Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gera Europos lygos atrankos pradžia: „Sūduva“ išvykoje pasiekė lygiąsias

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai ketvirtadienio vakarą pradėjo atranką į 2017-2018 m. Europos lygos turnyrą. Pirmosiose rungtynėse išvykoje į Baltarusiją suvalkiečiai 0:0 sužaidė su Soligorsko „Šachtior“ ekipa.
Ivanas Kardumas
Ivanas Kardumas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Marijampolės futbolininkai geriausią progą sukūrė pirmojo kėlinio pradžioje, kai jau 8-ąją minutę O.Verbickas tolimu smūgiu sudrebino šeimininkų vartų skersinio ir virpsto susidūrimą.

13 min. dar kartą pavojingu šūviu iš toli pasižymėjo O.Verbickas, tačiau šį kartą sūduviečio smūgiuotas kamuolys praskriejo virš varžovų vartų.

23 min. labai patogioje situacijoje „Sūduvos“ baudos aikštelėje kamuolio sulaukė Soligorsko ekipos puolėjas V.Lisakovičius, tačiau jo smūgį iš maždaug 10 metrų slysdamas blokavo R.Abu Bakras.

34 min. E.Veliulis aikštės viduryje perėmė kamuolį, kairiuoju kraštu prasiveržė iki baudos aikštelės prieigų ir perdavė kamuolį baudos aikštelėje buvusiam K.Laukžemiui, tačiau puolėjas stovėjo nugara į vartus ir jo sudėtingą smūgį blokavo gynėjas.

Vos po minutės pavojingu išpuoliu atsakė „Šachtior“. D.Laptevas pastebėjo į laisvą plotą kertantį P.Soiri, tačiau saugo smūgis kaire koja praskriejo virš vartų.

40 min. „Sūduvos“ vartininko I.Kardumo budrumą patikrino iš labai toli pavojingai smūgiavęs „Šachtior“ gynėjas I.Burko. Iš maždaug 35 metrų atstumo smūgiuotas kamuolys praskriejo visai šalia marijampoliečių vartų skersinio.

Vos prasidėjus antram kėliniui „Šachtior“ puolėjas D.Laptevas baudos aikštelėje stovėdamas nugara į vartus prilaikė kamuolį ir pastebėjo į baudos aikštelę kertantį krašto saugą, kuriam buvo perduotas kamuolys, tačiau pastarojo stiprų smūgį atrėmė I.Kardumas.

63 min. „Sūduvos“ gynėjas A.Švrljuga prasižengė dešiniajame krašte, visai netoli baudos aikštelės. Prie kamuolio stojo vienas iš „Šachtior“ vidurio saugų, kurio aštrų perdavimą į vartininko aikštelę galva išmušė vienas iš Marijampolės ekipos gynėjų.

73 min. gražią kombinaciją sužaidė „Šachtior“ atakuojantys žaidėjai, jos smaigalyje atsidūręs V.Lisakovičius klastingai smūgiavo iš maždaug 20 metrų į tolimąjį vartų kampą, tačiau kamuolį sugavo patikimai sužaidęs vartininkas I.Kardumas.

79 min. dar vieną tolimą smūgį atliko Soligorsko ekipos saugas J.Kovalevas, tačiau ir šį kartą puikiai sužaidė kamuolį sugavęs I.Kardumas.

Atsakomosios rungtynės liepos 6-ąją Marijampolėje vyks nuo 18 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius