Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 08 /2017 03 09

Futbolo pasaulis to dar nematė: „Barcelona“ sukūrė neregėto grožio stebuklą

„Barcelona“ futbolininkai trečiadienio vakarą sukūrė stebuklą, kokio Senasis žemynas neregėjo dar niekada. Keturių įvarčių deficitą iš Paryžiaus parsivežę katalonai sugebėjo atsakomojoje dvikovoje įveikti „Paris Saint Germain“ 6:1, nors iki 88-osios minutės pirmavo tik 3:1.
Sergi Roberto
Sergi Roberto / „Scanpix“ nuotr.

Iki šiol dar nė vienai Čempionų lygos komandai nebuvo pavykę išsigelbėti pralaimėjus pirmąją atkrintamųjų varžybų dvikovą keturių įvarčių skirtumu.

0:4 dvikovą Paryžiuje pralaimėjusiems Luiso Enrique auklėtiniams reikėjo aukštesnių jėgų pagalbos, tačiau trečiadienio vakarą visi futbolo dievai vilkėjo mėlynai granatinius marškinėlius.

Puikiai dvikovą pradėję šeimininkai jau 50-ąją minutę pirmavo 3:0 ir buvo per žingsnį nuo savojo tikslo, tačiau 62-ąją minutę Edisono Cavani pelnytas įvartis nubraukė visą triūsą.

Šis dūris reiškė, kad, norint išsigelbėti, šeimininkams trūksta dar trijų įvarčių. 88-ąją minutę PSG sirgalių sektorius jau buvo pradėjęs dainuoti pergalės dainas, kai Neymaras įmušė fantastiško grožio įvartį baudos smūgiu ir įkvėpė savo komandos draugus istoriniam žygdarbiui.

Nuo šios akimirkos „Barcai“ pradėjo kristi tik tokios kortos, kokių reikėjo. 90-ąją minutę Marquinhosas savoje baudos aikštelėje prasižengė prieš Luisą Suarezą, tas pats Neymaras realizavo 11 metrų baudinį, o prasidėjus šeštai pridėto laiko minutei po keitimo aikštėje pasirodęs Sergi Roberto pasiuntė visą Kataloniją į svaiginantį sapną.

Kitoje trečiadienio poroje intrigos buvo gerokai mažiau. Dortmundo „Borussia“ nors ir parsivežė įvarčio deficitą iš Portugalijos, atsakomajame mače tiesiog sutaršė Lisabonos „Benfica“ futbolininkus – 4:0. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Pierre'as-Emerickas Aubameyangas.

  • „Barcelona“ – „Paris Saint Germain“ 6:1
    (Pirmos rungtynės 0:4, bendras rezultatas 6:5)
    3' [1:0] Luisas Suarezas
    40' [2:0] Layvinas Kurzawa (į savus vartus)
    50' [3:0] Lionelis Messi
    62' [3:1] Edisonas Cavani
    88' [4:1) Neymaras
    90' [5:1] Neymaras
    90' [6:1] Sergi Roberto

„Barcelona“ (3-4-3): Marcas-Andre ter Stegenas; Samuelis Umtiti, Javieras Mascherano, Gerardas Piquet; Andresas Iniesta (65' Arda Turanas), Ivanas Rakitičius (84' Andre Gomezas), Sergio Busquetsas, Rafinha Alcantara (76' Sergi Roberto); Neymaras, Luisas Suarezas, Lionelis Messi.

PSG (4-3-3): Kevinas Trappas; Thomas Meunier (90' Grzegorzas Krychowiakas), Marquinhosas, Thiago Silva, Layvinas Kurzawa; Adrienas Rabiot, Marco Verratti, Blaise'as Matuidi; Lucasas Moura (55' Angelis Di Maria), Edisonas Cavani, Julianas Draxleris (75' Serge'as Aurier).

Rungtynės katalonams prasidėjo tiesiog nuostabiai. Jau trečiąją dvikovos minutę „Barcai“ pavyko pasižymėti.

Po užsitęsusios šeimininkų atakos baudos aikštelėje, PSG vartininkas Kevinas Trappas suklydo išeidamas iš vartų ir tuo pasinaudojęs L.Suarezas galva pasiuntė kamuolį į vartus. PSG gynėjas išmušė nenusileidusį kamuolį iš vartų, tačiau jis jau buvo kirtęs vartų liniją – 1:0.

Katalonai toliau kantriai yrėsi link savojo tikslo. Dar iki pertraukos jiems pavyko pelnyti ir antrąjį įvartį. 40-ąją minutę kamuolį į savus vartus pasiuntė PSG gynėjas L.Kurzawa.

Ir šiame epizode dėl praleisto įvarčio labiau kalti buvo patys prancūzai, nei jį sukūrę šeimininkai. A.Iniesta laimėjo akistatą prieš kur kas geresnėje pozicijoje buvusį Marquinsosą, o situaciją dar bandęs gelbėti L.Kurzawa lietė kamuolį paskutinis, bet jis įskriejo į vartus – 2:0.

50-ąją minutę katalonai pradėjo artėti prie stebuklo. Po Andreso Iniestos perdavimo Neymaras įsiveržė į baudos aikštelę, o jį bandydamas sulaikyti Thomas Meunier neišsilaikė ant kojų ir griūdamas brazilą pargriovė.

11 metrų baudinį užtikrintai realizavo Lionelis Messi – 3:0.

Ir tuomet, kai jau atrodė, kad katalonai gali patekti į Čempionų lygos metraščius, šaltu dušu tapo Edisono Cavani taiklus smūgis.

Urugvajietis 62-ąją minutę PSG ekipai pelnė gyvybiškai svarbų įvartį ir gerokai atvėsino kaip reikiant įsisiūbavusio „Camp Nou“ viltis.

Po standartinės padėties į baudos aikštelę įbėgęs antrojo įvarčio nelaimėlis L.Kurzawa meistriškai galva atmetė kamuolį L.Cavani, o šis neatremiamu smūgiu pravirkdė ne vieną „Barcos“ aistruolį.

Šis įvartis reiškė, kad norint žengti į kitą etapą, per likusį pusvalandį katalonams reikėjo mušti dar tris įvarčius.

Tačiau net esant tokioms aplinkybėms, „Barcelona“ pademonstravo nuostabų charakterį.

88-ąją minutę Neymaras įmušė fantastiško grožio įvartį baudos smūgiu, o 90-ąją minutę Marquinhosas prasižengė prieš Luisą Suarezą ir buvo skirtas 11 metrų baudinys, nors vaizdo įrašas parodė, kad pražanga prieš urugvajietį buvo labai abejotina.

Jį realizavo Neymaras ir „Barcai“ vėl trūko vos vieno įvarčio.

Tai katalonams pavyko padaryti šeštą pridėto laiko minutę, kai pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Sergi Roberto.

  • Dortmundo „Borussia“ – Lisabonos „Benfica“ 4:0
    (Pirmosios rungtynės 0:1, bendras rezultatas 4:1)
    4' [1:0] Pierre'as-Emerickas Aubameyangas
    59' [2:0] Christianas Pulišičius
    61' [3:0] Pierre'as-Emerickas Aubameyangas
    85' [4:0] Pierre'as-Emerickas Aubameyangas

„Borussia“ (3-4-2-1): Romanas Burki; Marcas Bartra, Sokratis Papastathopoulas (88' Matthiasas Ginteris), Lukaszas Piszczekas; Marcelis Schmelzeris, Gonzalo Castro, Julianas Weiglis, Erikas Durmas; Christianas Pulišičius, Ousmane'as Dembele (81' Shinji Kagawa); Pierre'as-Emerickas Aubameyangas (86' Andre Schurrle).

„Benfica“ (4-2-3-1): Edersonas Moraesas; Nelsonas Semedo, Luisao, Victoras Lindelofas, Eliseu; Andre Almeida, Andreasas Samaris (74' Andrija Živkovičius); Eduardo Salvio (64' Jonasas), Pizzi, Franco Cervi (82' Raulis Jimenezas); Kostas Mitroglou.

Išlyginti abiejų rungtynių santykį šeimininkams pavyko labai greitai. Pirmosiose rungtynėse pro šalį šaudęs ir net 11 metrų baudinį pramušęs P.E.Aubameyangas padarė išvadas.

Jau 4-ąją minutę Gabono rinktinės lyderis galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Antrajame kėlinyje vokiečiai pradėjo įrodinėti savo pranašumą. Iš pat pradžių 59-ąją minutę šeimininkus į priekį išvedė ir poros likimą į savo komandos pusę nusvėrė Ch.Pulišičius, o netrukus P.E.Aubameyangas pelnė antrą savo įvartį ir pradėjo „Benfica“ triuškinimą – 3:0.

Pelnę trečią įvartį, šeimininkai atsipalaidavo. Lisabonos futbolininkus galėjo išgelbėti tik du įvarčiai, tačiau kamuolys dar kartą krito į jų pačių vartus.

85-ąją minutę P.E.Aubameyangas pelnė trečią savo įvartį rungtynėse ir pasiuntė „Benfica“ į nokautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius