Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Valijevos trenerė kirto atgal: „Tie, kas vakar šypsojosi, šiandien puolė lyg šakalai“

Dėmesio centre Pekino žiemos olimpiadoje atsidūrusi Eteri Tutberidzė – Rusijos dailiojo čiuožimo karalienė, garsėjanti ne tik savo talentais, bet ir itin griežtais treniravimo metodais – atsikirto kritikams.
Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva
Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Per žaidynes tylėjusi 47-erių dailiojo čiuožimo specialistė, treniruojanti ir 15-metę Kamilą Valijevą, savo mintis išdėstė instragrame.

„K.Valijeva – olimpinė čempionė komandinėje rungtyje, mūsų žvaigždė“, – rašė E.Tutberidzė.

15min primena, kad daugiausia kritikos E.Tutberidzė sulaukė dėl savo reakcijos po nesėkmingo K.Valijevos pasirodymo laisvojoje programoje, kai kaltinimų dopingo vartojimu prispausta 15-metė krito ant ledo ir liko be medalio – ketvirta, bet sportininkei liejant ašaras trenerė ją ne guodė, o apibėrė klausimais: „kodėl pasidavei, kodėl nekovojai?“

„Buvo šiurpu tai matyti. Užuot sulaukusi palaikymo, pagalbos, ji sulaukė baisaus šaltumo“, – kritiškai į minėtą epizodą reagavo net Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Trenerė Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Trenerė Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva

„Ji – labai trapi, bet kartu – ir labai stipri sportininkė. Išbandymas, kuris ją užgriuvo – visa komanda jį turėjo išgyventi drauge“, – įrašą instagrame tęsė E.Tutberidzė.

„Tokios situacijos yra labai informatyvios – tie, kurie vakar dar šypsojosi, šiandien paliko tribūnas, demonstratyviai ignoravo ir lyg šakalai puolė, siūlydami vis kitas bausmes. Tuo geriau mums – tiesa parodė jų veidus“, – pridūrė griežtumu garsėjanti Rusijos dailiojo čiuožimo talentų kalvė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Ščerbakova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Ščerbakova

Jos auklėtinės moterų asmeninės varžybose olimpiadoje vėl laimėjo auksą ir sidabrą. Čempione tapo 17-metė Anna Ščerbakova, o vicečempione – bendraamžė Aleksandra Trusova.

Prieš ketverius metus Pjongčango žaidynėse auksu džiaugėsi tuomet vos 15 metų Alina Zagitova ir 18-metė Jevgenija Medvedeva. Šiemet jos net nedalyvavo žaidynėse, o E.Tutberidzė ne pirmą sykį kritikuojama dėl itin trumpų savo sportininkių karjerų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamila Valijeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamila Valijeva

Porų varžybose Pekine sidabrą dar iškovojo E.Tutberidzės mokyklai priklausantys Jevgenija Tarasova su Vladimiru Morozovu, asmeninėje vyrų rungtyje Morisas Kvitelašvilis buvo 10-as, o E.Tutberidzės dukra Diana Davis kartu su Glebu Smolkinu liko 14-ti šokių ant ledo varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius