Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į rinktinės duris besibeldžiantis Ernestas Šetkus Turkiją iškeitė į Nyderlandus

Į Lietuvos rinktinės duris šiemet po trejų metų pertraukos vėl pasibeldęs vartininkas Ernestas Šetkus keliasi į Nyderlandus. Nauja 31-erių metų tauragiškio karjeros stotele tapo „ADO Den Haag“ klubas.
Ernestas Šetkus
Ernestas Šetkus / adodenhaag.nl nuotr.

Į trečiąjį pagal dydį Nyderlandų miestą, kuris pirmiausia garsėja tuo, jog jame yra Tarptautinio teisingumo teismo būstinė, vartininkas keliasi iš saulėtosios ir politinių neramumų draskomos Turkijos.

Praėjusį sezoną jis atstovavo „Sivasspor“ ekipai, tačiau ji iškrito iš elitinės „Super Lig“. Visgi nepaisant šios nesėkmės, lietuvis neretai sulaukdavo Turkijos futbolo specialistų pagyrų, tad buvo tik laiko klausimas, kada turės naują komandą.

Šį sezoną į Turkijoje sėkmingai žaidusį vartininką dėmesį atkreipė ir Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas. Nors šiuo metu nacionalinėje komandoje tarp vartininkų konkurencija yra didžiulė, E.Jankauskas nusprendė suteikti E.Šetkui šansą ir jis gynė komandos vartus Baltijos taurės rungtynėse su latviais.

E.Šetkų drąsiai būtų galima vadinti Lietuvos futbolo piligrimu. Vingiuotame futbolo kelyje tai – septintoji šalis, į kurią vartininkas bus įleidęs šaknis ilgesniam laikui.

Per savo karjerą tauragiškis yra atstovavęs gimtojo miesto „Taurui“, Vilniaus „Žalgiriui“, Nikosijos „Olympiakos“ (Kipras), Plovdivo „Botev“ (Bulgarija), „Gomel“ (Baltarusija), Famagustos „Nea Salamis“ (Kipras) ir Korfu „Kerkyra“ (Graikija) klubams.

LFF nuotr./Ernestas Šetkus
LFF nuotr./Ernestas Šetkus

Su „ADO Den Haag“ lietuvis sukirto dėl dviejų metų sutarties su galimybe ją pratęsti dar vieneriems metams.

Dviem dienoms į Hagos ekipos peržiūrą atvykęs vartininkas Juodkalnijos treneriui Željko Petrovičiui iš karto paliko gerą įspūdį. Atlikus medicininį patikrinimą, E.Šetkui buvo pasiūlyta pasirašyti sutartį.

„ADO Den Haag“ komandoje E.Šetkus bus pagrindinis vartininkas. Komandoje yra 33-ejų metų vietos vartininkas Robertas Zwinkelsas, tačiau jam Ž.Petrovičius yra numatęs tik atsarginio vaidmenį.

Praėjusiais metais Nyderlandų „Eredivisie“ čempionate „ADO Den Haag“ finišavo 11-as. Lietuvos futbolo gerbėjams šis Nyderlandų klubas yra pažįstamas iš 2011-ųjų metų, kai Tauragės „Tauras“ su juo kovojo Europos lygos antrajame kvalifikaciniame etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius