Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos spektaklis: įspūdingas M.Kuklio įvartis išplėšė pergalę Vilniaus „Žalgiriui“

Pilnutėlis LFF stadionas Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynėse pratrūko džiaugsmu. Visas rungtynes pavojingai atakavę ir apmaudžiai progų neišnaudoję Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai rungtynių pabaigoje išplėšė fantastišką pergalę 2:1 prieš Razgrado „Ludogorec“ klubą. Pergalingą šventę aptemdė tik Darvydo Šerno raudona kortelė rungtynių pabaigoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daug pavojingų progų, tačiau įvarčių teko palaukti. Taip galima apibendrinti Vilniaus „Žalgirio“ pasirodymą pirmosiose rungtynėse su Razgrado „Ludogorec“.

Rungtynių pradžioje Matija Ljujičius ir Darvydas Šernas pirmieji grasino Bulgarijos čempionų vartams, tačiau savo progų neišnaudojo. 18-ąją minutę „Ludogorec“ jau pirmuoju smūgiu į vartų plotą nubaudė „Žalgirį“. Anicetas Abelis po kontraatakos išvedė į priekį bulgarus. Į gynybą nespėjo „Žalgirio“ vidurio gynėjai – jų nebuvo nė vieno per greitą bulgarų išpuolį.

Netrukus puikią progą išlyginti rezultatą turėjo D.Šernas. Puolėjas gavo perdavimą baudos aikštelėje iš M.Ljujičiaus priešais tuščius vartus, tačiau nenukreipė kamuolio į vartus. Kamuolį sugavo varžovų vartininkas.

Antrajame kėlinyje įvykiai klostėsi panašiai. Žalgiriečiai niekaip negalėjo pramušti bulgarų gynybos.

60-ąją minutę atrodė, kad „Žalgiriui“ nepadeda ir fortūna. Traumą patyrė ir ant neštuvų stadioną paliko L.Antalis. Tačiau aikštėje pasirodęs Serge‘as Nyuiadzi ir tapo rungtynių didvyriu.

78-ąją minutę prancūzas išlygino rezultatą, o jau netrukus atliko puikų perdavimą Mantui Kukliui, kuris įspūdingu įvarčiu išplėšė Vilniaus „Žalgiriui“ pergalę.

Jau per pridėtą rungtynių laiką antrą geltoną kortelę gavo Darvydas Šernas. Puolėjas turės praleisti atsakomąsias rungtynes Bulgarijoje, kurios vyks liepos 19 dieną.

„Žalgirio“ futbolininkai galėjo jaustis pakylėti, kadangi juos palaikė sausakimšas LFF stadionas. Pastarąjį kartą stadionas buvęs užpildytas 2015 metų liepą vykusioje Čempionų lygos atsakomojoje akistatoje su „Malmo FF“ ekipa iš Švedijos.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Vilniaus „Žalgiris“ jau trejus metus iš eilės neįveikė antrojo Čempionų lygos atrankos etapo.

Iki šiol istorijoje per penkis bandymus užkariauti prestižiškiausią žemyno turnyrą, bent vieną varžovą peršokti žalgiriečiams pavyko vos kartą – 1990-2000 metų sezoną.

„Ludogorec“ klubas jau du kartus yra žaidęs pagrindiniame Čempionų lygos turnyre.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

TAIP PAT SKAITYKITE:

15min pažymiai istorinę pergalę Lietuvai padovanojusiems žalgiriečiams

Auksiniu keitimu svarbiausią metų dvikovą laimėjęs V.Dambrauskas: „Bulgarijoje turime sužaisti dar geriau“

Raudoną kortelę išvydęs Darvydas Šernas į vatą nevyniojo: „Tai yra nusikaltimas“

„Ludogorec“ treneris G.Dermendžievas Vilniuje iškėlė baltą vėliavą, bet dar nekapituliuoja

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Ludogorec“ 2:1

90 min. Per pridėtą laiką antrą geltoną kortelę gavo ir aikštę paliko D.Šernas. Puolėjas praleis atsakomąsias rungtynes.

86 min. MANTAS KUKLYS! Įspūdingas įvartis ir pergalės nuojauta. Po puikaus S.Nyuiadzi perdavimo tolimu smūgiu bulgarų vartus nokautavo M.Kuklys.

78 min. „Žalgiris“ išlygino rezultatą! Į baudos aikštelę puikiai išsiveržė D.Šernas, kuris puikiai perdavė kamuolį S.Nyuiadzi, kuris išlygino rezultatą tiksliu smūgiu.

76 min. Po kampinio puikią progą turėjo L.Klimavičius. Futbolininkas smūgiavo galva, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

73 min. B.Atajičius pakeitė aikštę palikusį M.Ljujičių.

67 min. Bulgarai žaidė vis pavojingiau. Tolimą Marcelinho smūgį atrėmė A.Vitkauskas, o kamuolys atšoko J.Cafu, kurio smūgis iš arti buvo netikslus. E.Vaitkūnas sutrukdė varžovui smūgiuoti.

65 min. Geltoną kortelę užsidirbo ir grubiai varžovą pargriovęs D.Šernas.

62 min. Greitą ataką nutraukęs M.Ljujičius buvo įspėtas geltona kortele.

61 min. Varžovų gynėjas atliko tolimą perdavimą, o J.Lukoki aplenkė du žalgiriečius ir smūgiavo į vartų plotą, tačiau A.Vitkauskas užsiėmė tinkamą poziciją ir smūgį atmušė.

60 min. Buvo atliktas pirmasis keitimas. Susižeidusį L.Antalį pakeitė į kovą įsiliejęs S.Nyuiadzi.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Ludogorec“ 0:1

45 min. Nors žalgiriečiai pirmieji sukūrė pavojingų progų, po įvarčio 18-ąją minutę po pirmojo kėlinio bulgarai pirmavo 1:0.

38 min. Dar vienas gaisras prie Razgrado ekipos vartų. Elivelto buvo greitesnis už varžovų gynėjus, tačiau paslydo ir kamuolį gaudė vartininkas.

33 min. Marcelinho atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur J.Cafu galva smūgiavo virš skersinio.

29 min. Už pražangą prieš Elivelto geltoną kortelę gavo G.Campanharo.

25 min. D.Šernas gavo perdavimą baudos aikštelėje iš M.Ljujičiaus priešais tuščius vartus, tačiau nenukreipė kamuolio į vartus. Kamuolį sugavo varžovų vartininkas. Neįtikėtinai prarasta galimybė išlyginti rezultatą.

18 min. ĮVARTIS. Anicetas Abelis po kontraatakos išvedė į priekį bulgarus. Tai buvo pirmasis „Ludogorec“ smūgis į vartų plotą ir pirmasis įvartis. Į gynybą nespėjo „Žalgirio“ vidurio gynėjai – jų nebuvo nė vieno per greitą bulgarų išpuolį.

12 min. D.Šernas turėjo puikią progą po tolimo perdavimo. Puolėjas galva smūgiavo į vartus, bet kamuolys skriejo virš vartų.

9 min. S.Blagojevičius gavo pirmąją rungtynių geltoną kortelę.

7 min. M.Ljujičius sukūrė pirmąją vilniečių pavojingą progą, kai smūgiavo į vartų plotą.

Startinės sudėtys:

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, L.Klimavičius, D.Slijngardas, M.Mbodj, S.Blagojevičius, E.Vaitkūnas, D.Šernas, L.Antalis, M.Ljujičius, Elivelto, M.Kuklys.

„Ludogorec“: R.Dos Santosas, G.Terzievas, Natanaelis, L.Saša, G.Campanharo, A.Abelis, J.Cafu, C.Moti, Marcelinho, Wandersonas, J.Lukoki.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Vilniaus „Žalgiris“ Čempionų lygos turnyre

Sezonas Etapas Varžovas Rezultatai
1992–93 1 Netherlands „PSV Eindhoven“ 0:6, 0:2
1999–00 1 Armenia Ararato „Cement“ 2:0, 3:0
2 Ukraine Kijevo „Dinamo“ 0:2, 0:1
2014–15 2 Croatia Zagrebo „Dinamo“ 0:2, 0:2
2015–16 2 Sweden „Malmö“ 0:0, 0:1
2016–17 2 Kazakhstan „Astana“ 0:0, 1:2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius