Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Į rinktinę po ilgos pertraukos atvykęs Lukas Spalvis: „Labai pasiilgau komandos“

Antradienio popietę Edgaras Jankauskas sulaukė paskutiniojo savo kario. Prie Lietuvos futbolo rinktinės po pirmadienį vakare pasibaigusių Vokietijos antrosios Bundeslygos rungtynių prisijungė Lukas Spalvis. Puolėjas iki šiol nežaidė E.Jankausko rinktinėje per šį atrankos į pasaulio čempionatą ciklą.
Lukas Spalvis Vilniaus oro uoste
Lukas Spalvis Vilniaus oro uoste / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Pasaulio čempionato atranka | Lietuva – Škotija | rugsėjo 1 d. | 21:45 val. | LFF stadionas

Pirmadienio vakarą lietuvio atstovaujamas „Kaiserslautern“ klubas antrajame šalies divizione pasiekė lygiąsias 1:1 su Braunšveigo „Eintracht“ vienuolike. L.Spalvis šiose rungtynėse žaidė nuo 78-osios minutės.

Futbolininkas teigė, kad yra labai laimingas sulaukęs kvietimo į rinktinę. Traumas išsigydęs puolėjas antradienį jau dalyvavo 17 valandą prasidėjusiose nacionalinės komandos treniruotėje.

„Buvo sunki kelionė, mažai miegojau. Džiaugiuosi, kad esu čia, ilgai nežaidžiau, bus labai smagu visus pamatyti. Klube nemažai problemų, vyksta toks chaosas. Aš nekreipiu dėmesio, stengiuosi palaikyti formą, sveikatos problemų nėra, nieko neskauda. Jau du mėnesius treniruojuosi visu pajėgumu ir jaučiuosi gerai“, – 15min sakė L.Spalvis.

VIDEO: Futbolininkas Lukas Spalvis: „Kovosim dėl pergalės“

Geriausias 2015 metų Lietuvos futbolininkas dėl traumos nežaidė labai ilgai, o rinktinėje pastarąjį sykį rungtyniavo praėjusių metų birželį kontrolinėse rungtynėse su Lenkija. Pastarąjį kartą įvartį rinktinėje L.Spalvis įmušė dar seniau – 2015 metų rugsėjį į San Marino vartus, kai rinktinei dar vadovavo Igoris Pankratjevas.

Turėsime antrą šansą, turime pajėgią sudėtį, beveik visi žaidėjai klubuose žaidžia. Būsime stipri komanda.

„Labai malonu, ypač pamatyti komandą, draugus, kurių turbūt nemačiau metus. Labai laukiu, kada visus sutiksiu. Kaip visada, atvažiuoju kovoti už Lietuvą, manau, turime gerus šansus laimėti“, – sakė L.Spalvis.

Vis dėlto puolėjas pripažino, kad sužaisti abejose rungtynėse po 90 minučių jis dar nėra pasirengęs, nors ir jaučiasi gerai.

Rugsėjo pirmąją vyksiančiose rungtynėse su Škotija dėl geltonų kortelių tikrai nerungtyniaus puolėjas Nerijus Valskis. Be jo ir L.Spalvio, į rinktinę E.Jankauskas dar pakvietė rezultatyviausią A lygos futbolininką Darvydą Šerną bei Škotijoje rungtyniaujantį Deivydą Matulevičių.

„Abejas pirmas rungtynes stebėjau per televizorių. Tiek pirmose, tiek antrose mums labai nepasisekė, ypač pirmose. Laimint 2:0 jau reikėtų laimėti. Nieko, turėsime antrą šansą, turime pajėgią sudėtį, beveik visi žaidėjai klubuose žaidžia. Būsime stipri komanda“, – pažadėjo futbolininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius