-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: triumfavęs „Liverpool“ išspyrė „Bayern“, L.Messi dominavo Barselonoje

Trečiadienio vakarą paaiškėjo paskutiniai Čempionų lygos ketvirtfinalio dalyviai. Atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse Miunchene šeimininkavo „Liverpool“, kuris 3:1 pranoko „Bayern“. Ispanijoje „Barcelona“ 5:1 sutriuškino Liono „Olympique“ ir taip pat žengė į kitą etapą.
Virgilas van Dijkas ir Roberto Firmino
Virgilas van Dijkas ir Roberto Firmino / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bayern“ – „Liverpool“ 1:3

Bendras rezultatas: 1:3

Miuncheno „Allianz“ arenoje aistros virė nuo rungtynių pradžios. Robertas Lewandowskis dešimtą minutę teatrališkai griuvo baudos aikštelėje ir reikalavo 11 metrų baudinio, bet teisėjas paragino lenką keltis ir tęsti žaidimą. Netrukus netikėto smūgio sulaukė „Liverpool“ klubas, kuris netikėtai prarado savo kapitoną Jordaną Hendersoną. Saugas patyrė traumą ir jį teko pakeisti Fabinho.

26 minutę krito pirmasis įvartis šioje serijoje. Sadio Mane išvedė į priekį „Liverpool“ klubą. Suklydo šimtąsias rungtynes Čempionų lygoje žaidęs „Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris, kuris paliko vartus ir nesugebėjo sustabdyti senegaliečio, kuris meistriškai apžaidė varžovus ir pasiuntė kamuolį į vartus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane

Tačiau Anglijos klubas pranašumo ilgai neišsaugojo. 39 minutę Joelis Matipas jau ne pirmą kartą šį sezoną pasiuntė kamuolį į savo komandos vartus ir išlygino rezultatą. „Bayern“ atliko tolimą perdavimą baudos aikštelės link, kur kamuolį gavo S.Gnabry, kuris smūgiavo arčiau vartų ir bandydamas apsiginti jį į vartus nukreipė J.Matipas.

Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus 1:1, nors „Liverpool“ turėjo pranašumą, nes įmušė išvykoje.

Antrojo kėlinio pradžioje Miuncheno klubas praktiškai nieko nesukūrė ir buvo greitai nubaustas. 69 minutę pergalingą įvartį įmušė pirmąsias rungtynes praleidęs „Liverpool“ futbolininkas Virgilas van Dijkas. Brangiausias pasaulyje gynėjas iššoko aukščiausiai ir nukreipė kamuolį į vartus po Jameso Milnerio pakelto kampinio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

Tuo „Liverpool“ vakarėlis Miunchene nesibaigė. 84 minutę Mohamedas Salah puikiai pakabino kamuolį, kurį S.Mane stipriu smūgiu galva pasiuntė į vartus.

„Liverpool“ pergalė reiškia, kad Čempionų lygos ketvirtfinalyje bus net keturi Anglijos klubai – anksčiau vietas užsitikrino „Manchester City“, „Manchester United“ ir „Tottenham“. Prie jų prisijungė Turino „Juventus“, Amsterdamo „Ajax“, „Porto“ ir „Barcelona“.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys

84 min. ĮVARTIS. Sadio Mane įmušė dar vieną įvartį. Jam kamuolį puikiai pakabino Mohamedas Salah. S.Mane jį stipriu smūgiu galva pasiuntė į vartus.

69 min. ĮVARTIS. Virgilas van Dijkas įmušė labai svarbų įvartį kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje. Brangiausias pasaulio gynėjas kamuolį į vartus nukreipė galva po Jameso Milnerio pakelto kampinio.

Pirmasis kėlinys

45 min. Kėlinio pabaigoje pavojingai išsiveržęs buvo R.Lewandowskis, bet lenkas buvo nuošalėje. Po pirmojo kėlinio labai trapų pranašumą turi „Liverpool“.

39 min. ĮVARTIS. Joelis Matipas įsimušė į savus vartus ir išlygino rezultatą. Įvartis atskriejo visai netikėtai. „Bayern“ atliko tolimą perdavimą baudos aikštelės link, kur kamuolį gavo S.Gnabry, kuris smūgiavo arčiau vartų ir bandydamas apsiginti jį į vartus nukreipė J.Matipas. „Liverpool“ vis dar turi pranašumą, nes įmušė išvykoje.

26 min. ĮVARTIS. Sadio Mane išvedė į priekį „Liverpool“ klubą. Suklydo šimtąsias rungtynes Čempionų lygoje žaidžiantis „Bayern“ vartininkas Manuelis Nueris, kuris paliko vartus ir nesugebėjo sustabdyti senegaliečio, kuris meistriškai apžaidė varžovus ir pasiuntė kamuolį į vartus. „Bayern“ dabar nebeužtenka vieno įvarčio.

13 min. Smūgis Liverpulio klubui. Jurgenas Kloppas yra priverstas keisti Jordaną Hendersoną, kurį pakirto trauma. Kapitoną pakeitė Fabinho.

10 min. R.Lewandowskis griuvo baudos aikštelėje ir „Allianz“ arena reikalavo 11 metrų baudinio, bet teisėjas labai greitai pareikalavo lenką stotis ir tęsti žaidimą.

Startinės sudėtys:

„Barcelona“ – „Olympique“ 5:1

Bendras rezultatas: 5:1

Nors „Barcelona“ Prancūzijoje nesugebėjo įveikti Liono ekipos ir sužaidė lygiosiomis 0:0, mažai kas abejojo, kad katalonai atsigriebs namuose. Tuo buvo galima įsitikinti jau pirmomis minutėmis, kai puikią progą sukūrė Lionelis Messi.

Argentinietis iš viso įmušė du įvarčius ir atliko dar du rezultatyvius perdavimus.

Visgi, fantastiškai pirmajame kėlinyje žaidė kitas „Barcelona“ puolėjas Luisas Suarezas, kuris uždirbo 11 metrų baudinį. Jį Panenkos stiliumi realizavo L.Messi, kuris išvedė „Barcelona“ klubą į priekį 18 minutę.

31 minutę L.Suarezas paserviravo puikų perdavimą Philippe Coutinho, kuris padvigubino katalonų persvarą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Philippe Coutinho
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Philippe Coutinho

Antrojo kėlinio pradžioje Lucas Tousartas įmušė įvartį ir sušvelnino rezultatą. Intriga atgijo, tačiau neilgam.

Lionelis Messi mušė antrą įvartį ir dar atliko rezultatyvų perdavimą Gerardui Pique. Varžovų triuškinimą užbaigė Ousmane Dembele.

„Barcelona“ nepralaimėjo 30 namų rungtynių iš eilės – tai Čempionų lygos rekordas.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys

86 min. ĮVARTIS. Įvarčių vakarėlį pratęsė Ousmane Dembele.

81 min. ĮVARTIS. Argentinietis nepagailėjo perdavimo Gerardui Pique, kuris taip pat gavo progą pasižymėti.

78 min. ĮVARTIS. Lionelis Messi mušė antrą įvartį ir gesino paskutinę intrigą šiose rungtynėse.

59 min. ĮVARTIS. Lucas Tousartas įmušė įvartį ir sušvelnino rezultatą. Intriga atgijo.

Pirmasis kėlinys

45 min. Per pirmą kėlinį „Barcelona“ susikūrė patogią persvarą, kurią Liono ekipai panaikinti bus labai sunku.

34 min. Liono klubo vartininkas Anthony Lopesas buvo priverstas palikti aikštę dėl traumos. Jį pakeitė Mathieu Gorgelinas.

31 min. ĮVARTIS. Philippe Coutinho padvigubino katalonų persvarą. Saugas iš Brazilijos šį sezoną sulaukia nemažai kritikos, bet sulaukęs L.Suarezo perdavimo šalia vartų jis nedvejojo ir nukreipė kamuolį į vartus.

18 min. ĮVARTIS. Lionelis Messi realizavo 11 metrų baudinį ir išvedė į priekį „Barcelona“ klubą. Baudinį uždirbęs Luisas Suarezas buvo pargriautas baudos aikštelėje.

Startinės sudėtys:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius