Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

G.Bale‘o dūris išplėšė lygiąsias prieš prezidento įkvėptą JAV rinktinę

Tai galimai buvo rungtynės dėl antrosios vietos pasaulio čempionato B grupėje, tačiau nei JAV, nei Velsas žingsnio pirmyn nežengė – išsiskyrė taikiai 1:1.

Prieš šias rungtynes JAV rinktinė sulaukė skambių linkėjimų. Iš pradžių prezidentas Joe Bidenas paskambino nacionalinei komandai, kurią ragino atiduoti visą save aikštėje ir nustebinti pasaulį. Vėliau tviteryje linkėjimus pasiuntė ir prezidento pareigas anksčiau ėjęs Barackas Obama.

Pirmas kėlinys sėkmingesnis buvo JAV komandai, o giliai gynyboje susėdę Velso futbolininkai per pertrauką galėjo džiaugtis, kad praleido tik kartą.

Tas vienintelis pirmojo kėlinio įvartis krito, kuomet Christianas Pulisičius 36-ąją minutę puikiu perdavimu surado Timothy Weah, o šis smūgiavo taikliai.

Beje, įvarčio autoriaus tėvas George‘as Weah yra vienintelis Afrikos žaidėjas, laimėjęs „Ballon d‘Or“ apdovanojimą. Dabar jis yra Liberijos prezidentas, o štai sūnus atstovauja JAV rinktinei.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timothy Weah
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timothy Weah

Po pertraukos Velsas atliko keitimų ir situacija pasitaisė, nors rezultatą lyginti sekėsi sunkiai. Iki 80-sios minutės, kuomet baudos aikštelėje buvo nugriautas Velso kapitonas Garethas Bale‘as. Jis pats stojo prie kamuolio ir nuo žymos smūgiavo tiksliai. Tai buvo 41-asis Velso superžvaigždės įvartis rinktinėje.

Beje, Velsas pasaulio čempionato rungtynes žaidė po 64 metų pertraukos.

Kitose B grupės rungtynėse kiek anksčiau Anglija be vargo 6:2 sudorojo Iraną.

Rungtynių eiga. Velsas – JAV 1:1

Antras kėlinys.

90+11 min. Viskas! Rungtynės baigtos!

90 min. Skaičiuojame pridėtą laiką. Kol kas jokių įdomesnių epizodų.

82 min. ĮVARTIS! G.Bale'as neklysta ir muša tiksliai nuo žymos – 1:1.

80 min. Baudinys! Garethas Bale'as griaunamas baudos aikštelėje!

65 min. Kokia Velso proga lyginti rezultatą! Benas Daviesas atliko itin pavojingą smūgį galva, bet Mattas Turneris kamuolį atrėmė. Netrukus Kiefferis Moore'as irgi smūgiavo galva, tačiau į vartus nepataikė.

46 min. Startavo antroji susitikimo dalis.

Pirmas kėlinys.

45 min. Baigėsi pirmas kėlinys.

36 min. Greitai paseno pastarasis įrašas. ĮVARTIS! Timothy Weah sulaukė puikaus Christiano Pulisičiaus perdavimo ir smūgiavo tiksliai. 1:0 JAV priekyje.

35 min. Kol kas kažkiek geresnė komanda aikštėje yra JAV rinktinė, tačiau pastaruoju metu žaidimas neįkvepiantis. Velsas labai daug dėmesio skiria gynybai ir į ataką leidžiasi retai.

10 min. Kokia amerikiečių ataka! Iš pradžių Joe Rodonas vos neįsimušė į savo vartus, o netrukus JAV rinktinė dar sudrebino ir vartų konstrukciją.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius