Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos finalui artėjant: Zinedine'as Zidane'as ir servetėlė, kuri pakeitė futbolą

Nėra abejonių, kad 2001-aisiais Zinedine'o Zidane'o perėjimas iš Turino „Juventus“ į Madrido „Real“ yra vienas svarbiausių šiuolaikinio futbolo istorijoje. Prieš šeštadienį Kardife vyksiantį UEFA Čempionų lygos finalą tarp šių dviejų komandų Madrido sporto dienraščio „Marca“ žurnalistai nepraleido progos prisiminti prieš šešiolika metų nutikusį lemtingą susitikimą.
Zinedine'as Zidane'as
Zinedine'as Zidane'as / UEFA nuotr.

„Juventus“ ekipoje tuo metu žibėjusį pasaulio ir Europos čempioną užsigeidė įsigyti ir dabar „karališkojo“ klubo prezidento pareigas einantis Florentino Perezas.

Svarbiausią žingsnį ispanas žengė per Monake vykusią Čempionų lygos sezono apdovanojimų ceremoniją.

„Ar tu norėtum prisijungti prie mūsų ir žaisti Madride?“ – tokią žinutę ant servetėlės užrašė F.Perezas ir pasiuntė ją ant stalo, prie kurio tuomet sėdėjo Zizou.

Prancūzas nepasimetė, šyptelėjo ir atrašė vienintelį žodį „Taip!“.

O visa kita – jau istorija. 2001-ųjų liepos 5-ąją Z.Zidane'as atvyko į Madridą pasirašyti sutarties, kuri „Los Blancos“ kainavo rekordinę tuo metu sumą – 76 mln. eurų.

Patenkinti buvo visi. Du „Serie A“ titulus laimėjusio saugo, kuris Prancūzijos rinktinę atvedė į 1998-ųjų metų pasaulio čempionato ir 2000-ųjų Europos pirmenybių triumfą, kvalifikacija F.Perezui nekėlė abejonių.

Pats futbolininkas taip pat norėjo prisijungti prie komandos, kuri iki tol buvo laimėjusi du Čempionų lygos trofėjus per ketverius pastaruosius metus.

Turino komandai taip pat iš Ispanijos atskriejęs pinigų kapšas pasirodė pernelyg didelis, kad jo atsisakytų.

Pergalių ilgai laukti nereikėjo. Jau 2002-aisiais metais „Real“ vėl nužingsniavo iki Čempionų lygos finalo, o Z.Zidane'o fantastiškas smūgis į Leverkuzeno „Bayer“ vartus Glazgo „Hampden Park“ stadione vykusiame mače tapo Čempionų lygos klasika.

Tai buvo devintasis „Real“ laimėtas prestižiškiausio žemyno turnyro trofėjus.

Dešimtą klubas laimėjo 2014-aisiais, kai Z.Zidane'as buvo Carlo Ancelotti asistentas, 11-ąjį iškovojo jau pats stovėdamas prie komandos vairo.

Laimėti svarbiausią žemyno turnyrą būnant ir žaidėju, ir treneriu yra pavykę tik dar šešiems asmenims: Migueliui Munozui, Giovanni Trapattoni, Johanui Cruyffui, C.Ancelotti, Frankui Rijkaardui ir Josepui Guardiolai.

O viskas prasidėjo nuo kuklios servetėlės Monte Karle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius