Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygoje – palaidotos „Borussia“ viltys ir fantastiškas ispanų sugrįžimas

UEFA Čempionų lygoje aiškėja, kurias komandas pamatysime žaidžiančias aštuntfinalyje. Po dar šešių antradienio rungtynių tapo aišku, kad Dortmundo „Borussia“ į kitą etapą nežengs, ten nebus ir praėjusį sezoną spindėjusio „Monaco“ klubo. Stebuklingai išsigelbėjo „Sevilla“, kuri namuose panaikino 3 įvarčių deficitą ir įgėlė „Liverpool“.
Pierre'as-Emerickas Aubameyangas
Pierre'as-Emerickas Aubameyangas / „Scanpix“ nuotr.

E grupė

Pirmosios šios grupės rungtynės buvo žaidžiamos kiek anksčiau antradienį, o jose Maskvos „Spartak“ lygiosiomis 1:1 sužaidė su „Maribor“.

„Sevilla“ namuose paskutinę akimirką išplėšė lygiąsias su „Liverpool“ ekipa 3:3. Anglijos klubas jau pirmajame kėlinyje mušė tris kartus ir pasiuntė ispanus į nokdauną. Dukart pasižymėjo Roberto Firmino (2 ir 30 min.), vieną įvartį pridėjo Sadio Mane (22 min.).

Po pertraukos rezultatą dviem įvarčiais sušvelnino Wissamas Benas Yedderis (51 ir 60 min.), o jau per pridėtą antrojo kėlinio laiką santykį išlygino Guido Pizarro.

Toks rezultatas reiškia, kad su 9 taškais „Liverpool“ žengia pirmoje vietoje, 8 taškus turinti „Sevilla“ yra antra, nuo jos dviem taškais atsilieka Maskvos „Spartak“. Su 2 taškais paskutinėje vietoje rikiuojasi „Maribor“.

F grupė

„Manchester City“ sunkiai, bet palaužė „Feyenoord“ vienuolikę 1:0. Vienintelį mačo įvartį 88-ąją minutę pelnė Raheemas Sterlingas.

„Napoli“ ekipa žengė svarbų žingsnį ir 3:0 nugalėjo Donecko „Šachtar“. Pirmąjį įvartį 56-ąją minutę nuostabiu smūgiu pelnė Lorenzo Insigne, vėliau po vieną pridėjo Piotras Zielinskis (81 min.) ir Driesas Mertensas (83 min.).

Vienvaldis grupės lyderis yra „Man City“ klubas su 15 taškų, „Šachtar“ turi 9 ir yra antroje vietoje. Į atkrintamąsias kabintis bandantis „Napoli“ su 6 taškais yra trečioje vietoje, o „Feyenoord“ klubas jau nebeturi šansų net palypėti aukščiau, nes taškų dar nėra surinkęs.

G grupė

Iki paskutinio turo karšta bus G grupėje, kur anksčiau vykusiose rungtynėse Stambulo „Bešiktaš“ 1:1 sužaidė su „Porto“.

Kitame mače praėjusiais metais sėkmingai iki pusfinalio nužygiavusi „Monaco“ ekipa net 1:4 namuose pralaimėjo „RB Leipzig“.

Nugalėtojams du įvarčius mušė Timo Werneris (9 ir 31 min.), po vieną pridėjo Naby Keita (45 min.) ir į savo vartus kamuolį pasiuntęs Jemersonas (6 min.). Paguodos įvartį į vokiečių vartus įmušė Radamelis Falcao (43 min.).

Iš pirmos vietos šioje grupėje jau niekas nepastums „Bešiktaš“ klubo, kuris turi 11 taškų, po 7 yra surinkę „Porto“ ir „RB Leipzig“ ekipos, o „Manaco“ žengia paskutinėje vietoje ir turi vos 2 taškus.

H grupė

Šioje grupėje komandos, žengsiančios į kitą etapą, jau yra aiškios. Madrido „Real“ išvykoje net 6:0 sudaužė Nikosijos APOEL klubą.

Įvarčius „karališkajam“ klubui pelnė Karimas Benzema (39 ir 45 min.), Cristiano Ronaldo (49 ir 54 min.), Luka Modričius (23 min.) ir Nacho Fernandezas (41 min.).

Dortmundo „Borussia“ namuose 1:2 nusileido Londono „Tottenham Hotspur“. Iš pradžių vokiečius į priekį išvedė Pierre'as-Emerickas Aubameyangas (31 min.), o rezultatą antrajame kėlinyje išlygino Harry Kane'as. Pergalingą dūrį 76-ąją minutę atliko Heungas-Min Sonas.

Su 13 taškų šioje grupėje pirmauja Londono klubas. Antri žengia Madrido futbolininkai, turintys 10 taškų, tačiau jie į viršūnę užlipti jau nebeturi galimybių. „Borussia“ su 2 taškais yra trečia, tačiau tiek pat yra surinkę ir Kipro čempionai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius