TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įkandin Seppo Blatterio nuo futbolo nušalintas ir Michelis Platini

Nepriklausoma FIFA etikos komisija dar kartą įrodė savo pasiryžimą pagaliau išnaikinti korupciją iš futbolą valdančios organizacijos. Trečiadienį nuo futbolo 90-iai dienų buvo nušalintas FIFA prezidentas Seppas Blatteris, o ketvirtadienį tokia pati bausmė pritaikyta ir UEFA vadovui Micheliui Platini bei Jerome'ui Valcke.
Michelis Platini
Michelis Platini / „Scanpix“/AP nuotr.

Pagrindinė M.Platini nušalinimo priežastis – 1,8 mln. eurų suma, FIFA vadovo S.Blatterio pervesta į asmeninę M.Platini sąskaitą. S.Blatteriui dėl šio ir kitų epizodų Šveicarijoje jau yra iškelta baudžiamoji byla.

Pats M.Platini, kuris bendradarbiauja su Šveicarijos pareigūnais, teigė, kad FIFA jam buvo skolinga už darbą 1999-2002 metais, tačiau negalėjo paaiškinti, kodėl skolai atsiimti prireikė devynerių metų.

Reaguodamas į FIFA etikos komisijos sprendimą, M.Platini išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad taip bandoma sugriauti jo reputaciją.

M.Platini buvo laikomas aiškiu favoritu kitų metų vasario 26-ąją dieną vyksiančiuose FIFA prezidento rinkimuose. Dabar jau nebeaišku, ar M.Platini juose iš viso galės dalyvauti. 

Šalia šių trijų vyrų nušalinimo kaltu dėl įtarimų korupcija pripažintas ir buvęs FIFA viceprezidentas Chung Mong-joonas, kuris nuo bet kokios su futbolu susijusios veiklos nušalintas šešeriems metams. Jam dar skirta 91 tūkst. eurų bauda.

Trijų mėnesių nušalinimas reiškia, kad S.Blatteris, M.Platini ir J.Valcke negalės užsiimti jokia su futbolu susijusia veikla. 

M.Platini išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad taip bandoma sugriauti jo reputaciją.

FIFA vadovo poste S.Blatterį laikinai pakeisti turėtų vienas viceprezidentų Issa Hayatou. Jis vadovauja Afrikos futbolo konfederacijai, taip pat anksčiau kaltintas korupcija.

M.Platinį UEFA vadovo poste turėtų pakeisti ilgametis Ispanijos futbolo asociacijos prezidentas Ángelis María Villaras-Llona, kurio veikla taip pat tiriama. Ispanas yra atsisakęs bendradarbiauti su Etikos komisija tyrime dėl balsavimų renkant 2018 ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionatų šeimininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius