Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į karą pašaukta Lietuvoje rungtyniavusi 37 metų Rusijos futbolo žvaigždė

Buvęs Rusijos rinktinės ir Vilniaus „Riterių“ futbolininkas, dar anksčiau Anglijos lygoje žaidęs Diniaras Bilialetdinovas gavo kvietimą į Rusijos kariuomenę, kuri bando išplėšti Ukrainos žemes.
Diniaras  Bilialetdinovas
Diniaras Bilialetdinovas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Apie tai, kad 37 metų D.Bilialetdinovas gavo šaukimą į kraugerišką karą vykdančią Rusijos kariuomenę, trečiadienį pranešė Rusijos žiniasklaida.

Tai Rusijos valstybiniam kanalui „Ria Novasti“ patvirtino futbolininko tėvas, pareiškęs, jog galbūt įvyko kažkokia klaida.

„Veikiausiai įvyko nedidelė painiava dokumentuose. Jei būtų visuotinė mobilizacija, klausimų nekiltų. Prezidentas nustatė rėmus iki 35 metų, o Diniarui – 37-eri. Kariniuose veiksmuose jis nėra dalyvavęs, – sakė Rinatas Bilialetdinovas. – Taip, tarnybą praėjo, bet per sportinę liniją. Tai buvo prieš 19 metų. Kaip jaunimo rinktinės žaidėjas tada jis ėjo per gynybos ministeriją. Atvyko į dalinį, gavo dokumentus, davė priesaiką ir išvažiavo į komandiruotę „Lokomotiv“ klube.“

Penkerius metus žaidęs „Lokomotiv“ gretose, vidurio saugas persikėlė į Liverpulio „Everton“ už 9 mln. svarų.

Per 77 rungtynes Anglijoje 9 įvarčius pelnęs D.Bilialetdinovas paskui žaidė Maskvos „Spartak“, dar keliose Rusijos klubuose, kol 2017 metais atvyko į „Trakų“ klubą, dabar besivadinantį Vilniaus „Riteriais“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Diniaras Bilialetdinovas
Alfredo Pliadžio nuotr./Diniaras Bilialetdinovas

Rusijos rinktinėje 46 mačus sužaidęs futbolininkas pastaruoju metu treniruoja Maskvos klubą „Rodina-2“, o taip pat žaidžia žemesnės lygos komandoje „Naši parni“.

Kaip teigė futbolininko tėvas, D.Bilialetdinovas turėtų pasirodyti tarnyboje: „Žinoma. Jis bėgti nesiruošia. Diniaras nestartuos į Armėnijos, Sakartvelo ar Kazachstano pusę. Bet formaliai yra nesklandumai dėl įstatymo.“

„Scanpix“ nuotr./Diniaras Bilialetdinovas yra sužaidęs net 46 rungtynes Rusijos rinktinėje.
„Scanpix“ nuotr./Diniaras Bilialetdinovas yra sužaidęs net 46 rungtynes Rusijos rinktinėje.

Ukrainos miestus ir žmones sprogdinančią Rusijos armiją turėtų papildyti 300 tūkst. šauktinių, anot praėjusią savaitę skelbto Vladimiro Putino pareiškimo.

Karybos specialistų nuomone, daug rusų kareivių jau žuvus nuo besiginančių Ukrainos pajėgų, Rusijos armija iš tiesų gali pasipildyti ir milijonu šauktinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius