-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dar vienas taškas: Lietuvos rinktinė atsilaikė prieš pergalės atvažiavusią Albaniją

Lietuvos futbolo rinktinė pratęsė sėkmingą pastarąją atkarpą – Valdo Urbono vyrai UEFA Tautų lygos rungtynėse namuose lygiosiomis 0:0 sužaidė su Albanija, kurią prieš mėnesį nugalėjo išvykoje.
Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Albanija
Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Albanija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos rinktinei tai buvo jau ketvirtos rungtynės iš eilės, kuriose ji pasiekia pergalę arba bent jau lygiąsias.

Pastarąjį sykį tokią sėkmingą atkarpą lietuviai turėjo dar 2016 m., kai taip pat nepralaimėjo keturiskart paeiliui, trissyk sužaisdami lygiosiomis ir pasiekdami vieną pergalę.

Namuose 0:1 Lietuvos rinktinei nusileidę albanai į Vilnių atvažiavo tik pergalės, bet pramušti šeimininkų barikadų jiems taip ir nepavyko.

Labiausiai prie to prisidėjo geriausio Lietuvos rinktinės futbolininko vardo šiame susitikime nusipelnęs vartininkas Tomas Švedkauskas, atlaikęs bent kelis albanų mėginimus pasiekti įvartį.

Bene įspūdingiausias lietuvių vartų sargo epizodas įvyko sužaidus kiek daugiau nei valandą, kai T.Švedkauskas ištiestomis kojomis sustabdė vieno prieš vartininką išbėgusio Taulanto Seferi paleistą kamuolį.

Lietuvos rinktinės gretose geriausias progas turėjo per ankstesnius du mačus tris įvarčius įmušęs Arvydas Novikovas. Prieš rungtynes buvo abejojama, ar rankos traumą patyręs saugas galės žaisti, tačiau lietuvių lyderis bent dusyk išgąsdino albanus – kartą jo smūgiuotą kamuolį atrėmė vartininkas, o kitu atveju A.Novikovas iš gana dėkingos situacijos nepataikė į vartus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Albanija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Albanija

Jau trečiose rungtynėse iš eilės tašką pasiekusi Lietuvos rinktinė po keturių susitikimų Tautų lygoje turi 5 taškus – tiek pat, kiek ir grupės favorite laikyta Albanija.

Kitos dvi grupės komanda Baltarusija ir Kazachstanas šį vakarą tarpusavyje žais Minske ir galės pasivyti arba aplenkti lietuvius ir albanus – kol kas baltarusiai ir kazachai turi po 4 taškus.

Rungtynėmis prieš Albaniją lietuviai užbaigė spalio mėnesio nacionalinių rinktinių „langą“. Kiti susitikimai V.Urbono komandos lauks jau lapkritį – šio mėnesio 15-ą dieną Lietuvos rinktinė Minske žais prieš Baltarusiją, o 18-ą – išvykoje mes iššūkį Kazachstanui.

Rungtynių eigą sekė portalas 15min.

Rungtynių eiga

Po II kėlinio – 0:0.

Rungtynių pabaiga. Ką gi, dar vienas taškas įkapsėjo į lietuvių sąskaitą.

90 min. Uch! Po keitimo pasirodęs L.Trashi smūgiuoja labai pavojingai, bet, laimei, kamuolys skrieja virš virpsto, o ne į tinklą.

87 min. Dvigubas keitimas – F.Černychas keičia K.Laukžemį, o O.Verbickas žais vietoje J.Lasicko.

74 min. Varžovas kiek prilaikė A.Novikovą baudos aikštelėje, bet lietuvis baudinio neišprašė.

69 min. E.Vaitkūnas pakeitė kapitoną S.Mikoliūną.

65 min. TOMAS ŠVEDKAUSKAS! T.Seferi atsidūrė vienas prieš lietuvių vartus, bet kojas ištiesęs mūsų vartininkas atrėmė albano smūgį – bravo jam!

62 min. Dar viena A.Novikovo proga! Pavojingoje zonoje atsidūręs rinktinės lyderis kiek nesėkmingai stabdosi kamuolį, dėl ko albanų vartininkui buvo lengviau atremti jo smūgį.

58 min. Lietuviai lyg kokie kelininkai sniegą valosi savo baudos aikštelę nuo albanų pavojingų išpuolių.

52 min. Uch! A.Novikovas užsimojo ir taikėsi į vartus, bet kamuolys prašvilpė šalia virpsto.

51 min. Lietuviai pagrįstai prašo antrosios geltonos, o tuo pačiu ir raudonos, kortelės M.Kumbullai, kuris nutraukė pavojingą šeimininkų ataką prasižengdamas prieš K.Laukžemį. Tačiau arbitras iš Prancūzijos pamojo žaisti toliau užfiksavęs paprastą pražangą.

Prieš antrąjį kėlinį. Į aikštę lietuviai sugrįžta atsišviežinę, nes G.Sirgėdas pakeitė P.Golubicką.

Po I kėlinio be įvarčių – 0:0.

38 min. Komandos draugai puola sveikinti T.Švedkausko – Lietuvos rinktinės vartininkas atrėmė klastingą ir nežmoniškai pavojingą T.Seferi mėginimą pelnyti įvartį.

37 min. K.Laukžemis sukėlė sirgalius ant kojų, bet baudos aikštelės prieigose prarado kamuolį.

30 min. Kamuolys krenta į albanų vartus, bet deja... Lietuviams užfiksuota pražanga.

25 min. Albanų žurnalistas kilo iš savo vietos ir rėkė išskėtęs rankas lygiai kaip ir svečių futbolininkai aikštėje – jis reikalavo žaidimo ranka baudos aikštelėje. Tiesa, kolegą nuramino Lietuvos žiniasklaidos atstovai, o žaidėjus – teisėjo geltona kortelė.

23 min. Bravo kapitonui! Albanui po pat kojomis nukrito kamuolys, bet jo smūgį didvyriškai galva sulaiko S.Mikoliūnas.

22 min. M.Dapkus kitose rungtynėse Baltarusijoje žaisti negalės – saugas užsidirbo geltoną kortelę, jau antrąją Tautų lygoje.

20 min. Oi, kaip skaudžiai J.Lasickui trenkėsi varžovo smūgiuotas kamuolys. Gilus atodūsis pasigirdo stadione, kurį pakeitė plojimai – saugas pakilo nuo dirbtinės vejos ir greitai grįžo į aikštę.

17 min. Atodūsis LFF stadione – pavojingos atakos smaigalyje K.Laukžemis nepataikė į vartus.

15 min. V.Urbonas ramina M.Palionį. Vidurio gynėjas ties vidurio linija sužaidė rizikingai ir prarado kamuolį – laimei, albanai tuo pasinaudoti nesugebėjo. V.Urboną suprasti galima – tokios rizikos kaina gali būti per didelė.

5 min. M.Dapkus pabandė smūgiuoti po kampinio, bet nelabai patogiai kritęs kamuolys atsiduria už galinės linijos.

1 min. Jau pirmąją minutę albanai pavojingai atakuoja, bet E.Girdvainis išmušė kamuolį.

Prieš rungtynes. Lyginant su ankstesnėmis dvejomis rungtynėmis, V.Urbonas startinėje sudėtyje padarė keturis pakeitimus. Dėl kortelių diskvalifikuotus D.Kazlauską ir M.Vorobjovą pakeitė atitinkamai K.Laukžemis ir M.Dapkus, vietoje E.Vaitkūno į gynybos kraštą stojo M.Beneta, o G.Sirgėdo vietą aikštės viduryje užėmė P.Golubickas.

Startinės sudėtys

Lietuva (4-2-3-1): Tomas Švedkauskas, Saulius Mikoliūnas, Mindaugas Palionis, Edvinas Girdvainis, Markas Beneta, Domantas Šimkus, Martynas Dapkus, Arvydas Novikovas, Paulius Golubickas, Justas Lasickas, Karolis Laukžemis.

Albanija (4-2-1-3): Etritas Berisha, Marashas Kumbulla, Kastriotas Dermaku, Beratas Djimsiti, Fredericas Veseli, Keidi Bare, Qazimas Laci, Amiras Abrashi, Ermiras Lenjani, Armando Broja, Taulantas Seferi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius