Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksinės kartos“ saulėlydis: Belgijos žygis pasaulio čempionate – baigtas

Kevinas De Bruyne, Thibaut Courtois, Romelu Lukaku, Edenas Hazarzdas – šie futbolininkai buvo vadinamos „auksinės“ Belgijos kartos veidai. Buvo. „Raudonieji velniai“ nesugebėjo laimėti lemiamų rungtynių, tad jų žygis pasaulio čempionate baigtas – atkrintamosiose antros FIFA reitingo komandos nebus.

Belgijos rinktinė žaidė žūtbūtines rungtynes ketvirtadienio vakarą prieš pasaulio vicečempionę Kroatiją. Roberto Martinezo auklėtiniams pergalė buvo būtina, kroatams pakako lygiųjų. Galiausiai kova baigėsi 0:0.

Vienas kertinių mačo epizodų nutiko dar 15-ąją minutę, kuomet teisėjas Anthony Tayloras parodė į 11 metrų žymą po Yannicko Carrasco pražangos baudos aikštelėje. Tiesa, netrukus įsikišo VAR ir surado milimetrinę nuošalę, kurios futbolo pasaulis nelabai suprato net po modernaus 3D pakartojimo.

Antrojo kėlinio pradžioje kroatai buvo aktyvūs ir turėjo keletą progų, bet tuomet dėmesio centre atsidūrė nuo suolo kilęs Romelu Lukaku. Belgijos puolėjas viename epizode nesugebėjo pataikyti į vartus iš nuostabios padėties – sudrebino virstą. Netrukus vėl turėjo auksinę progą, tačiau mušė netiksliai.

Nuostabesnio šanso nei tas, kurį turėjo R.Lukaku 90-ąją minutę, nesusapnuosi, nesugalvosi ir neįsivaizduosi, tačiau belgas nepelnė įvarčio būdamas kone ant vartų linijos.

Belgai per rungtynes sukaupė net 3.29 xG, tai reiškia, kad, vertinant komandos šansus pelnyti įvarčius, jų turėjo kristi bent trys. Kroatų rodiklis – 0.81.

Kitose tuo pačiu vykusiose F grupės rungtynėse Marokas 2:1 palaužė be pergalių likusią Kanadą. Marokui pergalė garantavo nuostabų pasiekimą – pirmąją vietą grupėje.

Marokiečiai pirmą įvartį mušė jau 4-ąją minutę, nors juos būtų tenkinusios ir lygiosios. Na, labiau šį įvartį varžovui padovanojo Kanados vartininkas Milanas Borjanas. Jo geraširdiškumu pasinaudojo Hakimas Ziyechas, pasiuntęs kamuolį į tinklą iš toli. Tai buvo 100-asis šio pasaulio čempionato įvartis.

Youssefas En Nesyri skirtumą dvigubino 23-ąją minutę, kuomet po puikaus Achrafo Hamimi perdavimo atliko puikų smūgį.

Intriga sugrįžo 40-ąją minutę, kai Maroką ištiko nelaimė. Tiksliau Nayefą Aguerdą, kuris po varžovo perdavimo nukreipė kamuolį į savo vartų tinklą.

Bet galiausiai Marokas laimėjo ir tapo pirmąja Afrikos komanda, laimėjusia pasaulio čempionato grupę nuo 1998-ųjų, kuomet tai padarė Nigerija.

Rungtynių eiga. Kroatija – Belgija 0:0

Antras kėlinys.

90+5 min. Viskas. Belgai kraunasi lagaminus.

90 min. R.Lukaku yra neįtikėtinai nesėkmingas žmogus. Tragedija, tragedija, tragedija. Kokią progą paleido jis...

87 min. Kamuolys nuo R.Lukaku kojos paliko aikštės ribas. Kaip nesiseka šiandien šiam puolėjui.

62 min. Kas vyksta?! R.Lukaku vėl nepataikė į tuščius vartus... Šįkart galva smūgiavo jis.

61 min. O dievai! Romelu Lukaku suskubo prie atšokusio kamuolio, tačiau nepataikė į kone tuščius vartus. Jis sudrebino virpstą!

60 min. Valanda sužaista. Priminsime, kad Belgijai reikia pergalės.

54 min. Thibaut Courtois turi daug darbo. Kol kas jį daro labai gerai.

50 min. Aktyvi antrojo kėlinio pradžia. Romelu Lukaku, ką tik žengęs į aikštę, smūgiavo galva, po kelių minučių jau Kroatija turėjo šansą, bet Mateo Kovačičiaus smūgį atrėmė vartininkas.

46 min. Rungtynės tęsiasi!

Pirmas kėlinys.

45 min. Baigėsi pirmas kėlinys.

22 min. Įtikina tokie pabraižymai ir grafikos?

17 min. Patikrinimas dėl nuošalės? Taip. Ji fiksuojama... Oho. Baudinys atšauktas.

16 min. Anthony Tayloras keliauja peržiūrėti epizodą.

15 min. Yannickas Carrasco prisižaidė savo baudos aikštelėje, jis prarado kamuolį ir prasižengė prieš Andrejų Kramaričių. Baudinys.

13 min. Driesas Mertensas gerai išvestas priešais vartus po Kevino De Bruyne perdavimo, tačiau smūgis netikslus.

1 min. Važiuojam! Ir jau pirmas smūgis į vartus, tačiau Ivanas Perišičius į stačiakampį nepataikė.

Rungtynių eiga. Kanada – Marokas 1:2

Antras kėlinys.

90+4 min. Viskas. Marokas pirmas grupėje!

72 min. Skersinis! Kamuolys atsimušė į vartų konstrukciją, leidosi ant linijos, bet jos nekirto, Kanada buvo arti.

46 min. Rungtynės tęsiasi!

Pirmas kėlinys.

45 min. Baigėsi pirmas kėlinys.

45+3 min. Marokas mušė trečią įvartį, bet jis neįskaitomas. Vartininkui užstojo vaizdą nuošalėje buvęs futbolininkas? Galbūt...

40 min. Oi kokia Maroko nesėkmė! Nayefas Aguerdas nukreipė kamuolį į savo vartus, tad Kanados atsilikimas švelnėja iki 1:2.

38 min. Marokas, esant dabartinei situacijai, finišuotų pirmas grupėje. Nuostabu.

23 min. DAR VIENAS! Marokas! Nuostabi komanda, nuostabus žaidimas! Achrafas Hakimi išvedė Youssefą En Nesyri į puikią situaciją, o šis ataką užbaigė idealiu smūgiu – 2:0.

4 min. ĮVARTIS! Koookia kanadiečių vartininko Milano Borjano klaida! Jis parideno kamuolį Hakimui Ziyechui, o Lonodono „Chelsea“ superžvaigždė nubaudė varžovus su pasimėgavimu.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius