Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosminis finišas – į bėdą patekę „Man City“ čempionų titulą iškovojo sužaidę fantastišką atkarpą

Anglijoje įvarčių lietumi ir intrigomis iki paskutinių sekundžių buvo nuleista „Premier“ lygos uždanga. Nepavydėtinoje situacijoje atsidūrę „Manchester City“ visas problemas išsprendė sužaisdami nepriekaištingą atkarpą, kuri leido 3:2 įveikti Birmingamo „Aston Villa“ ir antrus metus iš eilės iškovoti čempionų titulą.
„Manchester City“ triumfas
„Manchester City“ triumfas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visus kozirius savo rankose prieš lemiamą turą turėję Pepo Guardiolos auklėtiniai didžiąją rungtynių dalį sustingę stebėjo svečių iš Birmingamo dominavimą „Etihad“ stadione – po Matty Casho (37 min.) ir Phillipe Coutinho (69 min.) įvarčių svečiai buvo priekyje 2:0.

Mančesterio komandą išgelbėjo neįtikėtina šešių minučių atkarpa, kurioje labiausiai suspindo po antrojo praleisto įvarčio į aikštę mestas Ilkay'us Gundoganas. Vokietis pelnė įvarčius 76 ir 81 min., tarp jų pasižymėjo ir Rodri (78 min.), o visai netrukus prasidėjo ir titulo šventimas.

Toks „miestiečių“ spurtas tapo tikru dūriu į paširdžius „Liverpool“, kurie namuose 3:1 susitvarkė su „Wolverhampton Wanderers“ futbolininkais, bet liko be trofėjaus.

Šeimininkai buvo nuprausti šaltu dušu po greito „vilkų“ įvarčio 2 min., tačiau Sadio Mane (24 min.), Mohamedas Salahas (84 min.) ir Andy Robertsonas (89 min.) perlaužė rungtynes.

Simboliška, kad titulą Liverpulio klubui atnešti bandė klubo legenda ir dabar „Aston Villą“ treniruojantis Stevenas Gerrardas, su šia komanda taip ir nelaimėjęs „Premier“ lygos. Įvartį mušęs P.Coutinho taip pat rungtyniavo Liverpulyje.

Paskutiniajame Anglijos „Premier“ lygos ture buvo ir dar keletas intrigų. Viena iš jų – paskutinis ketvirtasis kelialapis į kitų metų UEFA Čempionų lygą.

Dviejų taškų persvarą ir rungtynes su absoliučiais lygos autsaideriais turėjusi Antonio Contes kariauna savo pozicijų neprarado – Londono „Tottenham“ svečiuose užtikrintai 5:0 sutriuškino „Norwich“ vienuolikę ir kitąmet varžysis stipriausiame klubinio futbolo turnyre.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Dejanas Kuluševskis (16 ir 64 min.), Son-Heung Minas (70 ir 76 min.) ir Harry Kane'as (32 min.).

Londono „Arsenal“ savo aikštėje net 5:1 sumindė Liverpulio „Everton“, tačiau to „kanonieriams“ neužteko – jų laukia UEFA Europos lyga.

Sekmadienio pavakarę dvi lentelės dugno komandos susipešė ir dėl išlikimo stipriausiame Anglijos futbolo divizione.

„Leeds United“ svečiuose 2:1 palaužė „Brentford“ ir išliko „Premier“ lygoje. Po galutinio teisėjo švilpuko paaiškėjo, kad šiai ekipai būtų užtekę lygiųjų, kadangi pralaimėjimą patyrė jų konkurentai „Burnley“.

Kiti 38-ojo turo rezultatai:

„Brighton“ – Londono „West Ham“ 3:1;

„Burnley“ – „Newcastle United“ 1:2;

Londono „Chelsea“ – Londono „Watford“ 2:1;

Londono „Crystal Palace“ – „Manchester United“ 1:0;

„Leicester City“ – „Southampton“ 4:1;

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius