Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maccabi“ supančiotos „Sūduvos“ kelionė Čempionų lygoje baigėsi

Tel Avivo „Maccabi“ futbolininkų revanšas pavyko. Prieš metus Izraelio čempionus sensacingai UEFA Europos lygos atrankoje eliminavusi Marijampolės „Sūduva“ šįkart užduso svečių gynyboje ir pralaimėjusi 0:3 baigė savo kelionę UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę Estijos čempionę Talino „Flora“ pirmajame atrankos etape nugalėję sūduviai dabar kelsis į Europos lygos atranką, kurioje kovas rugsėjo antroje pusėje pratęs trečiajame etape. Kad patektų į antrojo pagal pajėgumą žemyno turnyro grupių etapą, „Sūduvai“ teks įveikti du varžovus.

Prieš metus du kartus „Maccabi“ klubą identišku rezultatu 2:1 nugalėjusi „Sūduva“ šį kartą neturėjo jokių šansų.

Izraelio čempionai, jautriai priėmę pernykštį pralaimėjimą, išmoko pamokas ir neleido marijampoliečiams dominuoti standartinėse situacijose, o iš žaidimo Sauliaus Širmelio auklėtiniai nesukūrė beveik nieko.

Iki pirmojo įvarčio, kurį „Maccabi“ saugas Avi Rikanas pelnė sužaidus lygiai pusvalandį, „Sūduva“ kamuolį kontroliavo vos 23 proc. laiko, o per visas 90 minučių link varžovų vartų smūgiavo vienintelį kartą – tą pačioje antrojo kėlinio pradžioje padarė Andro Švrljuga. Deja, net ir šis mėginimas buvo netikslus ir „Maccabi“ vartininkui darbo nedavė.

Antrąjį įvartį Marijampolės klubas praleido 73-ąją minutę, kai įmušė Nickas Blackmanas, o jau ir prieš tai nedaug gyvybės ženklų rodę Lietuvos čempionai šturmo surengti nesugebėjo ir pavojingų progų per paskutinį rungtynių ketvirtį valandos neturėjo.

Galiausiai, tašką rungtynėse jau per pridėtą laiką padėjo pasižymėjęs Ofiras Davidzada.

Rungtynės Marijampolėje vyko tuščiame stadione. Nors Sveikatos apsaugos ministerijos leidimu atvirose erdvėse renginiuose Lietuvoje gali dalyvauti iki 1000 asmenų, UEFA nurodymu visos Čempionų ir Europos lygos atrankų rungtynės vyksta už uždarų durų.

Būsimi „Sūduvos“ varžovai Europos lygos atrankoje paaiškės rugsėjo 1-ąją, kai bus ištraukti burtai. Tiesa, rungtynių teks palaukti beveik mėnesį – jos turėtų vykti rugsėjo 24-ąją.

Marijampolės „Sūduva“ – Tel Avivo „Maccabi“ 0:3

30' Avi Rikanas [0:1]

73' Nickas Blackmanas [0:2]

90+2 min. Ofiras Davidzada [0:3]

Svarbiausius mačo įvykius fiksavo 15min, o karščiausiomis įžvalgomis iš stadiono dalinosi 15min žurnalistas Mantas Krasnickas.

Antrasis kėlinys

90+2 min. „Maccabi“ deda tašką rungtynių – O.Davidzada tiksliu smūgiu kaire koja siunčia Izraelio komandą į trečiąjį Čempionų lygos atrankos etapą.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Vieniems nebereikia, kiti tiesiog negali. Taip galim apibūdinti paskutines 15 minučių aikštėje.

82 min. Atrodė, kad kris ir trečias įvartis į „Sūduvos“ vartus, bet kamuolį paskutinę akimirką už galinės linijos išmušė A.Živanovičius.

78 min. A.Švrljuga kelis sykius kelia kamuolį į baudos aikštelę, bet šis sūduvių galvų nesuranda.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Nepykite, bet pasakysiu, kad tai yra viskas šiose rungtynėse. „Sūduva“ atsilieka 0:2, o tikėtis, kad per likusias apie 20 minučių marijampoliečiai taip atsigaus, kad muš bent du, itin sunkiai tikėtina.

73 min. Į „Sūduvos“ vartus krenta ir antras įvartis – jį muša gynėjų pramiegotas ir kamuolį per I.Kardumą perkėlęs N.Blackmanas. Marijampoliečių viltys išsigelbėti gesta.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Na štai, gynybinio tipo saugą Povilą Leimoną keičia kūrybiškumu išsiskiriantis brazilas Renanas Oliveira. O kūrybos „Sūduvai“ reikia – įvartį mušti būtina.

65 min. D.Bitonas kamuolį persivaro per pusę aikštės, tačiau atidavęs jį D.Peretzui nusivilia – „Maccabi“ žydo smūgis visiškai nepavyko.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Gan įprastas šiemet S.Širmelio keitimas: Eligijus Jankauskas vietoje Mihreto Topčagičiaus. Staigus, greitas ir techniškas vietoje aukšto ir patikimo antrajame aukšte.

64 min. Šioks toks gaisras prie „Sūduvos“ vartų, bet kamuolį ir vėl sučiumpa I.Kardumas.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Po pertraukos, bent jau pirmosiomis minutėmis, matome kiek kitą „Sūduvą“. Lietuvos čempionai nebeatiduoda teritorijos varžovams, ginasi nuo pat Tel Avivo komandos vartų ir bando kurti. Pozityvūs ženklai.
Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Na štai ir pirmas keitimas, kuris atliekamas per pertrauką. Andro Švrljuga keičia Jevgeną Jefremovą. Ir iškart turi progą kroatas, deja, bet jo baudos smūgis – netikslus.

47 min. Geri ženklai antrojo kėlinio starte – „Sūduva“ išprovokavo pražangą netoli varžovų vartų, o A.Švrljuga pabandė smūgiu į vartus. Tai – pirmas sūduvių smūgis link „Maccabi“ vartų pusės.

Pirmasis kėlinys

45 min. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi – be „Sūduvos“ smūgių link vartų, jau nekalbant apie bandymus į vartų plotą, be kampinių, ir tik su 30 proc. kamuolio kontrole. Lietuvos čempionų žaidimas po pertraukos turi keistis kardinaliai.

41 min. Vėl pavojus prie marijampoliečių vartų, kurį užgniaužia savo glėbyje kamuolį suspaudęs I.Kardumas

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
90 minučių prieš „Maccabi“ vien atsimušinėti negalima ir štai jums to pavyzdys. „Sūduva“ visiškai neturi kamuolio, o trys iš eilės perdavimai tuoj bus įtraukti į raudonąją knygą. Lietuvos čempionai pralaimi – reikia keisti vaizdą aikštėje.

30 min. Deja, krenta įvartis į „Sūduvos“ vartus. I.Kardumas sustabdė pirminę „Maccabi“ ataką, tačiau kamuolys atsidūrė pas A.Rikaną ir šis meistrišku smūgiu patupdė kamuolį marijampoliečių vartuose.

Dabar jau turėtume išvysti kitokią „Sūduvą“ – šeimininkai per pirmąjį pusvalandį dar nė sykio neprisiartino prie varžovų vartų.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Kol kas rungtynės tokios, kokių tikėtis ir buvo galima – „Maccabi“ kontroliuoja kamuolį, o „Sūduva“ ieško galimybių siųsdama aukštus, tolimus kamuolius į priekį. Progų per pirmas beveik 20 minučių dar neturėjo nė viena komanda, o tai gan palanku autsaideriais laikomiems Lietuvos čempionams – greitas įvartis būtų buvęs itin skaudus.

20 min. Su kamuoliu kol kas žaidžia tik viena komanda – „Maccabi“ žaidimo įrankį kontroliuoja 77 proc. laiko. Tačiau su juo svečiai nenuveikia nieko prasmingo – per 20 minučių atliktas vienas nepavojingas smūgis vartų link.

12 min. Klaidelę daro „Sūduvos“ gynėjai, bet „Maccabi“ užsižiebusi viltis greitai užgeso.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Jei žvelgtume į startinę marijampoliečių sudėtį, tai Saulius Širmelis parodė pasitikėjimą prieš savaitę Taline puikiai žaidusiam Domagojui Pušičiui, kuris užėmė Giedriaus Matulevičiaus vietą vienuoliktuke.

7 min. Pirmos rungtynių minutės labai atsargios – su kamuoliu daugiausia svečiai, bet prie Lietuvos čempionų vartų jie neprisiartina.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Marijampolę visą dieną šiandien merkė lietus, tad aikštė prisunkusi vandens, futbolą žaisti gan sunku, o tai gali būti privalumas „Sūduvai“ – techniškesniems „Maccabi“ žaidėjams tai trukdys labiau.
Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Sveikinuosi iš Marijampolės stadiono! Nors lietuviška vasara jau baigiasi, šį vakarą čia bus karšta net ir iš 35 laipsnių karščio Izraelyje atvykusiems Tel Avivo „Maccabi“ futbolininkams. Deja, tačiau marijampoliečiai šiomis rungtynėmis galės džiaugtis tik stebėdami jas per ekranus namuose – UEFA nurodymu, tribūnos Čempionų lygos atrankoje privalo likti tuščios. Daugiau įspūdžių iš stadiono galėsite išgirsti specialioje 15min vaizdo transliacijoje, kuri pasirodys jau netrukus.

Startinės komandų sudėtys:

Marijampolės „Sūduva“ (5-3-2): Ivanas Kardumas, Jevgenijus Jefremovas, Ivanas Hladikas, Semiras Kerla, Aleksandras Živanovičius, Vaidas Slavickas, Domagojus Pušičius, Povilas Leimonas, Thomasas Salamonas, Josipas Tadičius, Mihretas Topčagičius.

Tel Avivo „Maccabi“ (5-4-1): Danielis Tenenbaumas, Ofiras Davidzada, Enricas Saboritas, Sheranas Yeini, Eitanas Tibi, Maoras Kandilas, Avi Rikanas, Danielis Peretzas, Danas Glazeris, Danas Bitonas, Nickas Blackmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius