-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Devynios „Premier“ lygos 21-ojo turo intrigos

Anglijos „Premier“ lygos karuselė ir toliau sukasi beprotišku greičiu. 2017-uosius klubai palydės 21-ojo turo akistatomis, o jau pirmąją naujųjų metų dieną į stadionus grįš dar kartą. Bet kol kas apie tai, kas vyks dar šį savaitgalį. Londono derbis tarp „Tottenham Hotspur“ ir „West Ham United“ bus sužaistas tik sausio 4-ąją po 22-ojo turo dvikovų, tad šį sykį skirtingai nei visuomet – devynios turo intrigos.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga

Šeštadienis.

17:00 „Bournemouth“ – Liverpulio „Everton“

Dviejų visiškai skirtingų nuotaikų ir sportinių formų akistata. Bornmuto ekipa nesugeba laimėti jau aštuonių iš eilės „Premier“ lygos dvikovų, tuo tarpu „Everton“ demonstruoja pavydėtiną septynių nepralaimėtų akistatų seriją.

Atėjus Samui Allardyce'ui viskas pasikeitė iš esmės. Nors žais namuose, „Bournemouth“ šansų nustebinti turi nedaug.

Viskas krypsta link to, kad „Everton“ švęs trečią pergalę per penkerias pastarąsias dvikovas ir toliau ropšis į viršų turnyro lentelėje.

Didysis Samas žino, ką daro
Didysis Samas žino, ką daro

17:00 Londono „Chelsea“ – „Stoke City“

Nepaisant keturių taškų per pastaruosius du mačus pistoleto vamzdis tebėra įremtas į Marko Hugheso kaktą, o savaitgalinė išvyka į Londoną „Stoke City“ taip pat lengvo gyvenimo nežada.

Sėkminga atkarpa „puodžiams“ leido pakilti į tryliktąją turnyro lentelės vietą, tačiau šis vaizdas yra labai apgaulingas. Nuo iškritimo zonos „Stoke City“ yra atitrūkęs vos trimis taškais, o absoliutų lygos autsaiderį „Swansea City“ lenkia tik septyniais.

Tuo tarpu „Chelsea“ tęsia sidabro gaudynes ir joks kitas rezultatas nei pergalė šiame mače Antonio Conte komandos vyrų netenkins.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Hughesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Hughesas

17:00 „Huddersfield Town“ – „Burnley“

Per „Boxing Day“ lygiąsias 1:1 su „Stoke“ sužvejojęs „Huddersfield“ pastaruoju metu yra sunkiai įkandamas riešutas bet kuriam varžovui ir per penkerias dvikovas suklupo vos sykį.

Maža to, šias rungtynes žais namuose, kur šį sezoną krito tik prieš tokius sunkiasvorius, kaip „Tottenham Hotspur“, „Manchester City“ bei „Chelsea“.

Viskas dėliojasi link to, kad bent lygiąsias „terjerai“ turėtų iškovoti, maža to, kad „Burnley“ atvyks praėjusiame ture nuveikę kone žygdarbį – per pridėtą laiką išsivežę tašką iš „Old Trafford“, tad gali būti kiek išsiblaškę.

Be pergalės „Burnley“ jau trijose dvikovose – vaizdas kur kas blankesnis nei sezono pradžioje, bet dar pakankamai ryškus, kad ekipa galėtų svajoti apie vietą Europoje.

17:00 „Liverpool“ – „Leicester City“

Praėjusiame ture „Liverpool“ 5:0 sutalžė „Swansea City“, bet tikėtina, kad Jurgenas Kloppas šiame mače sudėtyje padarys keletą keitimų bandydamas atšviežinti sudėtį.

Jamesas Milneris, Sadio Mane, Joe Gomezas, Adamas Lallana ir Dominicas Solanke turi neblogus šansus pasirodyti jau nuo pirmųjų minučių.

Savoje aikštėje Liverpulio ekipa dar šį sezoną nepralaimėjo, o su „Leicester City“ namuose įprastai taip pat neturi jokio vargo.

Dar daugiau – Claude'o Puelio ekipa pastaruoju metu gerokai stringa ir jau nesugeba laimėti keturių akistatų visuose frontuose. „Liverpool“ – aiškus poros favoritas.

„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane ir Jurgenas Kloppas
„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane ir Jurgenas Kloppas

17:00 „Newcastle United“ – „Brighton & Howe Albion“

„Newcastle“ sužaidė puikias rungtynes, bet vis tiek žvėrišku tempu rekordus štampuojančio „Man City“ sustabdyti nepajėgė ir pralaimėjo 0:1.

Bet, kad ši komanda žaisti gali, pamatė ne tik Anglijos „Premier“ lygos lyderiai. Braitono ekipai ši išvyka į „St. James Park“ bus nepaprastai sunki – ir ne tik dėl to, jog šeimininkai bus nepaprastai pikti po praėjusio pralaimėjimo.

Niekaip iš duobės neišlipantis Niukaslo klubas yra vos taškeliu virš iškritimo zonos ir tik trimis atsilieka nuo „Brighton“.

Šešių taškų akistatoje Rafa Benitezas klysti nebegali. Ypač žinant, kad pastaruoju metu „žuvėdrų“ sparnai yra kaip reikiant pakirpti – išvykose laimėtas vos vienas mačas iš devynių.

17:00 „Watford“ – „Swansea City“

„Watford“ jau nėra tas simpatiškas Anglijos futbolo milžinų plėšikas, koks buvo sezono pradžioje, bet šį mačą privalo laimėti.

Praėjusiame ture „Watford“ pagaliau laimėjo prieš „Leicester City“ ir nutraukė juodą keturių pralaimėjimų atkarpą, o dabar turi idealius šansus dar ir padidinti taškų skaičių prieš visų mušamą lygos autsaiderį.

Vos 11 įmuštų įvarčių per 20 pirmųjų sezono akistatų – vargu ar su tokiu rezultatu galima tikėtis ko nors daugiau nei paskutinė „Premier“ lygos vieta.

Įdomu, kad 11 įmuštų įvarčių – prasčiausias komandos rezultatas per penkis stipriausios Anglijos futbolo piramidės divizionus.

19:30 „Manchester United“ – „Southampton“

Po kluptelėjimo Mančesterio derbyje kursą pakeitęs ir atgal, o ne į priekį pradėjęs žvalgytis „Man Utd“ ir čia susiduria su problemomis.

Apmaudžiai išleisti du taškai mače su „Burnley“ Mančesterio ekipos futbolininkus turėjo kaip reikiant įsiutinti. Jose Mourinho iš savo vyrų laukia reakcijos.

Ją turėtume pamatyti mače su „Southampton“. Iki „Boxing Day“ ir jau minėtų nuviliančių lygiųjų, savoje aikštėje „raudonieji velniai“ šiemet žaidė kone pavyzdingai. Taip, buvo pralaimėjimas „Man City“, bet „žydrieji“ šiemet labiau primena komandą iš kitos planetos.

Su visais likusiais „Man Utd“ kovojo pavyzdingai. Privaloma laimėti prieš komandą, kuri nelaimi jau septynių rungtynių iš eilės bei yra vos dviem taškeliais virš iškritimo zonos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

Sekmadienis.

14:00 Londono „Crystal Palace“ – „Manchester City“

Dar vienas bandymas sustabdyti fantastišką komandą su nuostabiu treneriu. Ir „Crystal Palace“, panašu, jog tam yra pasiruošęs. Klubas nepralaimėjo pastarųjų aštuonių „Premier“ lygos mačų, tad yra puikios formos.

„City“ pergalė Niukaslyje savaitės viduryje buvo jau 11-oji iš eilės svečiuose. Pagal šį rodiklį jie susilygino su „Chelsea“, kurie tą patį padarė 2008-aisiais.

Pergalė Londone miestiečius padarytų vienvaldžiais rekordo savininkais.

18:30 „West Bromwich Albion“ – Londono „Arsenal“

Atrodytų, jog šios dvikovos favoritas yra „Arsenal“, tačiau ne viskas taip paprasta.

Pastarieji du „kanonierių“ vizitai į „The Hawthorns“ baigėsi pralaimėjimais, tad tikėtina, kad Londono ekipai nelengva bus ir šį kartą.

Visgi namuose WBA šiemet rungtyniauja apgailėtinai, o per pastarąsias penkerias akistatas savoje aikštėje sukrapštė vos dvi lygiąsias. Prasčiau lygoje pagal šį rodiklį atrodo tik savo aikštėje jau penkis kartus paeiliui pralaimėjęs „Newcastle“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius