Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkai sujudo: nenori dėl bilieto į pasaulio čempionatą kautis Maskvoje

Jau po kiek daugiau nei mėnesio Lenkijos futbolo rinktinė turėtų kautis dėl vieno iš paskutiniųjų bilietų į pasaulio futbolo čempionatą. Vis dėlto lemiama kova gali ir neįvykti, mat lenkai svarsto atsisakyti vykti į Ukrainai grasinančią Maskvą.
Robertas Lewandowskis
Robertas Lewandowskis / „Scanpix“ nuotr.

Lenkų spaudos teigimu, šalies futbolo federacija (PZPN) ketina kreiptis į UEFA ir FIFA su prašymu perkelti Maskvoje numatytas Lenkijos ir Rusijos rinktinių rungtynes į neutralią teritoriją.

Tam pritaria ir Lenkijos sporto ir turizmo ministras Kamilis Bortniczukas, viešai pareiškęs, kad lenkų ir rusų rungtynės negali vykti Maskvoje. Jis taip pat pareiškė, kad lenkų sportininkai turėtų vengti kelionių į Rusiją.

„Esant tokioms aplinkybėms, Lenkijos sportininkai neturėtų vykti į Rusiją. Rusijos sportui turėtų būti pritaikytos sankcijos, nes Vladimiras Putinas išnaudoja jį politiniais tikslais. O Lenkijos ir Rusijos rungtynės turi vykti neutralioje vietoje“, – lenkų radijui teigė lenkų ministras.

Lenkų ir rusų futbolininkų akistata Maskvos „Dinamo“ stadione numatyta kovo 24-ą dieną. Šių rungtynių nugalėtojai kovo 29-ą dieną dėl bilieto į pasaulio čempionatą žais prieš švedus arba čekus. Šio mini turnyro nugalėtojai gaus vieną iš keturių Europai dar likusių kelialapių į Katarą.

Europoje jau garsiai kalbama ir apie dar griežtesnes sankcijas Rusijos sportui. Vokietijos europarlamentarė Viola von Cramon tviteryje tikino, jog „Rusija privalo būti izoliuota sporte, o UEFA ir kitos organizacijos negali rengti renginių šalyje, kuri atakuoja savo kaimynes“.

Kiek anksčiau „L'Equipe“, remdamasis britų žiniasklaida, pranešė, jog UEFA gali perkelti Sannkt Peterburge gegužės 28-ąją numatytą Čempionų lygos finalą į Londono „Wembley“ stadioną.

„UEFA nuosekliai ir atidžiai analizuoja situaciją, – teigiama UEFA pareiškime. – Bet šiuo metu nėra plano pakeisti stadioną.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Wembley“ stadionas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Wembley“ stadionas

Tačiau Rusija išleidžia daug pinigų tarptautinėje futbolo orbitoje, o dujų kompanija „Gazprom“ yra viena didžiausių UEFA rėmėjų.

Praėjusią vasarą buvo paskelbta apie „Gazprom“ rėmimo sutarties pratęsimą – Rusijos bendrovė rems UEFA ir per Europos čempionatą, taip pat Čempionų bei Europos lygas.

Nemažus pinigus Rusijos valdžios palaikomos įmonės išleidžia ir kitoms sporto organizacijoms, tad dabartinė situacija taps vertybiniu iššūkiu Europos sportui.

VIDEO: Kaip atrodys ES sankcijos Maskvai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius