-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Čempionų lygos vinis: „Bayern“ ar „Liverpool“?

Futbolo klasika. Po penkis Čempionų lygos trofėjus turintys Miuncheno „Bayern“ ir „Liverpool“ klubai trečiadienio vakarą stoja į žūtbūtinį mūšį. Į turnyro ketvirtfinalį žengs tiks vienas jų. Kuris?
Mohamedas Salahas ir Robertas Lewandowskis
Mohamedas Salahas ir Robertas Lewandowskis / „Scanpix“ nuotr.

Bavarijos klubas treneris Niko Kovačas ir veteranas Manuelis Neueris įsitikinę, kad namų aikštė – koziris, kuriuo „Bayern“ po nulinių lygiųjų prieš tris savaites Liverpulyje, privalo pasinaudoti.

„Nemanau, kad ir šį kartą rungtynės pasibaigs be įvarčių. Turėsime puikų palaikymą, turbūt tokį, kokio nejautėme jau seniai“, – apie 70 tūkst. sirgalių užnugarį „Allianz Arena“ stadione, rungtynių išvakarėse kalbėjo N.Kovačas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Niko Kovačas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Niko Kovačas

Kroatas džiaugiasi, kad po praėjusių rungtynių Liverpulyje jo auklėtinių forma įgijo dar didesnį pagreitį. „Bundesliga“ pirmenybėse nuo to laiko per tris mačus bavarai įmušė 12 įvarčių ir praleido vos sykį.

„Man patiko vaizdas, kurį pastaruoju mačiau – netrūko nei dvasios, nei kūrybiškumo, – džiaugėsi strategas. – Noriu, kad sužaistume dar vienas tokias rungtynes ir trečiadienį. Bet turime ir puikiai suprasti, kad jei tik trumpam užmerksime akis, traukinys gali būti nuvažiavęs“, – apie „Liverpool“ puolimo trio Roberto Firmino, Sadio Mane ir Mo Salaho potencialą kalbėjo „Bayern“ vairininkas.

Miuncheno klubas Čempionų lygos ketvirtfinalyje žaidė septynis metus iš eilės ir pastaruoju metu išgyvena emocinį pakilimą. „Liverpool“ šiemet leidžiasi ir į pirmo per 29 metus „Premier“ lygos titulo medžioklę, tačiau pastarosiomis savaitėmis atidavė iniciatyvą „Manchester City“ ekipai.

„Kuo sezonas artėja link pabaigos, tuo mano žaidėjai yra psichologiškai tvirtesni. Visi supranta, kad turime įmušti, kad ir pačioje rungtynių pabaigoje“, – įsitikinęs strategas.

Šiomis dienomis N.Kovačas gerų žinių sulaukė ir iš komandos gydytojų. Kingsley Comanas ir Davidas Alaba išsigydė traumas ir bus pasirengę žaisti. Vienintelė netektis – dėl diskvalifikacijos mačą praleisiantis Thomasas Mulleris.

„Scanpix“/AP nuotr./Manuelis Neueris
„Scanpix“/AP nuotr./Manuelis Neueris

Pastaruosius du sezonus „Bayern“ iš tolimesnės kovos išmetė vėliau nugalėtoju tapęs Madrido „Real“. Komandos simbolis Manuelis Neueris įsitikinęs, kad šį kartą panašus scenarijus nepasikartos.

„Mums tai bus finalas. Kai tokio lygio ekipos susitinka akis į akį, gali nutikti bet kas. Žinau, kad atmosfera stadione bus kaip reikiant įelektrinta, juk žaisime su aukščiausio kalibro varžovu“, – įsitikinęs vartininkas.

„Liverpool“ puolėjas M.Salahas per pastarąsias aštuonerias rungtynes įmušė vos kartą, tačiau bavarai koncentruotis vien tik į egiptietį tikrai nesirengia.

„Nemanau, kad Mohamedas yra vienintelis žaidėjas, kuris šioje komandoje gali įmušti. Svarbi bus komandinė gynyba, o ne neutralizuoti kurį nors vieną žaidėją“, – mano M.Neueris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius