Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Mourinho triumfas: „Chelsea“ neturėjo jokių šansų „Old Traforde“

Anglijos „Premier“ lygos lyderė Londono „Chelsea“ „Old Traforde“ neturėjo jokių šansų. Jose Mourinho taktiškai pergudravo Antonio Conte treniruojamą Londono klubą ir su „Manchester United“ šventė pergalę rezultatu 2:0.
„Manchester United“ – „Chelsea“
„Manchester United“ – „Chelsea“ / „Scanpix“ nuotr.

„Man tai eilinės rungtynės. Dar vienas mačas. Niekuo nesiskiriantis nuo kitų“, – prieš rungtynes kalbėjo J.Mourinho, kuriam tai pirmoji pergalė prieš „Chelsea“ nuo tada, kai portugalas prisijungė prie „raudonųjų velnių“.

Tuo tarpu A.Conte nepavyko tapti ketvirtuoju „Chelsea“ treneriu, kuriam „United“ klubą „Premier“ lygoje pavyko įveikti dukart per sezoną. Iki šiol tai pavyko tik Glennui Hoddle (1993-94 m.), J.Mourinho (2004-05 m.) ir Carlo Ancelotti (2009-10 m.).

Iki šio vakaro „Manchester United“ net aštuonis mačus iš eilės negalėjo įveikti „Chelsea“ lygos rungtynėse. Tai buvo ilgiausia nelaimėtų rungtynių prieš vieną varžovą serija klubo istorijoje.

Žinoma, prie jos prisidėjo ir pats J.Mourinho, kuris dar praėjusį sezoną pats stovėjo prie „Chelsea“ vairo.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – „Chelsea“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – „Chelsea“

„Nebe priežasties „Chelsea“ yra lentelės viršuje. Ne tik todėl, kad visuomet yra šviežios formos, bet ir todėl, kad turi individualiai labai stiprius žaidėjus ir yra stiprūs komandiškai, – prieš rungtynes sakė J.Mourinho. – Jie turi savo žaidimo stilių, kurio laikosi, ir daro tai labai gerai“.

Vis dėlto Velykų vakarą „Chelsea“ nepriminė komandos, drąsiausiai pretenduojančios į „Premier“ lygos titulą. „Old Traforde“ sąlygas diktavo šeimininkai.

„Manchester United“ – „Chelsea“ 2:0
7 min. [1-0] Marcusas Rashfordas
49 min. [2-0] Anderis Herrera

Jau 7-tą rungtynių minutę „velniai“ išsiveržė į priekį. Anderis Herrera atliko juvelyrinį perdavimą iš aikštės gilumos, kurį įvarčiu pavertė Marcusas Rashfordas.

Tai pirmas kartas nuo praėjusių metų rugsėjo, kai M.Rashfordas pasižymėjo įvarčiu dviejose „Premier“ lygos rungtynėse iš eilės.

Būtent šį puolėją Jose Mourinho pasirinko mačui su buvusia savo komanda, Zlataną Ibrahimovičių palikdamas ant atsarginių suolo. Portugalas prieš rungtynes kalbėjo, kad švedui reikalingas poilsis. Ibra aikštėje pasirodė tik 83 minutę.

„Chelsea“ taip pat turi nuostolių. Vartininkas Thibaut Courtois ir krašto gynėjas Marcosas Alonso patyrė traumas ir „Old Traforde“ nepasirodys.

M.Rashfordo įvartis

„Manchester United“ pirmąsias 30 minučių kamuolį kontroliavo 66 proc. laiko. Iki pertraukos šis rodiklis nukrito iki 59 proc., tačiau šeimininkų dominavimas nekėlė abejonių.

„Chelsea“ per pirmąsias 45 minutes atliko tik vieną smūgį („United“ – 4). Šį sezoną dar nebuvo tokio atvejo, kad „Chelsea“ per pirmą kėlinį varžovų vartams grasintų tik kartą.

Vos prasidėjus antrajame kėliniui krito antrasis „Manchester United“ įvartis. Pasižymėjo A.Herrera – jo smūgiuotas kamuolys po rikošeto įskriejo į „Chelsea“ vartus.

„Chelsea“ vartininkas Asmiras Begovičius nieko negalėjo padėti, tačiau statistika jam negailestinga – per pirmąją valandą tik du „United“ smūgiai buvo į vartų plotą, bet abu virto įvarčiais.

Įdomu tai, kad per paskutines 10 tarpusavio rungtynių „Premier“ lygoje „United“ buvo pasižymėjusi tik 3 įvarčiais, o paskutinį kartą daugiau nei vieną įvartį į „Chelsea“ vartus buvo pasiuntusi 2012 metų spalį, kai komandą dar treniravo Alexas Fergusonas.

„United“ antrajame kėlinyje atidavė kamuolio kontrolę svečiams, tačiau „Chelsea“ nieko pavojingo nesukūrė – lygos lyderiai taip ir baigė rungtynes, nė karto nesmūgiavę į vartų plotą (viso – 4 smūgiai, „United“ – 9).

„Chelsea“ su 75 taškais lieka „Premier“ lygos lydere, bet antroje vietoje esanti „Tottenham“ atsilieka jau tik 4 taškais. „Manchester United“ turi 60 taškų ir užima 5 vietą.

P.Pogba žaidimo brokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius