Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 22 /11:17

I.Šimonytė įspėja LFF dėl tiesioginio valdymo: „Seimui, matyt, neliktų kitos išeities“

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia dar negavusi atsakymo į oficialų Vyriausybės kreipimąsi į FIFA ir UEFA vadovus dėl padėties Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), tiesa, sulaukusi laiško iš pačios LFF.
Tomas Danilevičius, Edgaras Stankevičius, Arūnas Pukelis, Žydrūnas Buzas ir Ingrida Šimonytė
Tomas Danilevičius, Edgaras Stankevičius, Arūnas Pukelis, Žydrūnas Buzas ir Ingrida Šimonytė / 15min nuotr.

„Tame laiške informuojama apie numatomus tarptautinių organizacijų vizitus ir tarsi pageidavimus susitikti“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienio rytą sakė I.Šimonytė.

Verta pažymėti, kad trumpų atsakymų iš UEFA ir FIFA jau yra sulaukusi ir 15min redakcija, bet nė viena iš jų nenorėjo plačiau komentuoti situacijos.

„UEFA palaiko kontaktą su Lietuvos futbolo federacija ir neturi platesnių komentarų“, – rašoma UEFA laiške į 15min pateiktus klausimus.

„FIFA ir UEFA nuolat bendrauja su Lietuvos futbolo federacija. Mes stebime situaciją. Dėl platesnės informacijos prašome kreiptis į LFF“, – teigiama FIFA atsakyme į 15min užklausą.

Apie oficialų premjerės kreipimąsi į FIFA ir UEFA vadovus savaitės pradžioje skelbė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mykolas Majauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mykolas Majauskas

„Manome, jog UEFA ir FIFA vadovybė iki šiol negauna visos informacijos iš LFF apie futbolo padėtį Lietuvoje, todėl tiesioginis Lietuvos premjerės susitikimas su tarptautinių federacijų vadovais būtų labai svarbus“, – tuomet „Žinių radijui“ teigė konservatorius.

„Šiuo kreipimusi FIFA ir UEFA organizacijos kviečiamos atviram bendradarbiavimui sprendžiant skaidrumo, atskaitomybės ir įtraukties stokos problemas Lietuvos futbole“, – 15min atsiųstame atsakyme vėliau aiškino ir Vyriausybės spaudos tarnyba.

15min primena, kad praėjusią savaitę Seime daugiau nei 80 parlamentarų pritarė laikinam tiesioginio valdymo LFF įvedimui, kuriuo siekiama pakeisti šalies futbolo federacijos įstatus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LFF vadovai – Edgaras Stankevičius, Tomas Danilevičius ir Arūnas Pukelis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LFF vadovai – Edgaras Stankevičius, Tomas Danilevičius ir Arūnas Pukelis

LFF atsakė sulaukusi žaibiškos UEFA ir FIFA reakcijos su grasinimais pašalinti visas Lietuvos futbolo rinktines ir klubus iš tarptautinių turnyrų dėl tiesioginio politikų kišimosi į LFF veiklą bei nutraukti finansinę paramą, bet vėliau skelbė parengusi naują įstatų projektą.

nuotr. LFF/LFF pasidalino gautu laišku iš UEFA ir FIFA
nuotr. LFF/LFF pasidalino gautu laišku iš UEFA ir FIFA

„Viešoje erdvėje jau girdisi tokių tarsi savanoriškų sprendimų keisti įstatus ir kitaip atsižvelgti į tas pastabas, kurios yra keliamos inicijuojant šiuos pokyčius“, – „Žinių radijo“ eteryje ketvirtadienio rytą reagavo I.Šimonytė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė

„Dar kartą pabrėšiu, kad mūsų visų interesas turbūt yra, kad futbolo federacija šiuos skaidrumo iššūkius išsispręstų pati. Tą patį esu paminėjusi ir savo laiške tiek UEFA, tiek FIFA.

Jeigu nepavyktų to padaryti, arba tas procesas kažkaip įstrigtų – tuomet, matyt, Seimui neliktų kitos išeities, kaip panaudoti šitą ultima ratio (paskutinio argumento, – past.) sprendimą. Būtų geriausia, jei federacija iš tikrųjų tai padarytų pati. Manau, kad to labiausiai visi ir siekia“, – pabrėžė šalies premjerė.

Seimo nariai reikalauja, kad visuotinėje LFF konferencijoje – svarbiausiame šalies futbolo valdymo renginyje – balso teisė būtų suteikta klubams (dabar juos atstovauja apskričių federacijos), kad LFF Vykdomasis komitetas būtų renkamas konferencijoje (dabar į jį tiesiogiai patenka apskričių federacijų ir šakinių asociacijų vadovai), o rinkimuose negalėtų dalyvauti asmenys, pripažinti padariusiais tyčinį nusikaltimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius