Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cristiano Ronaldo: viską, kas geriausia, pasiliko finalui

Geriausias planetos futbolininkas Cristiano Ronaldo su nekantrumu laukia dar vieno Čempionų lygos finalo. Šeštadienio vakarą Kardife portugalas su Madrido „Real“ bandys sukurti istoriją ir išsilaikyti soste, iš kurio Ispanijos milžiną pasistengs išversti Turino „Juventus“.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Svarbiausią sezono mūšį ryškiausia planetos futbolo žvaigždė pasitinka būdama ypač įspūdingos formos. Ispanijos „La Liga“ titulas jau kišenėje, o šeštadienio vakarą C.Ronaldo pabandys aukščiausia nata pabaigti ir dar vieną įspūdingą sezoną.

Savo sportinės formos piką „Real“ lyderis šiemet pasiekė tada, kai to labiausiai reikėjo komandai – sezono finiše.

„Jaučiuosi nuostabiai, – prieš finalą Kardife pasitikėjimo savimi nestokojo C.Ronaldo. – Esu puikios formos.“

Šis sezonas ir pačiam futbolininkui buvo kitoks. Jo metu portugalas nusprendė specialiai praleisti keletą dvikovų, kad būtų šviežias ir aštrus tuomet, kai to labiausiai reikia.

Ir toks „Real“ trenerių žingsnis pasiteisino. Sezono finiše puolėjas demonstravo įspūdingą formą ir varžovų vartininkams buvo tikras siaubas. Per pastarąsias devynerias rungtynes C.Ronaldo įmušė net 14 įvarčių ir šie taiklūs smūgiai klubą nutempė į Kardifą bei po penkerių metų pertraukos padėjo ekipai vėl užkopti į „La Liga“ viršūnę.

Čempionų lygos ketvirtfinalyje su Miuncheno „Bayern“ ir pusfinalyje su Madrido „Atletico“ portugalas mušė po „hat-tricką“, paskutinėse trejose Ispanijos čempionato sezono rungtynėse pasižymėjo dar penkis kartus.

Į Velsą C.Ronaldo atvyko puikios formos ir neslepia pasitikėjimo savo jėgomis.

„Turime eiti į aikštę susikaupę, bet reikia pademonstruoti nusiteikimą ir charakterį. Tiesiog turime įrodyti, kad esame geresnė komanda. „Juventus“ yra puiki ekipa, bet manau, jog mes esame stipresni. Jaučiu, jog tai bus didelis ir svarbus mačas ir mes jį laimėsime. Esame nusiteikę labai pozityviai“, – prieš dvikovą kalbėjo portugalas.

Šis sezonas buvo išskirtinis ir dar vienu aspektu. Galima sakyti, kad C.Ronaldo jis buvo blankus. Po vangaus starto jau dabar aišku, kad portugalas per sezoną neįmuš bent 50 įvarčių – pirmą kartą nuo 2009–2010 metų, kai debiutavo „Real“ sudėtyje. Šiuo metu jis yra pasižymėjęs 40 kartų.

Strigo puolėjas ir Čempionų lygos turnyre, kai per aštuonias pirmas dvikovas pasižymėjo vos du kartus. Bet vėliau vaizdas kardinaliai pasikeitė ir per pastaruosius keturis mačus C.Ronaldo įmušė net 8 įvarčius ir tapo pirmuoju žaidėju planetoje, kuris Čempionų lygos turnyre jau pasižymėjo 100 kartų.

„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo

„Šiuo metu tikrai esame puikūs ir turime tuo pasinaudoti“, – ambicijų neslėpė portugalas.

Portugalo pagyrų sulaukė ir komandai diriguojantis Zinedine'as Zidane'as, kuris, nepaisant gana nemažos rotacijos, sugeba išlaikyti komandą pergalingame kelyje.

„Ir dėl to aš esu kur kas geresnės fizinės formos nei ankstesniais metais“, – pažymėjo 32-ejų puolėjas.

Finale „Real“ laukiantis priešininkas „Juventus“ – taip pat gana parankus portugalui. Per ketverias iki šiol vykusias rungtynes su „Senąja Sinjora“ C.Ronaldo yra įmušęs net penkis įvarčius, du iš jų – 2015-ųjų Čempionų lygos pusfinalyje.

Tiesa, tuomet sėkmė šypsojosi Turino ekipai, kuri galiausiai žengė į finalą, tačiau kapituliavo prieš „Barceloną“.

Jei šį kartą Madrido ekipai pavyktų peršokti itališką barjerą, „Real“ taptų pirmuoju klubu, apgynusiu titulą nuo 1992-ųjų metų, kai turnyras įgavo dabartinį vardą ir formatą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Pačiam C.Ronaldo tai būtų ketvirtasis trofėjus. Pirmą jis laimėjo dar 2008-aisiais su „Manchester United“, o vėliau pakartojo sėkmę ir su „morengais“ 2014 ir 2016-aisiais.

Visai neseniai portugalas sukritikavo „Real“ sirgalius už tai, jog šie švilpia jam, nepaisant puikaus žaidimo, ir teigė, kad toks vaizdas „Manchester United“ tvirtovėje išvis neįsivaizduojamas.

„Nemėgstu švilpimo savo paties stadione. Tiesiog nemėgstu, – tūžo portugalas, duodamas interviu Ispanijos televizijai „La Sexta“. – Tu atiduodi visas jėgas, o pasitaikius pirmai klaidai, išgirsti švilpimą. Manau, jog sunkiu metu iš tribūnų kaip tik turi sulaukti ne baubimo, o palaikymo. Neįsivaizduoju, kad tokie dalykai galėtų nutikti Mančesteryje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius