-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo federacijai gresia įspūdingo dydžio bauda už sirgaliaus akibrokštą: „Prašysime jo susimokėti“

Po Europos čempionės Portugalijos rinktinės vizito Lietuvoje sirgaliai džiaugiasi istoriniais kadrais su Cristiano Ronaldo LFF stadione ir padrąsėjusiu šalies rinktinės žaidimu, tačiau Lietuvos futbolo federacija sprendžia problemas, kurios liko po futbolo šventės. Didžiausia iš jų – federacijai gresianti bauda už sirgaliaus, kuris išbėgo į aikštę ir klaupėsi ant kelių, akibrokštą.
Lietuvio akibrokštas Cristiano Ronaldo nesupykdė
Lietuvio akibrokštas Cristiano Ronaldo nesupykdė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pati Portugalijos rinktinės žvaigždė į lietuvio akibrokštą sureagavo šiltai ir net stūmė šalin stipriai pavėlavusius apsaugos darbuotojus, tačiau iš FIFA tokios reakcijos Lietuvos futbolo federacija nesulauks.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius 15min atskleidė, kad už tokį pažeidimą Lietuvai gresia įspūdinga bauda.

„Iškart po rungtynių kalbėjome su atsakingu delegatu. Manau, kad tikrai neišvengsime finansinės sankcijos. Turime to asmens dokumentus, visus duomenis, tai automatiškai kalbėsimės, kad baudą kompensuotų jis pats“, – apie sirgaliaus laukiantį čekį kalbėjo LFF vadovas.

Jis įvardijo ir sumą, kurios greičiausiai paprašys FIFA: „Manau, kad tikrai bus ne vienas ar du tūkstančiai. Preliminariai mano spėjimas būtų, kad ta bauda sieks apie 15–20 tūkst. eurų.“

E.Stankevičius pabrėžė, kad bus kalbamasi su apsaugos darbuotojais, nes šie savo darbo neatliko: „Su apsaugos darbuotojais dar kalbėsime, bet delegatas sakė, kad kai būna rungtynės su tokio lygio žvaigžde, tai visada padidėja rizika, kad taip atsitiks. Aišku tiek, kad tas žmogus peršoko apsauginę tvorelę. Faktas, kad apsauga nepadarė savo darbo. Ne iš pirmo karto jis ir buvo patrauktas, nes buvo apsirengęs klubo simbolika. Bus susirinkimas ir aiškinsimės, kodėl tai įvyko ir nebuvo galima to išvengti.“

E.Stankevičius nusivylė ir sirgalių elgesiu, kurie laužė medžius ir lipo ant stogo, kad galėtų pamatyti rungtynes: „Fajeriai buvo leidžiami iš Vilniaus gimdymo namų. Net ne iš stadiono teritorijos. Teko žmones matyti ant Vilniaus gimdymo namų stogo. Visiškai nesuvokiamas elgesys ir saugumo nesilaikymas. Žmonės rizikuoja savo sveikata, lipa ant stogo...“

Nepaisant incidentų, Portugalijos rinktinės delegacija vizitu Lietuvoje liko patenkinta ir jokių nusiskundimų neturėjo.

Beje, Vilniaus centre prabangiame viešbutyje gyvenę portugalai nepateikė ir įspūdingų įnorių: „Pakankamai viskas produktyviai ir proto ribose.“

VIDEO: „Vieni vartai“: Cristiano Ronaldo istorija Lietuvoje, baudos ir atvertos nematomos žaizdos

Lietuvos rinktinė po pirmojo kėlinio žengė lygiai su Europos čempionais 1:1, bet antrajame buvo nublokšti į realybę ir įsirašė pralaimėjimą 1:5.

„Mūsų rinktinės pirmasis kėlinys buvo tikrai pakankamai aukšto lygio. Po to patys matėme, kad lygių skirtumas yra nemažas ir tai išryškėjo antroje rungtynių pusėje. Malonu, kad rūbinėje po rungtynių apsilankė net du šalies prezidentai, kurie padėkojo vyrams už kovą. Jie atidavė viską, ką galėjo aikštėje“, – apie Gitano Nausėdos ir Valdo Adamkaus vizitą po rungtynių kalbėjo E.Stankevičius.

Lietuvos rinktinė paskutines Europos čempionato atrankos rungtynes Lietuvoje žais su Serbija ir draugiškas rungtynes lapkritį su Naująja Zelandija. Iš rungtynių su Ukraina ir Portugalija solidžiai pasipelniusi federacija supranta, kad tokio ažiotažo jau nebus.

C.Ronaldo vizitas apsukrius lietuvius privertė imtis ir apgaulių.

„Pačiam teko matyti nemažai skelbimų apie pardavinėjamas bilietus, tai manau, kad pasitaikė ir variantų, kai buvo dubliuojami bilietai. Siekiama pasipelnyti. Šito neišvengsi, nes yra žmonių, kurie mąsto apie vienadienį tikslą – užsidirbti keliasdešimt eurų. Man asmeniškai yra nesuprantama, kodėl žmonės taip elgiasi“, – piktinosi LFF generalinis sekretorius.

G.Nausėda, kalbėdamas su 15min, prabilo ir apie nacionalinį stadioną. Šalies vadovas pažadėjo, kad jis gali tapti futbolo Lietuvoje atgimimo simboliu.

E.Stankevičius tikisi, kad tai nėra eilinis politikų triukas ir situacija pagaliau keisis: „Aš tikrai tikiuosi, kad pasistūmės viskas. Prezidentas ir premjeras rūpinasi futbolu. Kalbamės ne tik dėl nacionalinio stadiono, bet ir stadiono Kaune situacijos. Pagaliau kreipiamas dėmesys ir, manau, kad futbolas yra prioritetinė sporto šaka.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius