliko gyvą.
Valdas Dambrauskas ir Serge'as Nyuiadzi
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2:1 Bulgarijos pastarųjų metų vėliavnešį Razgrado „Ludogorec“ savoje aikštėje įveikę žalgiriečiai netikėtai nusvėrė šios poros favorito svarstykles savo naudai.

Bet po savaitės laukia ne ką lengvesnis mačas Rumunijos pasienyje ir dėl to A lygos čempionų strategas Valdas Dambrauskas į euforiją nepuola.

„Ruošdamiesi rungtynėms galvojome tik apie pergalę. Praleidome įvartį pirmieji, bet buvome tam pasiruošę. Labai svarbu, kad gerai sužaidėme stresinėje situacijoje. Ne veltui išsaugojome beveik visą komandą po praėjusio sezono. Kol kas tai pasiteisino visu 100 proc. Bet Bulgarijoje teks žaisti dar geriau. Privalome surasti rezervų“, – pergalę atsargiai vertino „Žalgirio“ vairininkas.

– Pirmajame kėlinyje Mantas Kuklys padarė nemažai klaidų. Kaip išlikote toks kantrus ir nepakeitėte šio futbolininko?

– Suprantu, kad tribūnose buvo daugiau nei 5 tūkst. trenerių, bet mano darbas ir yra atmesti visas tas emocijas šalin ir priimti teisingus sprendimus. Bet iš Manto tikrai neatimsime noro ir kovingumo. Galbūt pirmajame kėlinyje jis ir padarė šiek tiek klaidų, bet manau, jog antrą kėlinį sužaidė beveik idealiai.

– Sutinkate, kad rungtynes nulėmė vienas atsitiktinis ir priverstinis keitimas, kadangi turėjote ieškoti keitimo traumą gavusiam Liviu Antaliui?

– Jeigu matėte, Serge'as nuo pat antro kėlinio pradžios apšilinėjo. Mes tikėjome, kad jis gali pakeisti žaidimo planą. Būna tokių rungtynių, kai viskas sukrenta teisingai. Šis vakaras buvo toks.

– Ką akcentavote per pertrauką, kai jūsų komanda turėjo vieno įvarčio deficitą?

– Sakiau vyrams, kad tai yra dvikova iš keturių kėlinių ir mes pralaimėjome tik vieną iš jų. Pirmajame kėlinyje mes galbūt nebuvome blogesnė komanda, turbūt buvome netgi geresnė. Negatyvumo buvo, bet visi suprato, kad reikia žaisti ir siekti savo tikslo. Pernai mes nepaprastai sunkiai atsitiesdavome po praleisto įvarčio. Šį kartą viskas buvo kitaip. Svarbiausia buvo nuraminti žaidėjus. Manau, jog tai pavyko ir galiausiai pasiekėme savo tikslą.

VIDEO: V.Dambrauskas apie pergalę: „Šį kartą viskas buvo kitaip“

– Kaip vertinate teisėjo darbą?

– Paprastai nevertinu teisėjų darbo. Diskutuotinų momentų visada būna, bet laiko neatsuksi atgal.

– Darvydo Šerno gauta raudona kortelė smarkiai sujaukė jūsų planus prieš atsakomąjį mačą?

– Sunku dabar kažką ir pasakyti. Nutikti gali visko. Praėjusiais metais su „Astana“ mums pritrūko tik sėkmės, tad ir dabar į situaciją žiūrime filosofiškai. Visada sakau, kad mes nesame vieno žaidėjo komanda. Tikiu, kad jį Razgrade pakeis kiti mūsų žaidėjai.

Tačiau pasikartosiu – nenuvertinkime savęs. Galbūt žaidžiame su komandomis, su didesniais biudžetais, bet mes atiduodame visą širdį.

– Pernai ir užpernai Čempionų lygos rungtynes namuose baigėte nulinėmis lygiosiomis. Dabar pavyko iškovoti pergalę...

– Įspūdis geras. Pirmiausia laimėti rungtynes. Tarptautines rungtynes laimime tikrai retai. Tačiau pasikartosiu – nenuvertinkime savęs. Galbūt žaidžiame prieš komandas su didesniais biudžetais, bet mes atiduodame visą širdį. Ir į atsakomąjį mačą nevažiuosime žiūrėti, kaip žaidžia bulgarai. Tai bus sunkus mačas. Bet pernai mums taip pat buvo nepaprastai sunku. Mes pirmi praleidome įvartį Astanoje, turėjome gelbėtis. Bet mes nebijojome, žaidėme su kamuoliu ir galiausiai pasiekėme rezultatą, kurio norime.

– Ar varžovai kuo nors nustebino?

– Keista, kad jų sudėtyje nebuvo gynėjo Cicinho. Manau, jis yra vienas stipriausių šios komandos žaidėjų. Jo nebuvo net ant atsarginių suolo. Tai buvo netikėta. Varžovai nustebino savo žaidimu – kartais mes laukėme didesnio jų spaudimo. Visgi galbūt ši komanda šioje sezono stadijoje dar nėra pasiruošusi visu 100 proc.

TAIP PAT SKAITYKITE:

15min pažymiai istorinę pergalę Lietuvai padovanojusiems žalgiriečiams

„Žalgirio“ pergalingu X faktoriumi tapęs Serge’as Nyuiadzi:„Įsiklausiau į trenerio žodžius“

Čempionų lygos spektaklis: įspūdingas M.Kuklio įvartis išplėšė pergalę Vilniaus „Žalgiriui“​​​​​​​

Raudoną kortelę išvydęs Darvydas Šernas į vatą nevyniojo: „Tai yra nusikaltimas“

„Ludogorec“ treneris G.Dermendžievas Vilniuje iškėlė baltą vėliavą, bet dar nekapituliuoja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius