Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgaras Jankauskas Londone išvydo dramą: anglai 96-ąją minutę išleido rankose turėtą pergalę

Antradienio vakarą Europos stadionuose sužaista keliolika draugiškų tarpvalstybinių susitikimų, bet daugiausia dėmesio sulaukė du mačai – Londone ir Milane.
Adamas Lallana
Adamas Lallana / „Scanpix“ nuotr.

Londone akis į akį stojo su lietuviais vienoje pasaulio čempionato atrankos grupėje žaidžianti Anglija bei Ispanijos rinktinė.

Kur kas aktyviau už savo varžovus dvikovą pradėję anglai į priekį išsiveržė jau 9-ąją minutę, kai po puikaus Adamo Lallanos perdavimo vienas prieš Pepe Reiną iššoko Jamie Vardy.

Ispanų vartininkas kliudė anglų puolėjo kojas ir į svečių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį užtikrintai realizavo puikų perdavimą prieš tai vykusiame epizode atlikęs A.Lallana.

Vos tik prasidėjus antrajam kėliniui, svečiai gavo dar vieną smūgį. 48-ąją minutę kamuolį į ispanų vartus po Jordano Hendersono perdavimo pasiuntė Jamie Vardy.

Dar po kelių minučių jau Theo Walcottas turėjo puikią progą trečią kartą nubausti varžovus, bet paskutinę akimirką ispanus išgelbėjo P.Reina.

Pirmą smūgį į anglų vartus svečiai atliko tik 55-ąją dvikovos minutę, tačiau likęs pusvalandis priklausė būtent Juleno Lopetegui vyrams.

89-ąją minutę pasižymėjo puikų įvartį įmušęs Vigo „Celtos“ atstovas Iago Aspasas. Jam tai buvo pirmosios rungtynės vilkint Ispanijos rinktinės marškinėlius.

Kai atrodė, kad pergalė anglams ranka pasiekiama, ispanai vis dėlto sugebėjo išsigelbėti. 6-ąją pridėto laiko minutę pasižymėti pavyko Isco – 2:2.

Šias rungtynes Londono „Wembley“ stadione stebėjo ir Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas. Būtent su anglais lietuviai žais artimiausias 2018-ųjų metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

Kovo 26-ąją dvikova vyks Londone, kur prieš daugiau nei metus tuo metu Igorio Pankratjevo treniruojama komanda nusileido „Trims liūtams“ 0:4.

Milane susitiko kito du pasaulio futbolo sunkiasvoriai – Italija ir Vokietija. Abi šios ekipos buvo susitikę praėjusio Europos čempionato ketvirtfinalyje ir tuomet tik po dramatiškos 11 metrų baudinių serijos į pusfinalį žengė Joachimo Lowo auklėtiniai.

Antradienį vokiečiai taip pat dominavo aikštėje nuo pat pirmųjų minučių, nors žaidė be kelių savo lyderių ir varžovų teritorijoje.

Vis dėlto pramušti drausmingai žaidusių Giampiero Venturos auklėtinių gynybos pasaulio čempionams taip ir nepavyko, o antrajame kėlinyje jau italai atakavo pavojingiau.

Kartą Andrea Belotti netgi sudrebino varžovų vartų virpstą, o kitoje aikštės pusėje vokiečių įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Įmušti nė vienai ekipai taip ir nepavyko – 0:0.

Kita Lietuvos varžovė pasaulio čempionato atrankoje Malta 0:2 namuose nusileido praėjusio Europos čempionato sensacijai Islandijai.

Abu įvarčius „vikingai“ pelnė po pertraukos, kai 47 min. pasižymėjo Arnoras Ingvi Traustasonas, o 75-ąją – Sverriras Ingi Ingasonas.

Slovakai, kuriems praėjusį penktadienį mūsiškiai skaudžiai pralaimėjo Trnavoje, Vienoje be įvarčių sužaidė su kita Europos čempionato dalyve Austrija.

Kitų rungtynių rezultatai:

Vengrija – Švedija 0:2;
Ukraina – Serbija 2:0;
Čekija – Danija 1:1;
Šiaurės Airija – Kroatija 0:3;
Prancūzija – Dramblio Kaulo Krantas 0:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius